FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Alarmant! Capitolul la care Rapid suferă cel mai mult în acest sezon: Bergodi&Co. au dezamăgit crunt!

Giuleștenii nu mai au aceeași aură de invincibilitate în Giulești / Sursă foto: Facebook@ Rapid1923 +25   FOTO
Giuleștenii nu mai au aceeași aură de invincibilitate în Giulești / Sursă foto: Facebook@ Rapid1923

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2023 10:35 / Actualizat duminica, 10 decembrie 2023 11:53

Învinsă acasă de FC Voluntari, scor 1-2, Rapid a bifat sâmbătă seara cel de-al patrulea eșec al sezonului. Chiar dacă și-au câștigat derby-urile, giuleștenii s-au specializat în a pierde puncte cu echipele mai slab cotate, o explicație pentru pierderea contactului cu primul loc. 

Rapid nu se regăsește și a ajuns la patru meciuri consecutive fără victorie în Superligă. 

În tot acest interval, alb-vișiniii au adunat doar două puncte împotriva unor adversari fie accesibili, cazul Voluntariului sau „lanternei” Botoșani, fie cu echipe mai solide, dar care porneau cu șansa a doua în fața bucureștenilor, cum s-a întâmplat cu Sepsi și U Cluj.

Moment critic la Rapid! 3 mari motive de îngrijorare în Giulești: cine e vedeta care pare că se ascunde de responsabilități
RAPID - FC VOLUNTARI 1-2
Moment critic la Rapid! 3 mari motive de îngrijorare în Giulești: cine e vedeta care pare că se ascunde de responsabilități

Rapid nu mai livrează nici în Giulești

Și mai îngrijorător pentru Șucu&Co. e că cele două înfrângeri din această perioadă s-au produs chiar în Giulești, „talismanul” echipei în ultimii ani. Pe lângă chixul dat cu Voluntari, Rapid a fost învinsă acasă și de Universitatea Cluj, ba chiar după ce a condus cu 2-0.

E cea mai pronunțată criză din tot sezonul pentru Rapid, iar la orizont sunt două meciuri cu grad mare de dificultate, deplasările cu Petrolul, una dintre surprizele campionatului, iar mai apoi pe terenul campioanei Farul.

O constantă: Rapid s-a impus în derby-uri, dar a pierdut puncte cu echipele din partea inferioară a clasamentului

Giuleștenii au acumulat doar două puncte din primele patru runde ale returului, dar situația n-a fost cu mult mai productivă nici în aceeași perioadă de la începutul campionatului.

Atunci, Rapidul proaspăt preluat de Bergodi remiza cu Sepsi și Botoșani, cu ambele pe teren propriu, și pierdea în fața Voluntariului, 1-2. Doar pe U Cluj au reușit s-o învingă atunci alb-vișiniii, 3-0, dar „șepcile roșii” erau într-o versiune mult mai slabă la acea vreme.

Per total, trupa lui Bergodi a pierdut puncte cu adevărat prețioase cu adversari din partea inferioară a clasamentului, cu care astăzi ar fi putut fi mult mai aproape de obiectiv. 

Rapid a obținut doar două remize în două meciuri cu Botoșani, n-a învins-o nici pe Sepsi, iar cu Voluntari a pierdut tur-retur! Alte puncte pierdute: 2-2 în deplasare cu UTA, 0-0 la Galați, 1-1 cu Hermannstadt.

4 înfrângeri, șapte remize și opt victorii a acumulat Rapidul în actualul sezon

În schimb, giuleștenii și-au răsfățat fanii în derby-uri. Rapid a învins-o în stil mare pe FCSB, le-a bătut categoric pe CFR Cluj, Universitatea Craiova și Farul și a „dezmembrat-o” și pe Dinamo.

Da, este o mică criză. Este o criză de rezultate. E o perioadă în care trebuie să strângem rândurile. Nu ne iese nimic. Ați văzut primul gol pe care l-am luat, o degajare, minge așezată pentru Ricardinho... Noi trebuie să ne antrenăm bine și să ieșim din această pasă proastă. Asta vom analiza, vom vedea cu băieții. Sunt probleme, e evident, dar nu așa de mari. A fost un joc pe care l-am controlat, am intrat des în careul lor. Dar n-am avut eficacitate și inspirație în fața porții. Normal că îți cade încrederea după ce iei gol. Jocul nu mă nemulțumește, doar rezultatele.

- Cristiano Bergodi, după înfrângerea cu Voluntari

VIDEO Golul lui Jayson Papeau, singura „sclipire” a serii la Rapid

Citește și alte știri despre Rapid:

VIDEO Singurul jucător care a scăpat de furia fanilor Rapidului: „E greu să câștigi când nu-ți folosești mintea. Am nevoie să mă recuperez psihic”

VIDEO Daniel Niculae și Victor Angelescu, în vestiar după Rapid - FC Voluntari » Ce le-au transmis șefii giuleștenilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
bogdanii
bogdanii  •  10 Decembrie 2023, 12:27

Lotul Rapidului este reactiv, se simte mai bine cand nu trebuie sa aiba initiativa, Funsho si Petrila sunt 2 extreme rapide care pot fructifica foarte usor spatiile. Cu echipele mici ai nevoie de jucatori creativi capabili sa desfaca apararile pe 2 linii(nu mai punem absentele care se simt pr ca nu prea ai ce pune in loc la aceeasi valoare). Asta nu inseamna decat un lucru: investitii in jucatori de calitate, nu liberi de contract. Altfel sa nu mai viseze Sucu si Angelescu trofee ca dau in ridicol

Vezi toate comentariile (1)
Comentează