FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Zeljko Kopic a câștigat duelul pentru a fi A1 la Dinamo cu un conațional ce-a făcut istorie în acest an în cupele europene!

Zeljko Kopic
Zeljko Kopic

Articol de - Publicat duminica, 03 decembrie 2023 23:46 / Actualizat luni, 04 decembrie 2023 10:41

Zeljko Kopic, 46 de ani, este antrenorul pe care „câinii” l-au adus ca să-i salveze de la retrogradare. O altă opțiune luată în calcul a fost Krunoslav Rendulic, 50 de ani, care a făcut furori cu bosniacii de la Zrinjski Mostar

Zeljko Kopic, 46 de ani, așteaptă cu încredere debutul diseară la Dinamo, „câinii” întâlnind Sepsi la Sfântu Gheorghe, de la ora 20:00. Tehnicianul croat este la primul său sezon în România, având misiunea de a salva „haita” de la retrogradare.

Vestea pe care o aștepta Kopic înainte de Sepsi - Dinamo » Ovidiu Burcă, reacție pentru GSP
SEPSI - DINAMO
Vestea pe care o aștepta Kopic înainte de Sepsi - Dinamo » Ovidiu Burcă, reacție pentru GSP

Mulți la discuții, un singur câștigător: Zeljko Kopic

Dinamo a discutat cu mai mulți antrenori români despre posibilitatea angajării lor - Florin Bratu, Liviu Ciobotariu, Ionuț Badea, Ionuț Chirilă și Costel Gâlcă, într-o ordine aleatorie -, a mai pistonat și pe alte „culoare”, pe plan intern și internațional, însă a mers decisă pe mâna unui tehnician ce are un CV interesant, fiind A1 la grupările de top ale țării sale, Hajduk Split și Dinamo Zagreb, dar și fost șef al academiei clubului din capitala Croației.

Din informațiile GSP, Kopic a câștigat, printre altele, un duel și cu un conațional de-ai săi. Și nu este vorba de Robert Prosinecki, recunoscut pentru cariera lui fabuloasă ca jucător (Steaua Roșie Belgrad, Barcelona, Real Madrid, printre altele). Ci, în această situație, este vorba tot de un croat, dar care a impresionat în ultimul an ca antrenor în Bosnia. 

Unde a câștigat eventul și a dus echipa în cupele europene, scriind o pagină de istorie pentru fotbalul din acea țară. Este vorba de Krunoslav Rendulic, 50 de ani, momentan liber de contract.

Krunoslav Rendulic a dus, în premieră, o echipă din Bosnia în faza grupelor cupelor europene!

Rendulic și-a început cariera managerială în 2014 ca antrenor asistent sub conducerea managerului Dragan Skocic în Iran. A continuat ca secund sub conducerea lui Luka Bonacic la clubul Qatar Al-Arabi.

În urmă cu cinci ani, a preluat șefia lui Istra 1961, în țara natală, dar acolo a rezistat doar șase luni. A antrenat apoi pe Sibenik, unde a și jucat vreme de doi ani în cariera de fotbalist, el evoluând ca fundaș. În 2020, a dus echipa până în sferturile de finală ale Cupei Croației. A promovat cu Sibenik, după care în mai 2021 a ajuns manager la HNK Gorica.

De la 0-3 la pauză, 4-3 cu AZ Alkmaar la final!

Pe 30 noiembrie 2022, Rendulic a fost numit A1 la Zrinjski Mostar în prima ligă bosniacă. Aici, a scris o pagină importantă de istorie. A cucerit al 8-lea titlu din palmaresul grupării, reușind în premieră eventul pentru clubul bosniac. În vara 2023, Zrinjski a devenit prima grupare bosniacă ajunsă în faza grupelor unei competiții continentale.

În grupele Conference League - România nu a reușit nici măcar aici să plaseze vreo echipă din Liga 1! -, este în grupa E alături de Aston Villa, AZ Alkmaar și Legia Varșovia. În chiar prima etapă, echipa lui Rendulic a reușit o revenire uluitoare împotriva lui AZ, 0-3 la pauză, un 4-3 istoric la final!

După înfrângerile cu Legia Varșovia și cea cu rivalii de a Velez în liga internă, Rendulic și-a reziliat contractul cu Zrinjski pe 18 noiembrie 2023.

Citește și alte știri:

Dinamo e praf! De aici pornește munca de Sisif a lui Zeljko Kopic cu „câinii roșii”

EXCLUSIV Dinamo schimbă „filiera”! Ce ținte are Zeljko Kopic pentru mercato

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  04 Decembrie 2023, 14:15

Daca nu-i convingi pe jucători sa intre in careu și să mai tragă și pe la poartă cum să câștigi!? Ăștia de acum pasau până la 20 m și o luau înapoi spre poarta proprie. E greu tare cu balerinii actuali. Burcă i-a capiat de tot!.... Ăștia fug de careul advers, ca de dracu'!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează