FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

JULIO BAPTISTA. Misterul continuă: ultimele detalii despre jucătorul plătit cu 900.000 de euro de CFR și care a jucat doar 43 de minute

Julio Baptista
Julio Baptista

Articol de - Publicat luni, 21 ianuarie 2019 08:26

Tratamentul cu celule stem, pentru refacerea cartilajului la genunchiul stâng al lui Julio Baptista, de la CFR Cluj, nu a dat încă rezultate, motiv pentru care brazilianul nu e cu echipa în cantonament și are șanse minime să mai joace prea curând.

Rămâne un mister cum a ajuns brazilianul Julio Baptista la CFR, unde are cel mai mare contract din Liga 1, 52.000 de euro pe lună.

Gruparea din Gruia a mizat pe o lovitură de imagine cu aducerea fostului internațional al Selecao, care a bifat în carieră cluburi precum Real Madrid, AS Roma, Arsenal sau Sevilla.

Dar veteranul de 37 de ani, care se retrăsese practic cu doi ani înainte de a ajunge în România, n-a apucat să adune minute nici de o repriză în tricoul celor de la CFR, de la începutul sezonului.

A fost mai mult indisponibil și pe la recuperare, de multe ori acasă, în Spania. Are dureri, problema lui cea mai mare fiind la genunchiul stâng, unde are cartilajul aproape complet distrus. O afecțiune care s-a descoperit însă după ce semnase contractul cu CFR!

RMN-ul zice că nu e bine

Julio Baptista s-a prezentat la reunirea CFR-ului, de pe 7 ianuarie. În timpul vacanței de iarnă fusese iar în Spania, pentru un tratament cu celule stem, cea mai revoluționară metodă de refacere a cartilajului.

Ultimul RMN făcut la Cluj a relevat că, cel puțin deocamdată, refacerea nu este deloc spectaculoasă. Leziunea de gradul 4 a cartilajului, cea mai severă, este cam în același stadiu.

"Singura variantă să nu aibă dureri e să se uite la fotbal, de pe un fotoliu. Cu o problemă ca a lui e greu de crezut că ar mai putea juca. La cât de gravă e leziunea, nici tratamentul cu celule stem nu poate garanta că s-ar putea reface", a schițat plastic situația lui Baptista un apropiat al grupării din Gruia.

Încă o repriză de repaus

La plecarea spre România, medicii din Spania l-au informat pe jucător că ar mai avea nevoie de repaus încă două-trei săptămâni pentru a da timp tratamentului să dea rezultate. Cum Baptista nu putea nici să se antreneze, n-a mai plecat cu echipa în cantonamentul din Antalya. El ar urma să se alăture colegilor la revenirea acestora în țară, la finalul lui ianuarie, dar șansele să reapară curând pe teren sunt extrem de mici. Cu atât mai mult cu cât a ratat și acest stagiu de pregătire de iarnă.

900.000 €net va încasa Julio Baptista în cele 18 luni de contract pe care le are cu CFR

43 de minuteare până acum Baptista la CFR, 21 în Liga 1, în două partide, și 22 în returul cu Dudelange, 2-3 la Cluj, în preliminariile EL

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
luisharcsa
luisharcsa  •  21 Ianuarie 2019, 16:26
Postat de martipan1 pe 21 Ianuarie 2019, 10:23

bani aruncati degeaba ,macar voi din presa ar trebui sa nu faceti pe prostul, a fost adus de marele antrenor *** de voi DP care impreuna cu lolek si bolek au praduit banii neamtului (10 milioane) si au lasat clubul aproape in *** gol si cu niste jucatori cu contracte de zeci de mii de euro! Ce conteaza comisionul pentru transferuri sa mearga !

lolek si bolek,imi suna cunoscut.Parca eu am lansat candva si undeva asta.Dar ai dreptate.

zidane92
zidane92  •  21 Ianuarie 2019, 12:37

e ceva putred aici, la asemenea salariu eu il chemam pe baiat din septembrie, ba tu nu poti sa joci, reziliem, nu vrei sa ne intelegem ca oamenii , foarte bine atunci respecti contractul 8h pe zi tu ai prevazute in contractul de munca, te antrenezi 8h pe zi la stadion pana te saturi, in momentul in care tu angajat nu esti valid sa indeplinesti activitatea pentru care esti angajat pleci nu iei banii oamenilor degeaba, atunci esti un hot!

336378437189884
Malus Dacus  •  21 Ianuarie 2019, 10:56

...spalare de bani. Metoda a la Cluj, ca varza...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează