FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Zeljko Kopic s-a destăinuit pentru GSP.ro înaintea meciului crucial cu U Cluj: „Ei nu ar trebui să mai fie parte din club!”

Articol de - Publicat miercuri, 01 mai 2024 09:03 / Actualizat miercuri, 01 mai 2024 10:01

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, a oferit un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor în care a abordat problemele ardente din prezent. Mesajele sale au fost clare și pentru elevii săi și pentru suporteri înaintea partidei cruciale cu U Cluj, de sâmbătă, de la ora 20:00.

Zeljko Kopic, 46 de ani, continuă să creadă că va salva Dinamo de la retrogradare. A trecut prin multe în cele cinci luni de când este la conducerea staff-ului tehnic al roș-albilor.

Dinamoviștii acuză un blat, după filmarea de 3 secunde apărută în online: „Corect meci, nu?”
DINAMO
Dinamoviștii acuză un blat, după filmarea de 3 secunde apărută în online: „Corect meci, nu?”

În urmă cu câteva săptămâni, era bătaie între oficialii clubului care ieșeau în față, public, lăudându-se că el este cel ce l-a adus pe "Kopa" la Dinamo! Erau momentele dinaintea startului play-out-ului când suporterii "câinilor" sperau - foarte mulți erau convinși! - că echipa nu va avea nicio problemă vizavi de salvarea de la retrogradare.

Între timp, o suită de meciuri cu dezmodământ nefericit în prelungiri, puncte uriașe și importante pierdute pe bandă rulantă, iar Dinamo este pe loc retrogradabil cu două etape înaintea finalului. Final ce-ar putea reprezenta o nouă retrogradare, după cea din 2022.

Iar un grup de spectatori prezenți la meciul cu FC Voluntari (1-1), plus unii din mediul online, au cerut demisia croatului. De urgență!

Zeljko Kopic se gândește exclusiv la victorie cu U Cluj: „Există diverse emoții, dar trebuie să învingem”

Zeljko Kopic a dorit să aibă un mesaj pentru suporterii „câinilor” înaintea partidei cruciale cu U Cluj, de sâmbătă, ora 20:00, din Transilvania, mai ales că presiunea a atins cote uriașe. Tehnicianul croat a oferit un interviu în exclusivitate Gazetei Sporturilor în care a vorbit despre problemele actuale ale echipei și cum se resimte finalul incandescent de sezon.

A trimis un mesaj ferm atât fanilor, cât și jucătorilor săi, semn că nu tolerează nicio mișcare în front și nici ifosele sau frustrările unor băieți din lot.

- Mister Kopic, cum vedeți în acest moment situația reală de la Dinamo?
- Dinamo este un club mare, care vine cu momente frumoase și cu momente dificile. Dacă ne-am putut bucura de momentele când a fost bine, acum trebuie să acceptăm și reversul medaliei, cealaltă latură.
Există diverse emoții, fiecare face față situației în felul său, dar important este să facem totul ca să învingem.

Zeljko Kopic înaintea partidei cu U Cluj: „Am irosit puncte bizar, dar accentuez, nu ne dăm bătuți!”

- Dacă vă aduceți aminte la primul nostru interviu, în decembrie 2023, v-am întrebat dacă credeți în miracole și mi-ați replicat că sunteți adeptul muncii dificile în echipă. Acum, în ce mai credeți pentru a salva Dinamo?
- Cred în echipa Dinamo! Din primul moment în care am sosit la acest club, am crezut că putem izbândi, într-un moment în care foarte puțini oameni dădeau vreo șansă, cât de mică, lui Dinamo. Eu cred în Dinamo și-acum!

- Cum este atmosfera acum la Dinamo? Fanii vor să știe dacă jucătorii sunt conectați la gravitatea situației și la interesele clubului.
- Trecem printr-o perioadă dificilă, foarte. Am pierdut, am irosit, prea multe puncte recent într-un mod bizar. Ceea ce este cel mai important acum este că jucătorii luptă și vor lupta pentru a da tot ceea ce au mai bun în meciurile ce-au rămas.
Am făcut greșeli ce ne-au costat foarte mult, dar nu ne dăm bătuți în niciun moment. Și accentuez: nu ne dăm bătuți! În această săptămână, în aceste zile, trebuie să ne găsim forța, un nou impuls înăuntrul nostru pentru a ne alinia în următorul meci. Sunt focusați pe ceea ce va urma, pe meciul de sâmbătă.

Zeljko Kopic despre divergențele din lotul dinamovist: „Cei ce scad sub nivel nu ar trebui să mai fie parte din club!”

- Au apărut informații că ați avut probleme interne cu câțiva jucători români, că a fost o rebeliune la Dinamo. Cum comentați?
- Dinamo este un club foarte interesant pentru media și este clar pentru mine că, în orice moment și în fiecare situație, este în lumina reflectoarelor. Ca în orice familie sau în orice sport de echipă, avem problemele noastre pe care le sortăm și le rezolvăm zilnic.
Personal, nu am nicio intenție de a discuta în detaliu, ci doar despre echipă, ca un întreg. Mai ales în media. Sunt aici, la Dinamo, ca să protejez interesele echipei și ale clubului.
Sunt avertizat de faptul că mă expun făcând asta deoarece mulți așteaptă reacțiile mele despre informații certe. Dar este alegerea mea. Un club cu tradiția și cu istoria lui Dinamo merită un nivel ridicat de respect, iar cei ce scad sub nivel nu ar trebui să mai fie parte din club!
Tot ceea ce pot spune este că în ultimele șase meciuri, în patru am primit gol după minutul 90 în moduri care mai de care mai absurde. Cu câteva dintre punctele pierdute astfel, cu siguranță ne-am fi asigurat continuitatea în prima ligă, deja.
Bineînțeles, în aceste momente, jucătorii au frustrări, emoții negative, fiecare se confruntă cu acestea în feluri diferite. Este normal pentru cei ce au jucat mai puțin să-și arate o mare nemulțumire. Sunt de asemenea avertizat de faptul că jucătorii au o teamă despre ceea ce ar putea urma dacă Dinamo ar retrograda. Toți suntem în această situație. Pentru mine, personal, terenul de joc este mereu locul unde să demonstrezi, așa că nu sunt interesat de orice altă poveste.

DINAMO - FC VOLUNTARI 1-1 » Suporterii dinamoviști furioși: „Kopic pleacă, bă, acasă” + Patriche a vorbit cu fanii

Mesaje pentru fani

- Care sunt șansele pentru ca Dinamo să salveze acest campionat?
- Sunt șanse, din punct de vedere realistic. Atât timp cât există și cea mai mică șansă, vom lupta.

- Care este mesajul dumneavoastră pentru fanii care sunt nervoși, inclusiv pe dumneavoastră?
- Eu n-am fost euforic atunci când învingeam, nici nu m-am pus pe un piedestal fiindcă era succesul echipei. La fel acum, eu sunt cel ce conduce echipa, cel ce poartă responsabilitatea. Dar felul meu de a gândi este mereu același: învingem împreună, pierdem împreună!
Aceasta este unicul drum spre succes. Fanii sunt un factor important de susținere în tentativa noastră de a învinge. În sensul adevărat al cuvântului au fost al 12-lea nostru jucător. De aceea le-am simțit lipsa în acele două meciuri acasă. Le-am simțit prezența mereu în orice colț al stadionului.
Fanii sunt mereu cu clubul, trăiesc pentru succesul clubului și este normal pentru ei să fie îngrijorați. Ceea ce le pot transmite este că vom lupta cu siguranță până la capăt.

Mutare la U Cluj înaintea meciului cu Dinamo: se pregătește deja mercato de vară!
U CLUJ - DINAMO
Mutare la U Cluj înaintea meciului cu Dinamo: se pregătește deja mercato de vară!

Zeljko Kopic despre Dinamo: „Este clubul fanilor, îi aștept oricând la Săftica”

- V-ați gândit vreun moment să părăsiți Dinamo? Unii fani v-au cerut asta după remiza cu Voluntari.
- În niciun moment! Nu m-am gândit să părăsesc echipa. Nu e felul meu de a vedea viața și fotbalul. Nimic nu mi-a fost dat gratis, am luptat pentru orice și am luptat până la ultima secundă.
Cât despre fani, de când am sosit, am arătat respect pentru fiecare dintre ei. În câteva situații am vorbit deschis cu ei despre orice. Ei știu asta foarte bine. Și voi vorbi din nou, sunt bineveniți oricând vor dori la Săftica, în cantonament. Este clubul lor!
Dar nu am nicio intenție de a vorbi într-un mod neavenit, sub impresia unor emoții puternice cum sunt momentele de după meci. Nu vreau asta fiindcă nimic bun nu vine astfel, în asemenea momente.

Încă de când am aterizat la București, am trăit pentru succesul lui Dinamo. Și cred că, de la sosirea mea, am trezit speranța fanilor. Fiindcă atunci când am venit, erau trei luni fără victorie. Și voi face totul până la capăt pentru succesul lui Dinamo
Zeljko Kopic, antrenor Dinamo

DINAMO - FC VOLUNTARI 1-1. Jucătorii dinamoviști au fost huiduiți în momentul în care s-au dus să salute galeria

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Ce vești pentru Dinamo! Doi dintre liderii lui U Cluj, în dubiu pentru meciul sâmbătă

EXCLUSIV Salvatorul Botoșaniului de la Ploiești întrevede miracolul: „Mare lucru, este wow!” » Cum îl descrie pe Bogdan Andone

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (5)
magic4ever
magic4ever  •  01 Mai 2024, 11:51

Kopic trebuia demis de 3-4 meciuri,nu are nici o idee tactica,tot jocul este o mare intamplare si suntem cu pregatirea fizica la pamant...

Luceafaru_Huilei
Luceafaru_Huilei  •  01 Mai 2024, 11:33

Kopic a făcut prea mult pentru un cadavru întors de la groapă, dinamo nu are ce căuta în Superligă și nu merită un asemenea antrenor, o echipă de gloabe și de samsari(cei din conducere).

tristan
tristan  •  01 Mai 2024, 10:55

cei mai mari vinovati sunt cei care au facut transferurile la Dinamo...au adus jucatori cu salarii mari si de ocalitate f slaba..ma refer in specila la straini...Nu cred ca Kopici i a adus...si Kopici nu a fost antrenor de la inceput...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează