FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Ce a observat la români polonezul din Superliga: „Nu pot trece cu vederea acest detaliu”

Krystian Nowak/ foto: Instagram @Krystian Nowak
Krystian Nowak/ foto: Instagram @Krystian Nowak

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 noiembrie 2022 18:45 / Actualizat sambata, 12 noiembrie 2022 19:35

Krystian Nowak, 26 de ani, fundașul de la U Cluj, a vorbit despre primele sale 3 luni petrecute în România.

Polonezul sosit în vară la echipa „Șepcilor Roșii” s-a acomodat în România și a rămas impresionat de atitudinea primitoare a clujenilor.

Valeriu Iftime l-a ofertat pe „Nagelsmann de România”: „Da, confirm”
FC BOTOȘANI
Valeriu Iftime l-a ofertat pe „Nagelsmann de România”: „Da, confirm”

Krystian Nowak, fundașul lui U Cluj, impresionat de România

„Mă bucur că am ales Clujul. Mă simt ca acasă, e oarecum similar cu ceea ce am în Polonia. Nu mi se par multe și mari diferențe. Deși limba e cu totul alta, dar ne înțelegem în engleză. Am văzut că mulți români vorbesc foarte bine engleza, cred că este a doua voastră limbă. 

Clujul este un oraș frumos, curat, dezvoltat, iar oamenii sunt primitori și întotdeauna gata să te ajute dacă e ceva ce nu știi. Dacă am nevoie de ceva, mereu găsesc un român care să mă ajute. De aceea mă simt ca acasă. 

Oriunde găsești români prietenoși. Și am mai sesizat un detaliu, care nu ai cum să-l treci cu vederea: oamenii îți zâmbesc la Cluj! Poate că realizează că sunt străin, dar acel zâmbet îmi dă siguranța că am în față oameni buni, care vor să te sprijine, dacă e ceva ce nu pricepi sau vrei să afli ceva. 

Mare lucru! Și nu e vorba doar de unul, doi oameni. Nu am întâlnit nici măcar o persoană care să fie nervoasă sau să-mi răspundă într-un mod urât atunci când am solicitat un cât de mic ajutor”, a declarat Krystian Nowak pentru Libertatea.

Fundașul central a ajuns la U Cluj în vară, liber de contract după despărțirea de Widzew Lodz. Încă nu a debutat în Superliga, dar a jucat 3 meciuri în Cupa României.

Eugen Neagoe vorbește despre cel mai greu moment: „Nu-mi mai e frică de nimic după cumpăna vieții”

Citește și:

Gnohere a dezvăluit după mai bine de doi ani de ce a plecat de la FCSB: „Din cauza lui” + „Becali era «nebun», mi-a plăcut enorm”

Transfer spectaculos în Superliga! FC Botoșani aduce un jucător cu prezențe în Liga Campionilor și cu 27 de selecții în naționala țării sale

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
Tikuletz
Tikuletz  •  17 Noiembrie 2022, 14:18
Postat de liviuemil pe 12 Noiembrie 2022, 23:43

Ar fi bine ca engleza sa fie a doua limba. Primul lucru pe care l-as face ar fi înlocuirea plăcuțelor bilingve (alea din anumite judete)

Pai chiar e a doua limba, cam toata tara a invatat la scoala ceva engleza in schimb limba maghiara e vorbita doar de cca 7% din populatie, 10-15% cu romanii care stiu ungureste (printre care ma numar si eu). Placutele nu ma deranjeaza deloc, ma deranjeaza romanii care nu incap de unguri si ungurii care nu incap de romani.

liviuemil
liviuemil  •  12 Noiembrie 2022, 23:43

Ar fi bine ca engleza sa fie a doua limba. Primul lucru pe care l-as face ar fi înlocuirea plăcuțelor bilingve (alea din anumite judete)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează