FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

S-a schimbat sau nu CFR Cluj de la venirea lui Edi Iordănescu? » Ce arată cifrele

Edi Iordănescu, antrenor CFR Cluj +39   FOTO
Edi Iordănescu, antrenor CFR Cluj

Articol de - Publicat marti, 19 ianuarie 2021 08:43 / Actualizat marti, 19 ianuarie 2021 09:23

Schimbarea de antrenor, în plin sezon, chiar a produs un reviriment la CFR Cluj, Edi Iordănescu (42 de ani) având, în cele 6 runde de când a preluat echipa, cifre mult mai bune decât Dan Petrescu (53) în precedentele 11 etape.

Duminică, pe o temperatură cruntă, sub nivelul înghețului, CFR a reușit să se impună iar pe terenul unei echipe din zona play-offului. De această dată la Sfântu Gheorghe, cu o victorie scurtă, obținută greu și cu mari emoții, mai ales în prima repriză, când gazdele au ratat câteva mari ocazii.

Până la urmă, campionii au punctat spre final cu Sepsi, prin Gabriel Debeljuh, care a marcat al treilea său gol stagional în ultimele 4 etape. A fost cel de-al 5-lea succes în cele 6 runde de când Edward Iordănescu l-a înlocuit pe banca tehnică a campionilor pe Dan Petrescu!

Edi Iordănescu și CFR Cluj, bilanț excelent cu echipele de playoff

În acest interval au fost patru meciuri contra echipelor din Top 6, ardelenii reușind să le învingă pe FCSB (2-0), Academica (3-1) și Sepsi (1-0), și terminând cu o remiză albă, în Gruia, confruntarea cu U Craiova. Celelalte succese au venit „afară”, cu Poli Iași și cu Dinamo, ambele cu același scor, 2-0.

Cifrele statistice sunt fără echivoc. Schimbarea antrenorului în plin sezon chiar a produs șocul pozitiv, în ciuda unui program foarte greu. La o echipă care în mandatul de 11 runde al lui Dan Petrescu începuse să dea rateuri consecutive: înfrângerea de proporții, 5-0 cu AS Roma, pe „Olimpico” în grupele Europa League, eliminarea din Cupa României cu Poli Iași (1-0), plus ultimele două eșecuri din campionat, 1-3 cu Gaz Metan și 0-1 cu UTA, ambele chiar pe propriul teren. 

Astfel, CFR încheia „era Petrescu” pe locul 3 în Liga 1, la 7 puncte de FCSB și la 4 de Craiova.

CFR Cluj a depășit Craiova, se apropie de FCSB

În cele 6 etape cu Edi Iordănescu, CFR a reușit nu doar să recupereze distanța față de FCSB (are un meci mai puțin, azi joacă la Viitorul), dar a și depășit-o pe CS U Craiova cu 4 puncte! (înaintea partidei oltenilor cu Astra). Ardelenii rămân astfel pe locul 2, indiferent de rezultatul de aseară al Craiovei, având cea mai bună serie de rezultate în această perioadă, cu 5 victorii și o remiză. 

Echipa a reușit să treacă imediat peste șocul unui început de sezon presărat cu nereușite, inclusiv finalul de coșmar al partidei din grupele Europa League, când a pierdut ocazia calificării după înfrângerea cu Young Boys Berna.

Rămași doar cu obiectivul campionatului, ardelenii au reacționat imediat cu această serie de invincibilitate sub comanda noului antrenor. Semn că anticipatul final de ciclu al echipei care a câștigat titlul în ultimele 3 sezoane e încă departe, iar CFR luptă cu șanse reale pentru a-și apăra blazonul.

5este numărul de goluri înscrise de principalii marcatori ai CFR-ului în acest sezon, Gabriel Debeljuh și Ciprian Deac

7este numărul de goluri încasate de CFR în 17 etape, cea mai bună defensivă din Liga 1, următoarea fiind a Craiovei, care a încasat 9

2,66este media de puncte pe meci realizată de Edward Iordănescu la CFR în 6 etape, în timp ce a lui Dan Petrescu a fost de numai 1,9

S-a schimbat sau nu CFR Cluj de la venirea lui Edi Iordănescu? » Ce arată cifrele

Citește mai multe știri din Liga 1:

Lovitură pentru Cortacero! Membrii din Consiliul de Administrație de la Dinamo l-au mazilit pe omul său

ASTRA - CRAIOVA 1-1. Papură explică ce le-a lipsit azi oltenilor: „Meritam să mai înscriem”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
ionica007
ionica007  •  19 Ianuarie 2021, 16:04
Postat de dora pe 19 Ianuarie 2021, 09:39

Degeaba ai rezultate daca echipa nu joaca mai nimic - sa nu uitam de punctul cu noroc obtinut cu Craiova - ori de golulul marcat cu șansă la Sepsi, la singura ocazie a oaspeților, atunci cand gazdele jucau in inferioritate numerica. Cu mulți jucători blazați și trecuți de 30 de ani, și fara transferuri, CFR se va ”bate” pentru locul 2 cu Craiova, în acest sezon.

...:)...Intr-o zi buna, franarii fac instructie cu echipa lui Bacali. Intr-o zi foarte buna, matura terenul cu echipa ciobanului...:)... Franarii nu au (inca...) adversar in acest campionat!...:)...

realfan_ady
realfan_ady  •  19 Ianuarie 2021, 14:10
Postat de suporter.roman pe 19 Ianuarie 2021, 11:49

Ok,dreptatea e de partea ta,dar doar dintr-un punct de vedere.Cum ca CFR pe vremea lui DP nu juca un fotbal frumos.Dar a castigat 3 campionate consecutiv,participari remarcabile in Cupe Europene.Avantaj Petrescu.Dar pe marele Edi ce-l recomanda?Aaa,numele..si atat.Trofee,participari in Europa ,un mare 0.Si atunci de ce zici ca e unul dintre cei mai buni antrenori romani???

Edi pana acum antrena echipe destul de mici, ok, a fost si la Steaua si la CFR, dar perioade scurte nu a avut ocazia sa-si construiasca o echipa (ceea ce inseamna minim 2-3 ani) cu care sa faca performanta. (Pana iti aduci jucatorii pe stilul tau, pana se formeaza relatiile de joc intre ei, asta nu se face in doua luni ... cred ca stii). Insa la Pandurii, la Medias, chiar si la Astra a facut lucruri frumoase, echipele practicau un fotbal frumos, iar cum spunea Ienei: "rezultatele vin pe baza unui joc bun". Edi face parte dintr-o generatie interesanta de antrenori, cu Bogdan Andone, cu Teja, cat era la U, chiar si in Lobont am vazut perspective. Ieri am urmarit de exemplu Poli Iasi - Botosani. Era dezastru, la final vine Pancu si zice ca "baietii nu au avut curaj". Acolo nu era vb de curaj, acolo era vorba de antrenor, aia saracii nu au legat o pasa, nu au avut o idee de joc .... carau mingea "la gramada", cum vezi in curtea scolii. In rest, vorbim de tactici, de stil de joc, aici deja fiecare cu ce ii place.

suporter.roman
suporter.roman  •  19 Ianuarie 2021, 11:56
Postat de dora pe 19 Ianuarie 2021, 09:39

Degeaba ai rezultate daca echipa nu joaca mai nimic - sa nu uitam de punctul cu noroc obtinut cu Craiova - ori de golulul marcat cu șansă la Sepsi, la singura ocazie a oaspeților, atunci cand gazdele jucau in inferioritate numerica. Cu mulți jucători blazați și trecuți de 30 de ani, și fara transferuri, CFR se va ”bate” pentru locul 2 cu Craiova, în acest sezon.

Pt impresie artistica ne uitam la patinaj,gimnastica,etc.La fotbal e altceva,acolo se joaca pe puncte.3 puncte=victorie.Atat.Si asa s-au castigat 3 campionate ,victorii cu echipe valoroase,chiar neinvinsa de castigatoarea Europa League.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează