FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Iuliu Mureșan face încă o victimă! Vrea să scape de una dintre vedetele lui CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 august 2018 00:01

Clujul l-a dat afară pe Vâtcă, portarul titular din victoria cu Dinamo, și nu-l mai dorește nici pe lituanian, una dintre vedetele echipei.

  • CFR Cluj joacă în Luxemburg, contra lui Dudelange, de la ora 21:00. Partida nu e la TV și va fi liveTEXT pe GSP.ro.

Ziua în care Iuliu Mureșan a scăpat de vicepreședintele Marian Copilu și de antrenorul Edward Iordănescu nu a închis revoluția de la CFR, mutările continuă ca urmare a transferului de putere din Gruia. Cel mai recent nume de pe lista victimelor noului staff: Arlauskis!

Portarul titular din sezonul trecut nu mai are statutul de vedetă intangibilă, de când s-a schimbat conducerea. Iuliu Mureșan și Răzvan Zamfir, cuplul care conduce CFR, îl consideră pe lituanian omul vechilor șefi, al lui Copilu și al lui Mara. Surse din Gruia susțin că acesta e motivul principal pentru care clubul e interesat să scape de Arlauskis.

Nu s-a dat lovit, e dat afară!

Mureșan și Zamfir s-au mișcat deja, l-au adus pe spaniolul Jesus Collado, un goalkeeper crescut la Real Madrid care a venit cu statut de titular la Cluj. Ibericul în vârstă de 30 de ani, înalt de 1,90, a fost rezervă în disputa cu Dinamo, câștigată cu 3-1 în etapa trecută.

Trebuia să fie titular, însă evenimente uimitoare au încurcat planul. Arlauskis nu făcea parte din lot, celălalt portar disponibil a fost Cosmin Vâtcă. Românului i s-a transmis înaintea partidei că ar fi mai bine să nu joace! "Dă-te și tu lovit, ca să apere spaniolul pe care l-am adus!", a sunat ordinul primit de Vâtcă, potrivit DigiSport.

El nu a executat comanda, i-a transmis antrenorului Conceicao că e apt pentru meci și a fost titularizat. Victoria clară obținută contra "câinilor" nu l-a salvat pe Cosmin, el a fost dat afară fiindcă a îndrăznit să joace! E direcționat spre FC Voluntari, un transfer care ar trebui să fie definitivat în următoarele două zile.

Și gafeur, și nervos

Conceicao a fost pus în încurcătură de excluderea din lot a lui Vâtcă: "El negociază cu un club din Liga 1, de aceea nu va face parte din echipa pentru partida cu Dudelange". Toni a anunțat și că Arlauskis ar mai avea în continuare probleme medicale, un context în care e foarte posibil să apară în poartă, în sfârșit!, spaniolul favorit al lui Iuliu Mureșan.

"Arla" a bifat 26 de partide în sezonul trecut, a fost om de bază în formula cu care Dan Petrescu a câștigat campionatul. Între timp, nu s-a șubrezit statutul lui doar din pricina modificărilor din conducere. Și gafa din Champions League, de la 0-1 cu Malmo, l-a transformat într-un jucător antipatic pentru conducere.

Și au mai existat și cazuri de indisciplină. Ce s-a văzut: Arlauskis a plecat din poartă ca să-l certe pe Mailat în timpul unui meci cu Botoșani, un gest exagerat de agresiv, cu care a atras atenția. Cel puțin un incident s-a mai petrecut și într-un antrenament, pe vremea lui Dan Petrescu.

"Miko" a sărit să-și lovească un coleg pe teren, apoi a părăsit ședința de pregătire și a lipsit în etapa următoare. Petrescu i-a acceptat abaterea, noua conducere nu-l mai tolerează, speră să-l vândă și să-l substituie cu Jesus Collado. 

21 de meciuria prins la CFR Vâtcă, aflat în al 5-lea sezon la Cluj. Goalkeeperul în vârstă de 36 de ani a reprezentat în permanență o soluție de backup, în umbra unui titular

22 de lunimai durează contractul lui Arlauskis cu CFR. Lituanianul de 30 de ani e cotat la 1,5 milioane de euro pe transfermarkt, cu un milion sub valoarea lui maximă din carieră

"Jesus Collado e un portar foarte bun, cu mare experiență, vă veți convinge de asta! Și el, și Julio Baptista sunt achiziții extrem de importante, brazilianul e impresionant!"
Iuliu Mureșan, președinte CFR

Bun doar pentru Liga a 2-a

Jesus Collado, 30 de ani, a evoluat în 12 partide pentru Cultural Leonesa în sezonul trecut din eșalonul secund spaniol. Fost junior la Numancia, el a fost achiziționat de Real Madrid, care l-a folosit doar în două partide în prima echipă. Două meciuri în 4 ani! A urmat trecerea la Levante, însă nici acolo n-a fost important, a bifat doar 6 jocuri. Pe urmă, un meci la Granada, un meci la Cadiz și 12 la Cultural. E drept că nici Arlauskis nu s-a descurcat în afara României. El a fost titular de bază doar la Urziceni, la Steaua și la CFR. N-a jucat nici la Rubin Kazan, nici la Watford, nici la Espanyol. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (36)
1468330876586787
Lili Real  •  23 August 2018, 17:06

Nu-i nici o pagubă după Arla. În rest, doar bârfe de doi bani și dezinformare. Articole slabe de tot, ziariști slabi de tot.

adriann_
adriann_  •  23 August 2018, 16:18
Postat de Coco Trusca pe 23 August 2018, 12:21

o petarda gazetareasca a celor de la gsp, aruncata acum la inceput de campionat, asemanatoare celor aruncate pe parcursul celui trecut (vezi cazul omrani). se pare ca stirile comandate de la stana se publica regulat la aceasta pretinsa gazeta de sport adica tot ce e mai rau pt toate echipele din liga 1 si in rest haide fxb!

Campania de dezinformare din jurul cazului Omrani putea lejer sa faca obiectul unui proces civil, daca aia de la CFR aveau curajul sa dea gsp in judecata si se simteau 100% curati...

1461177693935533
Sorin Gane  •  23 August 2018, 14:21

Birfe si dezinformari - Arla e pe faras NUMAI din cauza lui , in mod special datorita comportamentului sau schimbat in rau in ultimul timp.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează