FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV Acord pentru al treilea golgeter al Ligii 1! Transferul e pe ultimii metri: clubul a acceptat suma pusă pe masă

Hamidou Keyta
Hamidou Keyta

Articol de - Publicat marti, 19 ianuarie 2021 11:18 / Actualizat marti, 19 ianuarie 2021 12:19

Hamidou Keyta (26 de ani), atacantul lui FC Botoșani, ar putea ajunge în curând la Goztepe, în Turcia.

Hamidou Keyta, „rebelul” de la FC Botoșani, vârful care a fugit din cantonamentul echipei în urmă cu o săpătămână pentru a forța un transfer în Turcia, și-ar putea vedea dorința îndeplinită în cel mai scurt timp.

Potrivit informațiilor GSP.ro, echipa finanțată de Valeriu Iftime are un acord cu Goztepe, echipa de pe locul 14 în Turcia, în privința transferului atacantului francez. Moldovenii au acceptat oferta de 150.000 euro din partea turcilor, banii urmând a fi trimiși în două tranșe: jumătate acum, iar a doua jumătate până în luna septembrie.

Hamidou Keyta s-a înțeles cu Goztepe

Keyta are deja un acord cu Goztepe în privința contractului, iar singurul detaliu care mai trebuie pus la punct este ca membrii consiliului director de la Goztepe să își dea acordul pentru ca transferul să se facă.

Hamidou Keyta este al treilea golgeter al Ligii 1 în această stagiune, cu 9 goluri. Deasupra lui în ierarhie se află doar tandemul de la FCSB, Dennis Man (13 goluri) și Florin Tănase (11). 

După 18 etape, Goztepe ocupă locul 14 în Turcia, cu 22 de puncte acumulate. Întreg lotul lui Goztepe este cotat de Transfermarkt la 25,9 milioane de euro, cei mai valoroși fotbaliști fiind aripa dreaptă Halil Akbunar (2,8 milioane de euro) și Guilherme (mijocaș ofensiv, 2,7 milioane de euro). În prezent, Keyta valorează 700.000 euro, conform Transfermarkt.

Cum a evoluat cota lui Keyta la Botoșani

Forma excelentă a lui Keyta nu a trecut neobservată de Transfermarkt, cea mai relevantă publicație online în materie de cote de piață pentru fotbaliști. La ultima actualizare a valorii jucătorilor din Liga 1, Keyta a avut parte de cea mai importată creștere, de 250%! Cota sa a ajuns să fie de 700.000 euro, după ce la începutul sezonului francezul valora doar 200.000.

VIDEO. Marius Croitoru, interviu pentru GSP: „Eu v-am mai spus asta despre Haruț”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Conflict în Liga 1 » Patronul îi cere antrenorului să nu-l mai bage pe fiul lui: „E piesă moartă!”

S-a schimbat sau nu CFR Cluj de la venirea lui Edi Iordănescu? » Ce arată cifrele

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
749913671784643
Razvan Marcel  •  19 Ianuarie 2021, 22:49

Oare cand vor înțelege unii,ca Keyta a fugit ?Nu îl poți forta să rămână,mai avea 4 luni cu Botoșani și pleca gratuit.Macar a luat ceva pe el.

dora
dora  •  19 Ianuarie 2021, 13:45

Asta da păcaleală, sa iti dai cel mai bun om cu doar 150.000 euro - in 2 tranșe, a doua nu se știe dacă mai vine - când, în mod normal, el costă dublu, cel puțin. Face patronul ăsta moldovean niște afaceri de te doare mintea !

steauaeuna
steauaeuna  •  19 Ianuarie 2021, 13:11

Gigi, vezi si nu- i mai da parsivului asta cat cere. De Eftime vorbesc. Daca-l vroiai la STEUAUA incepea negocierea de 600 000...lasa-l incolo cu petardele lui...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează