FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Secretarul general al LPF recunoaște în direct 4 greșeli: „Când plec de la emisiune, voi face o adresă pentru schimbarea regulamentului”

Justin Ștefan, secretarul general al LPF
Justin Ștefan, secretarul general al LPF

Articol de GSP - Publicat luni, 15 iunie 2020 14:00 / Actualizat luni, 15 iunie 2020 18:08

Prezent în această dimineață la GSP Live, Justin Ștefan - secretar general LPF – a dezbătut mai multe probleme din fotbalul românesc, iar pe patru dintre acestea și le-a asumat și a prezentat soluțiile pe care Liga dorește să le pună în aplicare, în vederea rezolvării lor. 

1. Gestionarea banilor din drepturile TV și împrumuturile cluburilor

„Da, este o critică pe care eu o consider corectă. Cred că în ceea ce privește banii din drepturile TV, în viitorul apropiat, cred că trebuie controlat mult mai bine modul în care sunt gestionați de cluburi. Trebuie să ne asigurăm că jucătorii sunt cu salariile la zi, măcar 2-3 luni. În acest moment nu se poate, pentru că majoritatea cluburilor au datorii din spate. Noi trebuie să asigurăm un sistem de control financiar, să le ajutăm să reeșaloneze acele datorii, să ajungă la zi, iar atunci putem vorbi despre un sistem de garantare a salariilor.  

Acele cesiuni de creanță sunt permise de legislația civilă din România. Noi am încercat să găsim soluții pentru a le interzice,  era o măsură dură pentru cluburi, dar cred că pe termen mediu și lung ar fi fost o soluție bună. Lucrăm la un departament de control financiar și probabil că îl veți vedea în toamnă la LPF”, a spus Ștefan la GSP Live.

2. Obligativitatea cluburilor de a avea un medic la meciurile din deplasare

„Într-adevăr avem o problemă în această zonă. Când plec de la emisiune, merg la Ligă și o să fac o adresă către FRF pentru a face o schimbare de regulament. O să vorbesc și cu Gino Iorgulescu. Chiar acum voi face o adresă către Comitetul Executiv”. 

3. Fondul de garantare a salariilor din Liga 1

„Fondul de garantare a salariilor îl vom proiecta în sezonul 2021-2022. Se poate implementa cu acordul cluburilor din Liga 1. Sunt convins că dacă te comporți ca un lider și le pui cluburilor pe masă, negru pe alb, situația actuală, ele vor înțelege că este interesul lor comun”. 

4. Imaginea slabă a LPF, față de FRF

„Categoric că vă pot spune despre acțiunile de leadership ale domnului Gino Iorgulescu și despre măsurile pe care le-am luat la LPF. Cu o remarcă, nu le-am comunicat foarte bine, categoric că echipa domnului Burleanu a lucrat mult mai bine la capitolul imagine, decât am făcut-o noi la LPF. Mi-am asumat această greșeală și o îndreptăm cât mai repede și cât mai bine. Cred că rolul domnului Iorgulescu este de reprezentativitate, prin funcția pe care o deține, nu trebuie să stea mereu în media. Rolul său este de a rezolva problemele importante ale fotbalului românesc”.  

PORNEȘTE-ȚI NOTIFICĂRILE PENTRU A URMĂRI ÎN DIRECT EMISIUNEA GSP LIVE

  • Pasul 1: Intră pe pagina de Facebook a Gazetei Sporturilor
  • Pasul 2: Click pe secțiunea ”Clipuri Video”
  • Pasul 3: Accesează orice clip disponibil
  • Pasul 4: Apasă pe cele trei puncte din colțul din dreapta al ferestrei
  • Pasul 5: Apasă pe butonul „Pornește notificările despre clipuri video în direct”

Citește și alte știri de la GSP Live:

EXCLUSIV VIDEO LPF reaprinde războiul cu Răzvan Burleanu: „El e într-un fel de șomaj tehnic, a criogenat fotbalul” + „Vorbim de un personaj anti-fotbal”

EXCLUSIV VIDEO Un fost stelist explică de ce a demisionat Hagi: „Dacă era lăsat, făcea treabă «Gigi, să nu ajungem să ne certăm»” + făcea entorse când încerca să-l imite

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close