FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV / VIDEO Jayson Papeau: „Pentru mine, Mutu e cel mai bun fotbalist român. De Hagi nu auzisem” + sfatul pe care l-a primit când a semnat cu Rapid

Articol de , - Publicat sambata, 01 aprilie 2023 07:00 / Actualizat sambata, 01 aprilie 2023 13:29

Jayson Papeau, 26 de ani, a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre modul în care s-a adaptat la viața din România după transferul la Rapid, relația pe care o are cu antrenorul său și fanii, dar și despre protestele violente din Franța, țară de care aparține.

- Jayson, ești de ceva vreme în România, cum e pentru tine să trăiești aici? 
- Este bine, îmi place orașul și îmi place să descopăr cultura voastră. Aveți o cultură diferită față de cea din Franța, îmi place să fiu într-o țară ca asta.

- Ce știai despre România când ai venit la Rapid? 
- Nu știam nimic înainte. Știam doar despre fotbal, pentru că asta fac. Știam despre CFR Cluj, fiindcă a jucat de multe ori în cupele europene, dar în afară de asta nimic.

- Ai învățat vreun cuvânt în română până acum? 
- Da, dar nu prea multe. Doar cele legate de fotbal. Știu „stânga - dreapta”, „haide!”. Dacă sunt pe teren înțeleg mai multe cuvinte, dar de vorbit este mai greu pentru mine.

Se pregătește ceva la Rapid? George Copos i-a făcut o invitație de nerefuzat lui Dan Șucu
RAPID
Se pregătește ceva la Rapid? George Copos i-a făcut o invitație de nerefuzat lui Dan Șucu

- Înjurăturile le știi? 
- Știu doar una, dar nu o voi spune acum.

- Care este mâncarea ta preferată de aici? 
- Nu am încercat multe. Am mâncat mici săptămâna trecută cu echipa, sunt foarte buni. De asemenea, am încercat papanași, e un desert foarte bun.

Jayson Papeau: „De Hagi nu auzisem”

- Ai trecut printr-o perioadă grea, fiind accidentat. Cum te simți acum? 
- Acum mă simt foarte bine. A fost dificil pentru că am fost accidentat 5 luni, dar acum am făcut două meciuri bune imediat după. Din păcate, ultimele două partide au fost mai puțin bune și trebuie să muncesc mult ca să fiu iar în forma de altădată. Sunt pregătit să joc.

- Până și Dan Sucu, acționarul echipei, a spus că marele lui regret este că ai fost accidentat... 
- Da, mi-a spus și mie că nu a fost bine că m-am accidentat, dar i-am spus că așa e în fotbal. Câteodată se întâmplă și astea. Pentru mine este însă în trecut această accidentare, o folosesc ca să fiu mai puternic.

- Ce așteptări ai de la acest play-off? 
- Nu am nicio așteptare. Vreau să iau meci cu meci. Nu vreau să pun presiune pe mine, vreau doar să joc meci după meci. Dacă vom câștiga cu Farul, vom vedea ce se întâmplă după.

Jayson Papeau: „Pentru mine, Mutu e cel mai bun fotbalist român. De Hagi nu auzisem” + sfatul pe care l-a primit când a semnat cu Rapid
Jayson Papeau a dat doar un gol pentru Rapid // Foto: Cristi Preda

- Cum e să fii antrenat de Adrian Mutu, unul dintre cei mai mari foști fotbaliști români? 
- Pentru mine este cel mai bun. Nu am știut de Hagi, eram prea mic. Știu de Mutu pentru că mă uitam la meciuri de când eram mic, iar familia mea îl cunoștea. Pentru mine este un lucru bun fiindcă pot învăța multe de la el. Am jucat aproximativ pe aceleași posturi și iubește să joace în stilul tiki-taka, la fel ca mine.

- Ce zici despre fani? 
- Sunt cei mai frumoși fani din această țară. Pentru mine sunt incredibili. Ne susțin la fiecare meci, când mergem în deplasare sunt lângă noi, când jucăm acasă stadionul este plin. Este important, ne ajută atât în momentele grele, cât și în cele bune. Vreau să le mulțumesc pentru că sunt fantastici.

200.000de euro a plătit Rapid celor de la Warta Poznan pentru Papeau

Jayson Papeau: „Mi s-a spus că trebuie să fac show”

- Se pare că te și iubesc fanii, chiar au făcut un cântec despre tine... 
- Nu știu de ce mă iubesc așa. Când am ajuns aici mi-au spus: „Dacă vrei să fii iubit de fani, trebuie să faci două lucruri: Primul e să joci cu inima, să dai 100% meci de meci. Iar al doilea, să faci show”. Încerc să le fac pe amândouă, sunt genul ăsta de jucător. Îmi place să fac show, să dau ce am mai bun pe teren pentru echipă.

- Ești un jucător foarte spectaculos, dar nu prea reușești să marchezi. De ce crezi că se întâmplă asta? 
- Nici când eram junior nu am fost genul de jucător care să marcheze multe goluri. Sunt mai bun la capitolul assisturi. Dar ca să marchez goluri multe probabil am nevoie de 2-3 reușite, apoi poate vin ele la mine.

- Unde te vezi peste 2-3 ani? 
- Nu știu. Nu mă gândesc la asta, vreau doar să joc meci de meci, sezon după sezon. Acum sunt focusat doar pe acest campionat.

1 golși 2 pase decisive are Papeau în 17 apariții în tricoul giuleștenilor

Jayson Papeau: „Este ca o revoluție în Franța! Macron ar trebui să dea înapoi”

- Vreau să-mi spui cum vezi situația din Franța, unde sunt multe proteste în aceste zile după ce Guvernul a decis să modifice legea pensiilor, crescând vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani.
 - Da, sunt foarte multe proteste, este ca o revoluție, să spun așa. Pentru unii oameni nu e posibil să lucreze încă 2 ani.

- Este un adevărat război în stradă, multe lupte între oameni și poliție 
- Nu război real, dar da, nu este foarte bine în acest moment în Franța.

- Crezi că preşedintele Macron ar trebui să dea înapoi cu această reformă? 
- Eu cred că da, pentru că în anumite meserii este greu să mai adaugi 2 sau 3 ani de muncă.

- Ți-e teamă că ar putea avea loc o revoluție dacă nu anulează noua lege a pensionării? 
- Nu mi-e frică pentru că eu locuiesc aici în acest moment, dar nu cred că va fi nicio revoluție.

Adrian Mutu, conferință premergătoare meciului Rapid - Farul: „Știm ce forță are Farul, vrem revanșa!”

Citește și alte știri din Liga 1:

Farul merge în Giulești fără 3 jucători de bază. Gică Hagi anunță: „I-am pierdut, am avut ghinion”

Ce se întâmplă la Rapid - Farul, după scandalul de la Constanța: „Așa o să-i primim, să vină câți vor ei”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  02 Aprilie 2023, 12:26

...corector ...prost...prost ...dar ai trecut de cenzura cu *** ...cenzorii gsp sunt mai prosti ca tine ...*** este un cuvant defaimator ...Papeau nu este prost ...el stia de Mutu ...deci stia ceva despre tara ...tu nu stii nimik despre sport ...dar comentezi aici ...postac *** ...ha,ha,ha...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  02 Aprilie 2023, 11:59
Postat de corectorul pe 01 Aprilie 2023, 23:20

Tu vei putea pretinde un raspuns, doar atunci cand vei invata sa scrii.

Eu scriu pentru mine prostule ...nu ma intereseaza de fraieri ca tine care nu stiu nimik despre sport si comenteaza aici ...du te la covasna cu nestiinta ta cu tot ...eu scriu foarte bine in limba romana fata de toti astia cu romengleza si cu job ul lor si cu barbarismele lor cu mistouri si nasoale ./..ha,ha,ha ce sa vorbesc eu cu un prost ca tine ce stii tu despre sport ?...ce tu te duci pe stadion ca mine ?...decand n ai mai vazut un meci pe viu ?...ai o parere foarte buna despre tine ...te crezi mai destept decat esti ...defapt nu interesezi pe nimeni ...esti si mincinos pedeasuprea ...ce am gresit eu vreodata scriind in limba romana ?

mehigh_ms
mehigh_ms  •  02 Aprilie 2023, 04:58
Postat de corectorul pe 01 Aprilie 2023, 23:18

Hai sa te invat carte, in cateva cuvinte, sa nu ramai rudimentar! Daca esti locuitor al continentului cu cel mai ridicat grad de educatie de pe pamant, Europa, si al uneia dintre cele mai educate tari din lume, Franta, esti dator, macar, sa cunosti lucruri elementare despre fiecare dintre statele care compun continentul. Altminteri, esti indubitabil un incult. Asta pt oricine are o minima cultura generala, chiar si provenind dintr un stat precar educational, ca Romania. Insa, daca mai vorbim si despre tara in care urmeaza sa lucrezi, adica tara care iti va da tie papica sa nu mori de foame, atunci esti obligat, in primul rand din respect pt tine, ca persoana, sa te culturalizezi in legatura cu tara respectiva si cu personalitatile domeniului in care vei activa profesional. Si nu vei declara niciodata ca nu ai auzit de tara in speta, intrucat, repet, tu, sportiv fara valoare, ai venit sa supravietuiesti in tara aia de care nu ai auzit, caci de nasul altora nu ai fost. Desigur, daca esti un needucat si un incult, te comporti fix precum acest fotbalist si ca tine, postac pliurd!

de acord cu tine.. de nspe ori am auzit ca vin la budapesta sa joace cu Romania.. deci .. cred ca am spus tot.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează