FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Iuliu Mureşan: "E mai uşor să fii într-o cursă de urmărire decît să fii urmărit"

Articol de GSP - Publicat luni, 07 aprilie 2008 00:00

Preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a vorbit, în urmă cu cîteva minute, într-o emisiune televizată, despre cauzele care au dus la eşecul de aseară, cu Pandurii, despre starea jucătorilor şi despre noua turnură pe care a luat-o lupta pentru titlu.


"Trebuie să analizăm greşelile pe care le-am făcut şi să le corectăm.
E timpul scurt pînă la următorul meci, dar trebuie să ne revenim. Tot echipa asta ne-a dus la acea diferenţă de 12 puncte şi tot ea trebuie să ia avans acum în faţa Stelei. De vină este jocul mai slab, nu transferurile făcute în iarnă. Vina este a echipei, a antrenorului şi a mea. Eu nu am reuşit să-i montez psihic. Le-am asigurat toate condiţiile, acestea vor fi mai din ce în ce mai bune, facem eforturi şi la stadion, important este să reuşim să scoatem echipa din impas. Asta n-am reuşit să fac pînă acum. Altceva nu-mi reproşez, pentru că nu aş avea ce. Nu eu joc, nu eu antrenez", a spus Mureşan.

Preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a vorbit, în urmă cu cîteva minute, într-o emisiune televizată, despre cauzele care au dus la eşecul de aseară, cu Pandurii, despre starea jucătorilor şi despre noua turnură pe care a luat-o lupta pentru titlu.

"Trebuie să analizăm greşelile pe care le-am făcut şi să le corectăm. E timpul scurt pînă la următorul meci, dar trebuie să ne revenim. Tot echipa asta ne-a dus la acea diferenţă de 12 puncte şi tot ea trebuie să ia avans acum în faţa Stelei. De vină este jocul mai slab, nu transferurile făcute în iarnă. Vina este a echipei, a antrenorului şi a mea. Eu nu am reuşit să-i montez psihic. Le-am asigurat toate condiţiile, acestea vor fi mai din ce în ce mai bune, facem eforturi şi la stadion, important este să reuşim să scoatem echipa din impas. Asta n-am reuşit să fac pînă acum. Altceva nu-mi reproşez, pentru că nu aş avea ce. Nu eu joc, nu eu antrenez", a spus Mureşan.

Şanse egale al titlu cu Steaua

Oficialul clujean a vorbit apoi despre şansele pe care echipa sa le are de a cîştiga titlul, în condiţiile în care Steaua are acelaşi număr de puncte, cele două echipe fiind despărţide doar de golaveraj.

"Repet, ceea ce facem noi acum este să încercăm să găsim o soluţie pentru a redresa jocul echipei. Nu galeria CFR ului a cerut demisia lui Andone aseară, ci cîţiva suporteri. I-am prelungit contractul lui Ando, dar din pacate sîntem într-o situaţie mai dificilă în acest moment.  Avem şanse egale la titlu cu Steaua. Nu cred că ei au jucat mai bine decît noi. E greu să apreciezi un joc în care echipa adversă vine fără opt titulari şi nici nu am s-o fac. Poate e mai uşor să fii într-o cursă de urmărire decît să fii urmărit. Jucătorii de obicei nu spun multe după meci, aseară erau supăraţi şi obosiţi. Erau trişti, nu dărîmaţi.

Steaua se poate încurca oriunde

"Foarte important a fost meciul cu Steaua din Ghencea. Acolo s-a rupt practic echilibrul şi s-a înclinat spre Steaua. Am început bine, am dat primul gol prin Trică, dar aţi văzut ce s-a întîmplat. De acolo a pornit totul, iar noi nu am reuşit să redresăm echipa, mai ales psihologic. Eu am încredere în echipă şi sper să cîştigăm campionatul. Ne trebuie un meci bun, care să ne dea încredere pentru cele viitoare, cum a fost cel cu Dinamo"

Despre apelul introdus de Rapid, pe care comisiile Ligii trebuie să-l judece, oficialul a declarat: "De la Comisia de Apel nu mai sper nimic. Rezultatul dintre Rapid şi Steaua va rămîne acelaşi. Nu aştept de la nimeni nimic, eu doar de la mine am aşteptări. Cred însă că Steaua se poate încurca oriunde"

"Arpi a fost plecat din ţară, m-a sunat la pauză. A văzut meciul undeva şi chiar m-a rugat să merg la echipă şi să vorbesc cu jucătorii. Deşi este mai tînăr, el este foarte realist şi calm. Chiar m-a rugat să nu-i cert" - Iuliu Mureşan, pentru sportro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (69)
 •  07 Aprilie 2008, 19:56

Pentru cei ce se ocupa cu clasamentul la gazeta miticeasca: ia mai uitati-va voi si pe la prosport sa vedeti cine e pe locul I. Apoi mai puneti-va si studiati regulamentele sa vedeti si voi care e criteriul de departajare inainte de a se juca toate meciurile programate intr-un campionat! Alo, aude cineva acolo?

 •  07 Aprilie 2008, 19:41

Andone si Muresan spuneau la inceputul returului ca vor fi campioni cu 4-5 etape inaite de incheierea campionatului! Cand aveau 11 puncte avans fata de Steaua, se vedeau deja campioni!Nimeni nu i-au acuzat ca umbla la butoane,desi era suspect acest avans!Acum, cand au fost ajunsi de Steaua,duc un razboi psihologic pe toate caile,pt.intimidarea si ponegrirea adversarului cel mai periculos-Steaua!

 •  07 Aprilie 2008, 18:46

Am senzatia ca alde borcea de atata pregateala si de focul stelei nu or sa prinda nici INTERTOTO.Tb. sa fie constiant ca are o ewchipa de nulitati.Noroc cu bietul Danciu ca-i mai scoate din rahat, dar si Danciu a fost stelist.HAI STEAUA!ADRIAN ALEX.

Vezi toate comentariile (69)
Comentează