FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENORI

Ladislau Boloni, chemat în Liga 1: „Avem nevoie de el”

Marius Lăcătuș, 57 de ani, își dorește să-l vadă pe Ladislau Boloni (68) antrenând în Liga 1. Boloni, ultima dată la Panathinaikos, ar fi pe lista celor de la Sepsi.
Marius Lăcătuș, 57 de ani, își dorește să-l vadă pe Ladislau Boloni (68) antrenând în Liga 1. Boloni, ultima dată la Panathinaikos, ar fi pe lista celor de la Sepsi.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 septembrie 2021 22:01 / Actualizat miercuri, 29 septembrie 2021 22:14

Marius Lăcătuș, 57 de ani, își dorește să-l vadă pe Ladislau Boloni (68) antrenând în Liga 1. Boloni, ultima dată la Panathinaikos, ar fi pe lista celor de la Sepsi.

„De un antrenor ca Loţi cred că ar avea nevoie fotbalul românesc. Rezultatele pe care le-a avut Loţi au fost dintre cele mai bune. Dacă se va întoarce, ar fi bine pentru fotbalul românesc, nu doar pentru Sepsi. 

Dacă se va întoarce, sunt sigur că lucrurile vor merge bine spre foarte bine şi la Sepsi. Ar fi benefică venirea lui”, a declarat Lăcătuş despre fostul lui coleg de la Steaua în emisiunea „Ora Exactă în Sport” de la ProX.

Boloni nu a antrenat niciodată în Liga 1. A câștigat campionate și Supercupe cu Standard Liege și Sporting, plus o Cupă cu gruparea din Lisabona.

Detalii despre plecarea lui Leo Grozavu de la Sepsi » De ce întârzie rezilierea, 4 nume importante pe listă și condiția clubului

Sepsi e aproape de a se despărți Leo Grozavu, după aproape 2 ani în care tehnicianul a condus echipa, însă nu a găsit încă înlocuitorul. Pe lista covăsnenilor se află mai multe nume, dar alesul trebuie să vină singur, fără staff, aceasta fiind condiția pusă de șefii clubului.

Cele nouă meciuri fără succes în L1 i-au fost fatale lui Leo Grozavu, unul dintre remarcații sezonului trecut. Șefii lui Sepsi au tras linie după a 5-a remiză la rând și au decis că-i mai bine să rupă înțelegerea cu tehnicianul care a dus clubul covăsnean în cupele europene. Au fost două runde de negocieri, în care ambele părți și-au expus cerințele. Cele două părți n-au ajuns încă la un consens, încă se discută asupra compensației financiare pe care antrenorul o va primi.

Grozavu vrea tot salariul de la Sepsi!

Discuțiile dintre conducerea lui Sepsi și Leo Grozavu privind rezilierea nu au găsit încă un numitor comun din cauza faptului că tehnicianul își vrea banii până la finalul sezonului. Asta în timp ce conducerea lui Sepsi ar fi sperat să scape achitând salariile pe maxim 2-3 luni. Deranjat de faptul că cei din club au ales să-l demită prin intermediul unui post de radio local, fără să aibă o discuție înainte, Leo Grozavu își dorește banii până la finalul contractului.

Cum salariul este de 12.000 de euro lunar, Sepsi ar fi nevoită să plătească aproximativ 100.000 de euro doar pentru a întrerupe contractul cu antrenorul. Suma este una destul de mare chiar și pentru un club fără probleme financiare, cum este cazul lui Sepsi.

Cine vine?

Pentru Sepsi urmează meciul cu Rapid, de sâmbătă, pe teren propriu, partidă la care echipa va fi condusă de pe margine de Robert Ilyeș și Lászlo Kulcsár. Decizia finală se va lua abia după acest meci, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, noul antrenor având și avantajul pauzei competiționale. 

"Nu ne grăbim! Avem antrenor pentru meciul cu Rapid. Vine pauza și luăm rapid o decizie. Săptămâna viitoare punem noul antrenor. Vrem să fie un tehnician serios, pentru că știți bine, la Sepsi există condiții bune, stabilitate financiară. Plus că aici antrenorii nu se schimbă des. Sepsi a avut puțini antrenori de când e în L1. Se vede că aici e stabilitate! Avem o listă, dar nu vă pot vehicula nume", a zis Cornel Șfaițer, managerul general al clubului.

4 nume pe listă, o condiție

Pe lista celor de la Sepsi se află mai mulți antrenori, sunt și tehnicieni care sună să se propună la formația covăsneană, însă, cel mai probabil șefii vor alege dintre următorii: Cristiano Bergodi, Costel Gâlcă, Walter Zenga sau Ladislau Boloni. 

Totuși, există și o condiție pusă de cei din club, Sepsi alegând să-și păstreze restul staffului, așadar noul antrenor ar trebui să sosească doar cu un preparator fizic, asta pentru că restul oamenilor din club nu vor pleca după demiterea lui Leo Grozavu.

Dan Petrescu, despre parcursul lui Sheriff Tiraspol: „Sunt șocat!”

Citește mai multe știri de actualitate:

Cine vrea derby-ul fără suporteri? FCU nu-și asumă organizarea, CSU acuză: „Incompetență. Le e teamă că vom avea mai mulți suporteri decât ei!”

Va juca FCSB pe arena din Ghencea? Ogăraru: „Comandantul și ceilalți din conducere vor decide”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
1578362032478810
Tihamér Takó  •  30 Septembrie 2021, 13:23

Da,Bölöni László este un specialist desevarsit,un om exigent si inteligent ! Daca accepta oferta echipei SEPSI OSK,va castiga in primul rand fotbalul romanesc,dar si OSK,fiindca este vorba de un antrenor complex cu viziuni meoderne si un pedagog,lucru ce lipsea lui Grozavu.

1578362032478810
Tihamér Takó  •  30 Septembrie 2021, 13:18
Postat de scorpions721 pe 29 Septembrie 2021, 23:49

Avem nevoie de Boloni cum are vaca nevoie de balet. Enclava *** creeata in mijlocul României și finanțată de guvernul maghiar dorește să agite spiritele prin fotbal.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

remarque
remarque  •  30 Septembrie 2021, 10:18

antrenorii la care viseaza Sepsi au staff. Nu le poti tu Sepsi impune secund, antrenor cu portari sau preparator fizic. Nu-s flamanzi care sa accepte asa ceva

Vezi toate comentariile (4)
Comentează