FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

A vrut să evite reforma! Judecătoarea care motivase că palmaresul trebuie să fie al lui FCU Craiova a ieșit la pensie

Articol de - Publicat sambata, 07 ianuarie 2023 00:16 / Actualizat sambata, 07 ianuarie 2023 10:03

Judecătoarea Ileana-Izabela Dolache-Bogdan, de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), care a creat valuri în Bănie prin opinia separată avută în procesul palmaresului istoric al Universității Craiova s-a retras din sistem. Aceasta a ieșit la pensie din 15 decembrie 2022, prin decret prezidențial.

Ileana-Izabela Dolache-Bogdan, care a fost președintele Completului de 3, ce a decis cu 2-1, în 2021, trimiterea spre rejudecare a cazului la Curtea de Apel Timișoara, face parte din lotul magistraților care au făcut cereri de pensionare pentru a evita o eventuală reformă a pensiilor speciale.

Potrivit declarației de avere din 2022, judecătoarea Ileana-Izabela Dolache-Bogdan a câștigat în 2021 din salariu și drepturi salariale restante de la Înalta Curte de Casație și Justiție suma de 343.108 lei.

În motivarea ÎCCJ, făcută publică zilele trecute, judecătoarea Ileana-Izabela Dolache-Bogdan a făcut opinie separată față de ceilalți doi magistrați din complet și a recomandat respingerea apelului formulat de CSU Craiova, după ce Curtea de Apel a decis în 2018 că CSU Craiova nu are palmaresul istoric din 1948 până în 1991.

Concluzia judecătoarei Ileana-Izabela Dolache-Bogdana, care îi dă mari speranțe lui Adrian Mititelu (54 de ani) că va rămâne cu palmaresul „Craiovei Maxima”, este următoarea:

În cauză nu este vorba de o întrerupere temporară a activității fotbalistice a Clubului Sportiv Universitatea Craiova, cum eronat susține recurenta (n.r. CS Universitatea Craiova), ci în cauză a operat o încetare a activității a secției de fotbal a acestui club, pentru a permite înființarea la acel moment a Fotbal Club Universitatea Craiova, intenția fiind clară în sensul preluării întregului patrimoniu al acelei secții de clubul de fotbal nou înființat. 

Practic, Clubul Sportiv Universitatea Craiova s-a divizat în două entități juridice noi: Clubul Sportiv fără secție de fotbal și Secția de Fotbal a Clubului Sportiv Universitatea Craiova (denumită Fotbal Club Universitatea Craiova).

Contradicții despre marcă și palmares

Judecătoarea Ileana-Izabela Dolache-Bogdan a completat: 

Așa cum s-a explicat deja, situația mărcii Universitatea Craiova a fost cu totul alta și nu poate pune semnul egalității între cele două chestiuni juridice, deși recurenta încearcă să atragă o identitate de raționament. 

Marca se raportează la întregul patrimoniu al Clubului Sportiv și este folosită pentru toate activitățile sportive ale Clubului, chiar dacă a devenit notorie prin activitatea echipei de fotbal, pe când palmaresul este strâns legat de echipa de fotbal/secția de fotbal desprinsă din Clubul Sportiv, echipa/secție care, de altfel, l-a realizat.

Doi judecători au decis pro CSU Craiova

Celelalte două judecătoare cu opinie majoritară, Mirela Polițeanu și Maria Speranța Cornea, au justificat trimiterea spre rejudecare a procesului la Curtea de Apel Timișoara, invocând mai multe vicii de procedură și înclină palmaresul spre spre CS Universitatea Craiova, gruparea condusă de Pavel Badea.

Chiar dacă nu există o definiție a palmaresului, în decizia nr. 1313 din 22 septembrie 2017 ÎCCJ - Secția I Civilă a reținut că în ceea ce privește notorietatea, (...) semnul a fost folosit de Clubul Sportiv Universitatea Craiova în activitatea echipei de fotbal din cadrul clubului, din anul 1948 până în 1991, și, totodată, că notorietatea semnului a fost obținută prin rezultatele remarcabile din anii 1980 ale echipei de fotbal, perioadă în care echipa de fotbal aparținea Clubului Sportiv Universitatea Craiova. 

Așa fiind, Înalta Curte prin considerentele anterior expuse face o legătură între marcă și rezultatele remarcabile obținute, deci palmares.

În 2013, CS Universitatea s-a asociat cu Primăria Craiova și cu o entitate privată (n.r. CSU Craiova) pentru a da drumul acestui proiect.
Pavel Badea, la GSP Live în februarie 2021.

În cadrul opiniei separate, judecătoarea Ileana-Izabela Dolache-Bogdan spulberă întreaga construcție criminală condusă de magistratul Marian Budă, judecătorul de casă al lui Mihai Rotaru, acționarul care controlează clubul în ființat în anul 2013 

- Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Rotaru își arată colții » Răspuns acid pentru MM: „Dacă cei de la FCSB ar fi interziși în cluburi, la alcool, jumătate dintre ele ar da faliment!” + ce stelist ar vrea la Craiova
CSU CRAIOVA
Rotaru își arată colții » Răspuns acid pentru MM: „Dacă cei de la FCSB ar fi interziși în cluburi, la alcool, jumătate dintre ele ar da faliment!” + ce stelist ar vrea la Craiova
E dispărut de UN AN » Situație incredibilă la CFR Cluj: e interzis și pe bancă!
CFR CLUJ
E dispărut de UN AN » Situație incredibilă la CFR Cluj: e interzis și pe bancă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (92)
fanu2
fanu2  •  09 Ianuarie 2023, 21:39
Postat de george.br pe 09 Ianuarie 2023, 18:36

Gaselnita asta numita "arest la domiciliu" au croit-o prea cinstitii nostri politruci (politicieni e un titlu prea inalt pentru ei) care, in netarmurita lor grija pentru fratii aflati la "greu" au reglat ei niste lucruri prin legile justitiei. Nu mare lucru, doar pe ici - pe colo, prin punctele mai importante. Asa au reusit si simpaticii Sandu&Mitica sa scape imaculati. Cat despre nevasta, poate unora le vine (prea) usor sa treaca la sora-sa (nu prea e sora, poate doar din partea tatalui) insa mie cel putin nu mi-ar putea-o inlocui.

Nu sora, eu am trecut la cea crescuta in aceeasi scoala :)) . Bun, vedem ce-o mai fi. Ne ciocnim la urmatoarea dilema :)).

george.br
george.br  •  09 Ianuarie 2023, 18:36
Postat de fanu2 pe 09 Ianuarie 2023, 15:42

Oricum ar fi, arest la domiciliu nu e casa de corectie; adica sa-mi para rau de 2 talhari (asa e fapta incadrata, nu "ma dau la ei") ça stau acasa , nu fac nimic , joaca FIFA si mananca pizza dupa ce au facut ce au facut?! Halal pedeapsa, ma apuc si eu de talharie :)). Cu executarea lui Mititelu la dezafiliere eu stiu ce simti, asa simteam si eu atunci, dar cu trecerea timpului mai vorbeste unul altul si aia a fost mai degraba o rafuiala intre interlopi in care U a cazut ça victima colaterala decat "executie", Mititelu fiind interlopul care a pierdut razboiul. Stii tu, spunea Dragomir ceva de bani luati de Mititelu de la el/LPF, de vot cumparat, de faptul ca nu a vrut sa-i dea inapoi. E unul din motivéle pentru care mi se pare mai viabil proiectul CSU-inter... pardon, patronii vin si pleaca mai usor, Universitatea (institutia) un pic mai greu. Inteleg ca nu iti lasi nevasta din cauza socrilor dar daca prima nevasta moare cand e in grija lor, o iei pe a doua tipa din casa (ca seamana, e continuatoarea traditiei si mostenitoarea-buuuna analogie ta :))) ), moare si aia in aceleasi conditii..tu treci la a treia din casa si o lasi in grija socrului...:))) Cum nu pari naïv si credul, imi raman doua variante: ori iti place durerea ce ti se intampla (masochism) ori esti pe mana cu socrul :))))

Gaselnita asta numita "arest la domiciliu" au croit-o prea cinstitii nostri politruci (politicieni e un titlu prea inalt pentru ei) care, in netarmurita lor grija pentru fratii aflati la "greu" au reglat ei niste lucruri prin legile justitiei. Nu mare lucru, doar pe ici - pe colo, prin punctele mai importante. Asa au reusit si simpaticii Sandu&Mitica sa scape imaculati. Cat despre nevasta, poate unora le vine (prea) usor sa treaca la sora-sa (nu prea e sora, poate doar din partea tatalui) insa mie cel putin nu mi-ar putea-o inlocui.

fanu2
fanu2  •  09 Ianuarie 2023, 15:42
Postat de george.br pe 09 Ianuarie 2023, 13:33

Niciodata n-am afirmat ca Mititelu ar fi usa de biserica, cum nici acum n-am cautat sa dau de inteles asta. Are si asta destule "cucuie" cu siguranta, plus partea lui de vina "executarea" Stiintei. Asa cum am spus si altadata, as fi preferat fara indoiala un manager adevarat, priceput si responsabil la echipa inimii mele. Insa asta e, cu bune si cu rele. Nu schimb echipa din cauza patronului. Sau, daca vrei, nu-mi schimb nevasta din pricina socrilor. Numai ca, cel putin in speta dezafilierii, omul a fost lucrat in mod evident. Cand spun "speta dezafilierii" ma refer inclusiv la actele si faptele desfasurate si ulterior. Cat priveste cealalta speta, apustiului, pentru tine arestul la domiciliu este totuna cu starea de libertate??

Oricum ar fi, arest la domiciliu nu e casa de corectie; adica sa-mi para rau de 2 talhari (asa e fapta incadrata, nu "ma dau la ei") ça stau acasa , nu fac nimic , joaca FIFA si mananca pizza dupa ce au facut ce au facut?! Halal pedeapsa, ma apuc si eu de talharie :)). Cu executarea lui Mititelu la dezafiliere eu stiu ce simti, asa simteam si eu atunci, dar cu trecerea timpului mai vorbeste unul altul si aia a fost mai degraba o rafuiala intre interlopi in care U a cazut ça victima colaterala decat "executie", Mititelu fiind interlopul care a pierdut razboiul. Stii tu, spunea Dragomir ceva de bani luati de Mititelu de la el/LPF, de vot cumparat, de faptul ca nu a vrut sa-i dea inapoi. E unul din motivéle pentru care mi se pare mai viabil proiectul CSU-inter... pardon, patronii vin si pleaca mai usor, Universitatea (institutia) un pic mai greu. Inteleg ca nu iti lasi nevasta din cauza socrilor dar daca prima nevasta moare cand e in grija lor, o iei pe a doua tipa din casa (ca seamana, e continuatoarea traditiei si mostenitoarea-buuuna analogie ta :))) ), moare si aia in aceleasi conditii..tu treci la a treia din casa si o lasi in grija socrului...:))) Cum nu pari naïv si credul, imi raman doua variante: ori iti place durerea ce ti se intampla (masochism) ori esti pe mana cu socrul :))))

Vezi toate comentariile (92)
Comentează