FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - CFR CLUJ 2-1

VIDEO Kyros Vassaras admite greșeala din Sepsi - CFR Cluj, se scuză și prezintă o explicație halucinantă: au încurcat fundașul cu atacantul!

Damașcan și Matei Ilie au fost încurcați de operatorul VAR // foto: captură OrangeSport
Damașcan și Matei Ilie au fost încurcați de operatorul VAR // foto: captură OrangeSport

Articol de , - Publicat luni, 18 decembrie 2023 10:29 / Actualizat luni, 18 decembrie 2023 11:21

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, admite că la meciul dintre Sepsi și CFR Cluj, scor 2-1, a fost comisă o eroare, golul victoriei fiind înscris din poziție de ofsaid! Arbitrii implicați în decizie vor fi reținuți de la delegări în perioada următoare.

Duminică seara, în penultimul meci al etapei 20 din Superligă, Sepsi a învins-o pe CFR Cluj, golul victoriei fiind semnat de Damașcan în minutul 85.

Reușita n-ar fi trebuit să fie validată, întrucât unul dintre jucătorii implicați în faza de construcție, Mario Rondon, a jucat mingea din poziție de ofsaid (video, mai sus). 

Kyros Vassaras admite greșeala din Sepsi - CFR Cluj, se scuză și prezintă o explicație halucinantă

Arbitrul asistent de pe acea parte, Florian Alexandru Vișan, nu a ridicat fanionul. Iar arbitrii din camera VAR, Iulian Dima și Alexandru Filip, au luat o decizie inexplicabilă, aceea de a valida golul, deși era evident că Rondon avea piciorul în spatele ultimului apărător.

În această dimineață, Kyros Vassaras, președintele CCA, a admis că faza a fost judecată greșit, motivul fiind uluitor. Operatorul VAR a trasat liniile greșit, încurcând atacantul, pe Rondon, cu fundașul, Matei Ilie.

Practic, cei din camera VAR au judecat poziția fundașului în raport cu cea a lui Rondon, nu invers!

În continuare, mesajul integral transmis de Vassaras:

Imediat după fluierul de final al meciului Sepsi OSK – CFR Cluj, disputat duminică, 17 decembrie, CCA a obținut imediat toate informațiile și a intrat în posesia imaginilor din camera VAR pentru a analiza cu atenție faza în urma căreia Sepsi a marcat minutul 85.

Ca urmare a analizei făcute a rezultat că s-a comis o eroare. Linia albastră a fost atribuită atacantului, iar cea roșie fundașului. Cu toate că cel care atribuie liniile este operatorul de reluări care face parte din echipa tehnică VAR, arbitrul VAR și asistentul VAR nu pot fi absolviți de vină, ei nerealizând eroarea comisă, deși foarte bine au observat o posibilă poziție de ofsaid. 

De asemenea, arbitrul asistent, chiar dacă ofsaidul a fost unul mic, nu ușor de sesizat în dinamica fazei, va suporta și el consecințele.

Am avut deja o primă discuție în cadrul CCA și am decis să înlocuim toți cei trei arbitri de la viitoarele delegări. De asemenea, vom avea în perioada următoare o întâlnire cu echipa tehnică pentru a vedea cum putem evita pe viitor astfel de greșeli.

În concluzie, golul a fost marcat din ofsaid, o eroare regretabilă a brigăzii de arbitri, motiv pentru care doresc să prezint scuze, în numele CCA, celor afectați de această greșeală!

Un fost arbitru FIFA a comentat informația pentru GSP.ro: „Așa ceva n-am mai auzit de când e VAR în fotbal, să confunzi atacantul cu apărătorul și să iasă invers!”.

Mai multe știri din Liga 1:

Adrian Porumboiu râde de Gigi Becali: „Dacă nu se oprea campionatul, îl transfera și pe Moș Crăciun”
FCSB
Adrian Porumboiu râde de Gigi Becali: „Dacă nu se oprea campionatul, îl transfera și pe Moș Crăciun”
Doi foști internaționali, îngrijorați de un aspect observat în Superligă: „E preocupant acest trend”
ANALIZĂ
Doi foști internaționali, îngrijorați de un aspect observat în Superligă: „E preocupant acest trend”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (41)
zelosu
zelosu  •  19 Decembrie 2023, 10:53
Postat de Mr.President pe 18 Decembrie 2023, 12:42

Păi oricum împotriva lui fcfcsb nu se mai greșește de la începutul turului.

A fost o greseala impotriva FCSB cu CFR. Faptul ca o parte din oameni spun ca a fost fault, asta demonstreaza ca noi ca natie nu ne pricepem la fotbal, inteleg de ce suntem praf cu fotbalul. Daca ala e fault in 2023, ar trebui sa desfiintam fotbalul romanesc

tk2014
tk2014  •  19 Decembrie 2023, 01:06
Postat de lefter_popescu pe 18 Decembrie 2023, 20:56

Amice, iar ai apărut cu golul tău înscris neregulamentar ? Ti-am spus, ascunde-te ca te-ai făcut de ras pt rea credință.

ce vrei ma de la mine…plimba ursul

conicor2008
conicor2008  •  19 Decembrie 2023, 00:50

In primul rand ca nu a fost offside: dintr-un bambilici pe la 15-16 metri mingea sare dintr-un clujean spre Rondon, care vene dinspre poarta adversa spre margine careului. Chiar ali-baba de grecia spune "un posibil" offside! Restul este can-can marca ***, in frunte cu guru Ioanitoaia, plangand la capataiul epavei clujene, care dupa spusele "patronului, velutu larga, vrea iarasi titlul! Cu nasul danc si finul burlean, sprijiniti la greu de ali-baba din fruntea arbitrajului, are toate sansele sa-l obtina! Ca doar nu suntem copii mici sa mai credem ca ultimele 10 titluri s-au castigat pe teren!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează