FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Papadopoulos a plecat de la FCU Craiova! GSP a aflat motivul rezilierii

Kyriakos Papadopoulos a plecat de la FCU Craiova
Kyriakos Papadopoulos a plecat de la FCU Craiova

Articol de - Publicat sambata, 21 ianuarie 2023 13:27 / Actualizat sambata, 21 ianuarie 2023 15:02

FCU Craiova a anunțat azi că fundașul grec Kyriakos Papadopoulos (30 de ani) nu mai este jucătorul echipei.

Adus în vară, fotbalistul și-a reziliat contractul cu echipa lui Adrian Mititelu, de comun acord, după cum susține gruparea din Bănie.

Sursele GSP au explicat că grecul ar fi vrut să joace titular și era nemulțumit că nu evoluează mai mult. El a preferat să rezilieze contractul decât să stea rezervă.

Papadopoulos a bifat 9 meciuri în tricoul oltenilor. Ultimul meci jucat a fost pe 15 octombrie, cu FC Botoșani. Ulterior, acesta a suferit o ruptură musculară și nu mai prins niciun minut. 

Oltenii au adus recent un fundaș central, pe portughezul Danny Henriques, și au reușit să-l păstreze pe Duarte, care era în conflict cu clubul.

25 de declarații incredibile ale lui Cristi Borcea » Pe cine a numit „un «Goofy» complexat” + „Pe el l-am adus mort de beat la meciul cu Lazio”
DINAMO
25 de declarații incredibile ale lui Cristi Borcea » Pe cine a numit „un «Goofy» complexat” + „Pe el l-am adus mort de beat la meciul cu Lazio”

Kyriakos Papadopoulos a plecat de la FCU Craiova

Kyriakos Papadopoulos și Fotbal Club Universitatea 1948 au ajuns la un acord privind încetarea contractului.

Clubul îi mulțumește lui Papa pentru tot efortul depus în prima parte a sezonului și îi urează mult succes în următoarea provocare

- comunicat FCU Craiova

Papadopoulos pe 16 ianuarie: „Mă simt foarte bine la Craiova”

Acum 5 zile, Papadopoulos spunea într-un interviu acordat paginii de Facebook a clubului: „Încerc să trăiesc fiecare moment. Vreau să ajut echipa să își atingă obiectivele propuse. Mă simt foarte bine, totul este în regulă. Lumea de aici e foarte politicoasă. Sunt fericit aici”.

Trofeele câștigate de Kyriakos Papadopoulos:

  • Cupa Germaniei cu Schalke (2011)
  • Campionatul Greciei cu Olympiacos (2008, 2009)
  • Cupa Greciei cu Olympiacos (2008)
  • Supercupa Germaniei cu Schalke (2011)

Papadopoulos, legitimat înainte de FCU Craiova în Grecia, țara natală, la Atromitos, are un CV impresionant. A îmbrăcat în 35 de rânduri tricoul naționalei elene și a bifat 136 de partide în Bundesliga, la Schalke, Bayer Leverkusen, Leipzig și Hamburg. De-a lungul carierei, Kyriakos Papadopoulos a mai evoluat pentru GAS Svoronos, Olympiacos, NK Lokomotiva și Al-Fayha.

Papadopoulos era pariul lui Mititelu

La începutul sezonului, deși grecul venea la Craiova cu un trecut plin de accidentări, patronul Adrian Mititelu paria pe el.

„Transferul e opera fiului meu, el l-a contactat și o lună și jumătate a vorbit cu el la telefon până l-a convins să vină. Nu are nicio problemă medicală, este o eroare. Trage foarte tare la antrenamente, este «leu-paraleu». 

Cred că va fi un pariu câștigător. Are ceva, așa... dar nu știu cât va rămâne la noi. Are o clauză de reziliere pentru un transfer afară, cred că va rămâne aici doar un an”, a precizat Mititelu la Pro Arena, în august 2022.

La 15 ani, în campionatul grec. La 18 ani, juca în Bundesliga. La 19, la națională!

Cât de valoros a fost Papadopoulos? Cifrele startului sunt elocvente:

  • 15 ani și 283 de zile avea când a debutat oficial la Olympiakos, pe 2 decembrie 2007, într-un meci cu Atromitos. Cel mai tânăr debutant din istoria campionatului grec.
  • 18 ani și 128 de zile avea când s-a transferat la Schalke (pe 1 iulie 2010, pentru două milioane de euro), unul dintre cele mai puternice cluburi germane la acea vreme, locul 2 în Bundesliga în sezonul 2009-2010.
  • 18 ani și 179 de zile avea când a debutat în Bundesliga, pe 21 august 2010, într-o întâlnire Hamburg - Schalke 2-1. Îi avea printre coechipieri pe Neuer, Metzelder, Matip, Rakitici, Farfán și Raúl.
  • 19 ani și 101 zile avea când a jucat primul său meci la naționala Greciei, promovat de Fernando Santos, selecționerul de atunci, pe 4 iunie 2011, contra Maltei, în preliminariile Euro.
  • 21 de ani avea în 2013, când valoarea sa era estimată la 18 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

Un jucător înalt (1,85 m), puternic, agresiv, un fundaș central care putea evolua și în fața apărării, excelent în aer (inclusiv în careul advers, a marcat 21 goluri de-a lungul timpului), dar deloc rău la firul ierbii, acesta a impresionat în prima parte a carierei. A rămas un deceniu în Germania, la Schalke (4 ani), Leverkusen (2 ani), Leipzig (6 luni) și Hamburg (3 ani și jumătate).

Papadopoulos a pierdut 941 de zile numai din cauza accidentărilor la genunchi și umăr!

Umbrele celor zece ani în Germania sunt însă la fel de mari. A suferit accidentări grave, mai ales la genunchi și umăr. Iată-le doar pe cele care l-au îndepărtat cel mai mult de pe gazon:

  • 322 de zile out, între noiembrie 2012 și octombrie 2013. A fost operat la genunchi.
  • 229 de zile out, între iulie 2018 și martie 2019. Din nou, supus unei intervenții chirurgicale la genunchi.
  • 105 zile out, între martie și iunie 2016. Ruptură de tendon.
  • 678 de zile out numai din cauza problemelor la genunchi.
  • 263 de zile out numai din cauza leziunilor suferite la umăr, în special în perioada 2014-2015 (256 de zile).

Citește și: 

Răzvan Lucescu, în pericol la PAOK? Directorul sportiv al grecilor a pus ochii pe un antrenor din Italia: „Chiar îl admir”

A plecat de la Dinamo și dezvăluie ce s-a întâmplat în vestiar: „De asta am refuzat să ne urcăm în autocar” + „Burcă e un mincinos”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
george.br
george.br  •  21 Ianuarie 2023, 20:01
Postat de drack009 pe 21 Ianuarie 2023, 16:39

Şi ne zici şi nouă, după "inteligența" ta, unde e scandalul? Mai degrabă scandalul e la clona ta (vezi ultimul comunicat care acuză pe U Cluj de implicare politică)

Asta e culmea culmilor!

george.br
george.br  •  21 Ianuarie 2023, 19:59
Postat de nasty1 pe 21 Ianuarie 2023, 18:52

"Acest comentariu....", adica al tau! :)

:)))) Baiatul se gasea intr-o stare rara de sinceritate...

george.br
george.br  •  21 Ianuarie 2023, 19:57
Postat de ku_ba pe 21 Ianuarie 2023, 19:09

Ai scris in “codul morse”????

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează
Close