FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ

VIDEO Jean Vlădoiu dezvăluie de ce a plecat de la FRF: „Mi-am cumpărat stres”

Articol de - Publicat marti, 19 ianuarie 2021 13:52 / Actualizat marti, 19 ianuarie 2021 14:28

Jean Vlădoiu (52 de ani) a revenit la FC Argeș după 10 ani, formație la care a jucat în 3 perioade diferite și pe care a antrenat-o pentru scurt timp în 2010. 

Acum, Vlădoiu e președinte de club și speră să clădească o echipă capabilă să reziste în Liga 1. Acesta a acordat un amplu interviu pentru Gazeta Sporturilor, în care a vorbit despre planurile sale și provocările de la formația piteșteană.

- Domnule Vlădoiu, surprinde plecarea dumneavoastră din FRF pentru a merge la FC Argeș, de ce acest pas?
- Asta mă întreba și Belo.Mi-am cumpărat stres. Mă simt așa, dator aș spune, față de clubul și orașul unde am crescut. Am zis că, în momentul ăsta greu, e bine să vin aici și împreună cu cei implicați să încercăm să salvăm echipa. Suntem toți piteșteni, am mare încredere în toți de la club. Nu-mi pare rău, lucrurile se mișcă bine.

- Care ar fi primele lucruri de pus la punct?
- Singura mea temere e acest virus, care a pus stăpânire pe fotbal. Din păcate, n-am scăpat nici noi. Mi-e teamă pentru că avem 17 jucători care n-au avut coronavirus. Avem condiții foarte bune, de echipa națională, sperăm să scăpăm și să ne iasă ceea ce pregătim. Acum îmi doresc să mai aduc câțiva jucători, asta doar dacă vom găsi fotbaliști care să intre, să ne ajute. Nu voi face transferuri doar de dragul de a face. Să vină accidentați și să stăm vreo două luni să-i pregătim. Transferurile se fac în vară, acum e greu să aduci jucători. Nu-mi permit greșeli. Să aduc fotbaliști care să vină aici doar pentru a lua salariu.

- „Mi-am cumpărat stres" ați spus. Aveați nevoie de bătăi de cap în toată perioada asta grea?
- Nu știu dacă aveam nevoie de stres. Dar cât voi sta, o lună, o săptămână, vreau ca după mine să nu se spună că am adus jucători din nu știu ce interese sau că am făcut lucrurile greșit. Încercăm să lucrăm ca și cum ar fi pentru familia noastră. Nu fac nimic fără Ianovschi și Prepeliță. Nu decid de unul singur! Suntem o echipă.

Jean Vlădoiu: „N-am venit să fac jocurile impresarilor"

- La conferința de presă spuneați că nu vreți să faceți jocurile impresarilor, se mai poate și altfel?
- Așa e, din păcate, ne-am obișnuit altfel în fotbalul nostru. Am întâmpinat probleme de genul ăsta, unii chiar s-au supărat pe mine. Dau un exemplu: aduc un jucător tânăr din Liga a 2-a, care a explodat acolo. Îi ofer șansa de a juca în Liga 1, iar atunci intervine impresarul și îmi zice că are ceva mai bun pentru respectivul jucător. Păi dacă era așa, copilul nu trebuia să fie deja în pregătire? Însă băiatul era acasă, stătea. O să stea 5-6 luni, poate chiar fără să joace, asta pentru că impresarul cere sume fabuloase. Cum să-mi ceară 500.000 de euro? Am leșinat, mi-a căzut pixul din mână când am auzit. E o mare problemă când un copil semnează cu un asemenea impresar.

- E mai greu decât v-ați fi așteptat?
- Nu e greu, e foarte greu. Mi-am asumat, sunt conștient. Vreau să ajut cu ceea ce pot! Nu am contract pe viață. Treaba mea e să ajut jucătorii să aibă tot ceea ce le trebuie. Grupul e mai important decât individul. Am nevoie de jucători simpli, dar cu determinare și suflet. Compensezi cu aceste calități. Nu avem nevoie să păcălim fotbalul, nu se poate așa ceva, la un moment dat plătești. Sunt foarte optimist!

VIDEO Jean Vlădoiu dezvăluie de ce a plecat de la FRF: „Mi-am cumpărat stres”

- Cum au văzut cei din FRF plecarea?
- Ți-am zis de Belo, faza cu stresul. I-am zis să vină cu mine la Pitești, mi-a zis că e mai bine la FRF, mai lejer, mai liniște. Glumesc! Oamenii au fost pozitivi. M-au întrebat dacă știu în ce mă bag. Știam, repet, doar încerc să ajut. Dacă nu încerci, nu poți ajuta pe nimeni. FRF e familia mea, am foarte mulți prieteni acolo, vom rămâne așa pe viață.

- Se vorbește despre un nou stadion la Pitești, care-i ideea?
- Ar fi o emulație incredibilă. Proiectul a fost conceput în urmă cu un an, cu pistă de atletism. Acum vor să-l refacă, până la 31 ianuarie. Sperăm să reușească, să nu mai aibă pistă. Nu știu câte locuri, sper să fie ceva gen Petrolul, UTA. Nu foarte mare, dar să fie decent, să vină fanii din plăcere la stadion. Impactul ar fi uriaș, s-a văzut asta la echipele care și-au făcut stadioane. Al nostru e foarte vechi, stadionul e la fel ca pe timpul meu. Doar mici îmbunătățiri la vestiare și mobilier.

Noi, la FC Argeș, dăm salarii în 3.000 și 5.000 de euro. Dacă e un jucător foarte bun, de la un club de top, atunci putem promite un bonus bun. Îl mai pot ruga pe domnul primar să facem un efort. Chiar dacă sunt salarii mai mici, noi le plătim la timp
-Jean Vlădoiu

Jean Vlădoiu: „Jucătorilor le e mai comod să stea pe bani mulți decât să vină la noi"

- Ați avut sărbători, cu aceste probleme nou apărute?
- Nu m-am gândit la sărbători. E plăcut să încerci să faci ceva pentru FC Argeș. Timpul a fost foarte scurt, probleme sunt. E mult mai greu să transferi acu. Toți sunt însă reticienți și au contracte mari la cluburile lor. Am și vorbit cu câțiva. Până la urmă îi cred, de ce să vină pe salarii la jumătate? Asta e! Chiar dacă eu n-aș fi procedat așa, să-ți aduci aminte că eu am plecat de la Steaua la Rapid în 1994, echipa era pe 11. Nu mi-a fost frică, m-am dus cu Stelea și am jucat. Trebuie să găsesc și jucători de acest gen, care să dorească să joace. Viața fotbalistului asta e, să joace, nu să stea să aștepte după salariu.

- V-au refuzat fotbaliști ca Tudorie, Soiledis, de ce?
- Au preferat să stea încă 6 luni și să plece de acolo liberi. Deși noi am fi dat o parte din salariu, clubul celălalt ar fi completat. Asta e, din punctul meu de vedere, ar fi fost bine să vină și să joace decât să fie a 3-a soluție la clubul la care sunt acolo. Le e mai comod așa, nu-i poți condamna. Fiecare gândește cum dorește.

Dani Coman ar fi fost un câștig pentru FC Argeș. Cu el au discutat înaintea mea. Are experiență mai mare decât mine. A demonstrat multe la Astra, de asta a fost prima opțiune. Din păcate, nu s-a realizat. Am venit eu, sper să pot să aduc plusul așteptat
- Jean Vlădoiu

107 meciuria jucat Vlădoiu în Liga 1 pentru FC Argeş, marcând 21 de goluri

VIDEO. Jean Vlădoiu: „Voi fi liantul dintre fani și primar. Trebuie să avem răbdare"

- Retrogradarea ar fi un dezastru?
- Pentru mine da! Ar fi o mare dezamăgire. M-am angrenat în a ajuta Argeșul măcar până în vară. Îmi doresc ca echipa să rămână în Liga 1. Iar apoi să ne dezvoltăm, să avem o academie care să ne dea jucători în viitor, să mai aducem și alți fotbaliști buni. La cum văd că stau lucrurile, am mari speranțe că vom rezolva problemele.

- Renunțați dacă veți retrograda?
- Dacă cei care m-au adus decid să continuăm, o voi face, dacă nu, oricând renunț. N-am venit să stau pe viață la FC Argeș. Am venit să ajut să schimbăm ceva în bine.

- Suporterii sunt supărați pe primar, pe atitudinea dânsului, și vă cer dumneavoastră să veniți să schimbați lucrurile...
- Liantul dintre primar și echipă eu sunt. Voi fi la mijloc. Caut să limitez problemele. Trebuie să fim uniți, avem nevoie de rezultate și atunci va sosi liniștea de care avem nevoie. Nu vor mai fi nici acele ieșiri care au deranjat suflarea argeșeană. Și când pierdem trebuie să avem răbdare, să acceptăm, nu să ne blocăm.

- Au așteptat mult fanii revenirea echipei în Liga 1 și acum riscă să nu poată vedea niciun meci din acest sezon. Cât de mare ar fi durerea să retrogradați fără ca suporterii să fie pe stadion?1
- Uriașă! Îmi doresc din tot sufletul să poată intra măcar un meci. Toată lumea își dorește să vadă suporterii în tribună. Ei vin pe la gard, ați văzut și la promovare ce a fost acolo. Emulația ar fi fost fantastică. E trist să joci fără suporteri. Și la meciurile amicale e mai multă lume în tribune. Cred că vom reveni curând la viața normală.

33 de aniau trecut de când Vlădoiu a debutat în Liga 1 ca jucător, în meciul FC Argeş - Oţelul 2-0, disputat pe 31 octombrie 1987

Promisiunea mea pentru fani e că voi face tot ce pot pentru a schimba atmosfera de la această echipă. Îmi doresc mult să rămânem în Liga 1 și din vară să creștem, să avem obiective mai îndrăznețe. Dacă mă vor chema la discuții, oricând voi merge să vorbesc cu suporterii
- Jean Vlădoiu

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Acord pentru al treilea golgeter al Ligii 1! Transferul e pe ultimii metri: clubul a acceptat suma pusă pe masă

Gigi Becali s-a răzgândit » E gata să-l vândă și i-a stabilit prețul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
powersteaua
powersteaua  •  19 Ianuarie 2021, 15:04

Jeane, nu-i rusine sa recunosti ca ai plecat de la frf, asemenea altor fosti angajati, Mitirita, Bogdan Popescu, Nicolae Grigore (numele cele mai importante) si multi, multi, foarte multi altii, dintr-o singura cauza: SCADEREA SALARIILOR. De fapt, doar 4 INSI, MARI SI LATI, au scapat de aceasta dijmuire: Burleanu, Visan, Bodescu si Stoichita, aceasta goarna a frf, in zilele triste.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează