LIGA 1  ·  DECIZIE

Judecătoria Sectorului 2 a motivat decizia în cazul decesului lui Patrick Ekeng: „Nu a beneficiat de nicio manevră de resuscitare”

Judecătoria Sectorului 2 a motivat decizia în cazul decesului lui Patrick Ekeng: „Nu a beneficiat de nicio manevră de resuscitare”
Judecătoria Sectorului 2 a motivat decizia în cazul decesului lui Patrick Ekeng: „Nu a beneficiat de nicio manevră de resuscitare”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 iulie 2020 20:13 / Actualizat miercuri, 01 iulie 2020 20:29

Judecătoria Sectorului 2 a motivat decizia de condamnare a medicului Mihaiela Elena Duță, cea care trebuia să-l resusciteze pe Patrik Ekeng, la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității. 

Potrivit motivării judecătorilor, medicul a ajuns lângă fotbalist, i-a verificat pulsul și i-a instalat un pulsoximetru pe deget. „Acestea fiind singurele manevre de evaluare a stării jucătorului efectuate înainte de a fi ridicat pe targă şi introdus în ambulanţă”, se precizează în motivare, potrivit Mediafax

2 minute și 47 de secundeau trecut între momentul prăbușirii lui Ekeng pe gazon și urcarea lui în salvare. Până când ambulanța a ajuns la Floreasca au trecut în total 7 minute!

„În pofida conduitei medicale ce s-ar fi impus şi pe care inculpata avea obligaţia să o cunoască şi să o aplice, instanţa reţine că pacientul nu a beneficiat de nicio manevră de resuscitare cât timp s-a aflat în grija echipajului medical coordonat de inculpată, deşi aceasta a constatat în mod cert intrarea sa în fibrilaţie ventriculară, astfel cum a rezultat din probatoriul administrat, pacientul fiind condus la U.P.U. din cadrul Spitalului Floreasca fără mască de oxigen şi fără manevre de resuscitare în curs”, se mai arată în motivarea Judecătoriei Sectorului 2. 

Cum a murit Ekeng

Pe 6 mai 2016, în minutul 70 al meciului Dinamo - Viitorul 3-3, Patrick Ekeng (26 de ani) s-a prăbușit pe gazon la scurt timp după ce a intrat pe teren. Ambulanța Puls aflată la stadion l-a transportat direct la Spitalul Floreasca, fără ca un cadru medical să îi facă manevre de resuscitare, deși fotbalistul se afla în stop cardio-respirator. Acesta a decedat la spital. În urma autopsiei s-a constatat că jucătorul camerunez, 26 ani, a murit din cauza unei probleme cardiace. 

VIDEO. Sergiu Hanca a fost darâmat după moartea lui Ekeng: „Mă culcam cu gândul că o să mor în somn"„O situație mai gravă decât Brexitul”. Decizia Elveției care zguduie din temelii Europa
Libertatea
Comentarii (1)
Mihai Tanase  •  02 Iulie 2020, 10:01

Doctorița , nu știu din ce cauză a ajuns mult mai târziu lângă Ekeng ,dar doctorul lui Dinamo a ajuns destul de repede , însă acesta n-a încercat să-i facă nimic jucătorului ,era pur și simplu blocat și se uită că vițelul la poarta nouă .Pe el de ce nu -l acuza nimeni ,de ce nu e cercetat ? S-a uitat cineva la înregistrarea meciului ?Eu nu cred ?

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:30 Fotbal, Liga 2
Comuna Recea - Rapid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
14:45 Fotbal, Liga 1
Clinceni - Gaz Metan
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:30 Fotbal, Bundesliga
Augsburg - Borussia Dortmund
Digi 3
17:00 Handbal F
ȚSKA Moscova - SCM Râmnicu Vâlcea
Digi 1, Telekom 1
18:45 Fotbal, Liga 2
Petrolul - Dunărea Călărași
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, Serie A
Cagliari - Lazio
Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga
Schalke 04 - Werder Bremen
Digi 3
21:30 Fotbal, Liga 1
Viitorul - Astra
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Inter - Fiorentina
Digi 3
22:00 Fotbal, Ligue 1
Marseille - Metz
Digi 4
Program TV complet

Liga 1