FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - CFR CLUJ 0-1

FOTO+VIDEO. Sepsi - CFR Cluj 0-1 » Victorie la limită pentru campioană în „Epoca de gheață”

CFR Cluj a învins-o pe Sepsi, scor 1-0, în runda cu numărul 17 din Liga 1. +39   FOTO
CFR Cluj a învins-o pe Sepsi, scor 1-0, în runda cu numărul 17 din Liga 1.

Articol de , - Publicat duminica, 17 ianuarie 2021 11:26 / Actualizat duminica, 17 ianuarie 2021 19:39

CFR Cluj a învins-o pe Sepsi, scor 1-0, în runda cu numărul 17 din Liga 1, la -10 grade C! 

Vezi AICI programul și rezultatele din etapa #17!

Cronica partidei Sepsi - CFR Cluj 0-1: Epoca de gheață și salvatorul Debeljuh

De 72 de minute au avut nevoie clujenii să marcheze pe un frig năpraznic, să egaleze FCSB-ul și să își continue marșul spre cel de-al patrulea titlu consecutiv în Liga 1.

+35 FOTO

Valul polar a înghețat România! În timpul confruntării termometrele arătau și -10 grade. Dar temperatura resimțită era mult, mult mai mică. -16 grade, anunțau site-urile de specialitate. Chiar și așa gazonul a fost perfect, fără pic de zăpadă, chiar dacă fulguia în Covasna.

CFR Cluj, salvată de Manea în debut de meci

După câteva mișcări de dezmorțire, arbitrul Ovidiu Hațegan a fluierat rapid începutul partidei. Era singurul obișnuit cu frigul de la meciurile de coșmar din Rusia. Lorand Fulop a fost avertizat după doar 7 secunde! Din săritură l-a lovit în figură pe Cristi Manea, iar arbitrul a sancționat imediat duritatea. "Galben" acordat corect. 

A fost semnalul gazdelor că se poate! Aflată într-o luptă crâncenă pentru locurile fruntașe, Sepsi a început mai bine. Ștefănescu l-a pus în fund pe Bălgrădean, l-a driblat elegant, a tras pentru deschiderea scorului, dar Manea, aflat pe linia porții, a salvat campioana (6). 

CFR Cluj fără șut pe poartă în prima repriză

Ștefănescu a continuat să surprindă pe toată lumea, a scăpat spre poarta lui "Pufi", dar Pereira a intervenit și l-a oprit pe fotbalistul gazdelor (16). Avea să fie clar prima repriză a gazdelor. 70% posesie pentru Sepsi, cinci ocazii de gol și două șuturi pe poartă! Fulop (34) a fost aproape să dea lovitura cu "capul", iar Ștefănescu, omul primei reprize, a avut din nou golul în gheată. L-a întins serios pe Bălgrădean, care a reușit să respingă și-a cerut intervenția echipei medicale. Portarul s-a accidentat la acea fază, iar după pauză a fost schimbat.

Salvatorul lui CFR Cluj cu Sepsi: Debeljuh 

După pauză s-a păstrat nervozitatea. Doar că s-au schimbat taberele. Rachid Bouhenna a fost eliminat după ce l-a „măturat” pe veteranul Deac. O nouă greșeală prostească, ca-n etapa precedentă, la Craiova. 

În superioritate numerică, clujenii au căutat fisura în „cazemata” gazdelo. Debeljuh (55) a încercat prima oară, fără succes. I-a reușit 17 minute mai târziu! Lansat perfect de Costache, Chipciu n-a ajuns la intercepția cu mingea, dar Debeljuh a fost unde trebuia: a pus latul și-a deschis scorul, din câțiva metri. Campioana răsufla ușurată! Sepsi a mai dat câteva raiduri, dar degeaba. Bajrovici (87), Aganovici (88) și Vașvari (90) au încercat să aducă egalarea, fără șansă. Campioana câștigă la limită pe gerul năprasnic și egalează liderul FCSB în clasamentul la zi al Ligii 1. 

5 goluriși două penalty-uri scoase, acestea sunt realizările lui Debeljuh, în 14 meciuri disputate în Liga 1 pentru CFR Cluj

Florin Ștefan, scos cu ambulanța de pe teren

Florin Ștefan (24 de ani, fundaș stânga) a fost scos cu ambulanța de pe teren, după ce a fost lovit de propriul portar, în săritură, la o fază din minutul 59. Din primele informații obținute de GSP, confirmate de Attila Hadnagy, managerul lui Sepsi, lui Ștefan i-a sărit cotul și trebuie operat. Până la intrarea ambulanței pe teren, internaționalul român a strigat secunde bune de durere, iar în total jocul a fost oprit aproximativ 5 minute. La final, Hațegan a arătat 9 minute de prelungire. 

Hațegan n-a văzut un penalty clar pentru CFR Cluj! 

Arbitrul arădean Ovidiu Hațegan a comis-o grav pe finalul confruntării de la Sf. Gheorghe. În minutul 90+2 al partidei, Luis Aurelio a șutat spre poarta lui Niczuly, dar grecul Deligiannidis a respins în corner! "Centralul" a dat corner pentru clujeni, dar reluările televiziunilor au arătat că se impunea acordarea unei lovituri de la 11 metri pentru clujeni. Fundașul lui Sepsi a respins cu brațul drept din fața porții!

FINAL » Sepsi - CFR Cluj 0-1

  • A marcat: Debeljuh 72
  • Click AICI pentru live+statistici!
  • VIDEO cu cele mai importante faze ale meciului
  • Bouhenna (Sepsi) a fost eliminat în minutul 49, după ce a văzut al doilea cartonaș galben pentru o intrare întârziată la Deac.
  • Bălgrădean (CFR Cluj) a fost schimbat la pauză cu Sandomierski, „Pufi” suferind o accidentare în prima repriză. În minutul 37, Bălgrădean a acuzat o întindere la faza la care l-a blocat pe Gal.

SEPSI - CFR CLUJ, echipele de start:

SEPSI: Niczuly - Deligiannidis, Bouhenna, B. Mitrea, Fl. Ștefan - Gal-Andrezly, Vașvari, Tortella, Ștefănescu - L. Fulop, G. Dragomir
Rezerve: J. Fernandez, Tincu, Bajrovic, Nouvier, Csiszer, L. Kovacs, N. Tamas, Aganovic, Achahbar
Antrenor: Leo Grozavu

CFR CLUJ: Bălgrădean - C. Manea, D. Ciobotariu, A. Burcă, Camora - C. Deac, Hoban, Djokovic - V. Costache, Debeljuh, Pereira
REZERVE: Sandomierski, Soares, Chipciu, Vojtus, Itu, Carnat, Luis Aurelio, Ben Youssef, Susic
ANTRENOR: Edward Iordănescu

Stadion: Municipal
Arbitru: Haţegan Ovidiu (Arad) / Asistenți: Şovre Octavian (Satu Mare) și Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti)

Clasament Liga 1:

VIDEO. Bogdan Mitrea, reporter în cantonamentul lui Sepsi! L-a luat la întrebări pe Leo Grozavu

Edi Iordănescu, supărat pe jucătorii lui: „M-a deranjat, le-am spus. Nu e ce-mi doresc”

EXCLUSIV. Gigi Becali ajută un antrenor din Liga 1 bolnav de COVID-19: „Mă doare tot corpul, nu am gust și miros”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (193)
ionica007
ionica007  •  18 Ianuarie 2021, 10:12
Postat de Popa Corneliu pe 18 Ianuarie 2021, 08:25

Am vazut si eu meciul, dar comentariul meciului, subiectiv, chiar slugarnic, efectiv mi-a facut greata! Puteti sa spuneti cate-n luna si stele, dar Sepsi Sf. Gheorghe, tot satelitul lu' cfr Cluj 1907 este! Citez din memorie: "triumful spre cel de-al patrulea titlu de campioni"! Poate asa a dat ordin "d-l"Dancu, dar tare imi e teama ca CraiOlguta PSD+SRI Dolj este la rand, dupa "tintarul" lu' Habarnam Burleanu si Gineala Iorgulescu, "numitii" de la FRF si Liga! Fara suparare, am vrut sa fie o parodie a la Sendre!

Cu tot respectul, dar daca Sepsi reusea sa marcheze, au avut 3 (trei) ocazii imense, tot ''satelitul'' franarilor erau?!...:)... Se pare ca modul de perceptie difera substantial de la persoana la persoana...:)... Intr-adevar, comentariul a fost gretzos, SINGURA reparatie a fost pe final, cand ''comentacul'' a facut afirmatia amintita de d-voastra... De obicei vad meciurile fara sonor, comentacii sunt absolut jalnici. Ieri a fosr una dintre exceptii, eram in vizita la un amic, la o degustare de jinars de pere...:)...

883135188391540
Popa Corneliu  •  18 Ianuarie 2021, 08:25

Am vazut si eu meciul, dar comentariul meciului, subiectiv, chiar slugarnic, efectiv mi-a facut greata! Puteti sa spuneti cate-n luna si stele, dar Sepsi Sf. Gheorghe, tot satelitul lu' cfr Cluj 1907 este! Citez din memorie: "triumful spre cel de-al patrulea titlu de campioni"! Poate asa a dat ordin "d-l"Dancu, dar tare imi e teama ca CraiOlguta PSD+SRI Dolj este la rand, dupa "tintarul" lu' Habarnam Burleanu si Gineala Iorgulescu, "numitii" de la FRF si Liga! Fara suparare, am vrut sa fie o parodie a la Sendre!

lupu68
lupu68  •  18 Ianuarie 2021, 03:08
Postat de gazzaev.lewis pe 17 Ianuarie 2021, 19:12

Mi-a placut meciul. Bravo cfr! fc fcsb nu e Steaua. Sa fiti cuminti! :)

Mai ***, nu mai bine te limitezi tu la comentarii despre CSA Regal? Nu poti sa-ti gura inchisa pana pe 13 martie? Ori tot la Steaua adevarata te trage ata?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (193)
Comentează