FOTBAL  »  Superliga  »  TOP

A pornit goana după Kapetanos » La 38 de ani, veteranul Adam Nemec e aproape de o bornă impresionantă

Adam Nemec e unul dintre cei mai importanți străini din istoria recentă a Ligii 1 / FOTO: Cristi Preda +25   FOTO
Adam Nemec e unul dintre cei mai importanți străini din istoria recentă a Ligii 1 / FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2023 14:45 / Actualizat vineri, 15 decembrie 2023 12:57

La 38 de ani, Adam Nemec continuă să fie unul dintre atacanții redutabili ai campionatului ♦ Slovacul lui FC Voluntari a înscris în victoria cu Rapid, 2-1, și a ajuns la 43 de goluri în prima ligă a României ♦ „Veteranul” țintește acum borna lui Kapetanos (48) pentru a intra în Top 5 cei mai prolifici marcatori străini din Liga 1.

Adam Nemec mai are contract doar până în iunie cu FC Voluntari, însă are suficient timp la dispoziție pentru a intra pe lista selectă a celor mai buni cinci marcatori străini ai campionatului României.

Alarmant! Capitolul la care Rapid suferă cel mai mult în acest sezon: Bergodi&Co. au dezamăgit crunt!
RAPID
Alarmant! Capitolul la care Rapid suferă cel mai mult în acest sezon: Bergodi&Co. au dezamăgit crunt!

Slovacul de 1.92 m. a început actualul sezon la borna #38, iar în 19 etape a înscris de cinci ori. I-a depășit astfel pe Temwanjera și Bawab, ajungând la 43 de goluri și urcând de pe locul 9 pe 7.

Adam Nemec merge după recordul lui Kapetanos

Vârful din Slovacia nu-i deloc departe de următorul nume aflat în această ierarhie, alt „veteran”, nigerianul Kehinde Fatai. 

Atacantul Oțelului, și el activ, la fel ca Nemec, e pe 6, cu 46 de goluri, în timp ce grecul Pantelis Kapetanos, fost la FCSB și CFR Cluj, retras din activitate, încheie Top 5, cu 48 de reușite în primul eșalon.

Ținând cont de vârsta sa, pătrunderea în Top 5 cel mai realist obiectiv al lui Nemec. Primii patru străini din acest clasament sunt, deocamdată, greu de ajuns. Cifrele lor: Eric (66), Wesley (64), Gnohere (58) și Golubovic (55).

Adam Nemec a ajuns prima oară în România în 2016

Adam Nemec a ajuns în România în 2016, achiziționat de Dinamo când încă evolua în naționala Slovaciei. 

22 de goluria înscris Nemec pentru Voluntari în Liga 1. La Dinamo a punctat, pe prima scenă, de 21 de ori

Mult timp, a fost un om esențial în ofensiva „câinilor”, iar parametrii săi nu au lăsat de dorit nici la FC Voluntari. Pentru ilfoveni evoluează neîntrerupt din 2021, iar după plecarea de la Dinamo a mai bifat o singură experiență în afara României, în Cipru, la Pafos.

Top 10 marcatori străini din istoria Ligii 1

JucătorNr. goluri
1. Eric de Oliveira66
2. Wesley64
3. Harlem Gnohere58
4. Bojan Golubovic55
5. Pantelis Kapetanos48
6. Kehinde Fatai46
7. Adam Nemec43
8. Tha'er Bawab42
9. Mike Temwanjera39
10. Marko Dugandzic38

Poate multă lume nu știe asta despre Nemec... Mie rar mi-a fost dat să văd un profesionist ca Nemec, în întreaga mea carieră de antrenor. Nu știu dacă mai sunt 6 jucători în România ca el. 

Și Armaș e la fel. Vin cu două ore înainte de antrenament, este ceva incredibil. Fac prevenție, sunt niște profesioniști desăvârșiți. Trebuie să fie o lecție pentru tinerii care stau pe telefon înainte de fiecare antrenament.

- Ilie Poenaru, antrenor FC Voluntari, la DigiSport

VIDEO Cum au reacționat jucătorii de la FC Voluntari când au auzit că fanii Rapidului cântă pentru ei: „La final au fost aplauze sincere”

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Mai mult decât o ironie. Explicații pentru gestul unic făcut de galeria Rapidului » De ce au cântat, de fapt, fanii „Viața mea o împart alături de Voluntari”

VIDEO Cum au reacționat jucătorii de la FC Voluntari când au auzit că fanii Rapidului cântă pentru ei: „La final au fost aplauze sincere”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
tarnaveanu
tarnaveanu  •  10 Decembrie 2023, 15:41

Ce să facă și Nemec săracu, va juca până la 40, nevasta fotomodel se ține cu cheltuială ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează