FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

ANALIZĂ Balint se ia după Reghecampf » Echipa-tip pregătită de noul antrenor al Craiovei: un singur post cu semnul întrebării

Laszlo Balint
Laszlo Balint

Articol de - Publicat marti, 05 iulie 2022 13:52 / Actualizat marti, 05 iulie 2022 16:36

Laszlo Balint nu pare decât să continue munca lui Laurențiu Reghecampf de la CS Universitatea Craiova. Folosește același sistem, 4-2-3-1, iar majoritatea titularilor sunt aceiași.

Universitatea mai are de bifat un amical în cantonamentul din Austria, cel de mâine, cu Al Duhail. Însă după cum a arătat în cele 3 teste disputate până acum, se poate spune că noul antrenor, Laszlo Balint, merge mai departe pe „drumul" deschis de predecesorul Laurențiu Reghecampf.

Sistemul folosit preponderent de Balint este tot acel 4-2-3-1 în care juveții au evoluat aproape de-a lungul întregii stagiuni 2021-2022, sub comanda lui Reghe. Iar titularii sunt cam aceiași. 

În meciurile cu Arminia Bielefeld (4-1), Qarabag (1-1) și Heidenheim (1-0),  Pigliacelli, între buturi, Papp, Screciu, Mateiu, Gustavo, Baiaram și Ivan au fost „bătuți în cuie", semn că niciunul dintre contracandidații lor pe post n-a reușit să-l convingă pe antrenor că trebuie schimbat ceva.

Al doilea transfer al verii la CS Universitatea Craiova! „A ajuns în cantonament”
CSU CRAIOVA
Al doilea transfer al verii la CS Universitatea Craiova! „A ajuns în cantonament”

Bancu și Crețu nu par să aibă nici ei concurență serioasă pe posturile lor, fundaș stânga, respectiv „închizător". Singurul motiv pentru care au jucat mai puțin este că au și ajuns mai târziu cu o săptămână în cantonament, după campania din Nations League, cu echipa națională.

CSU Craiova a rezolvat o problemă. Suspans doar pe o poziție

Practic, o poziție rămâne în suspans. Una era cea de fundaș dreapta. Azi, oltenii au rezolvat transferul lui Ivan Martic (31 de ani).

Problema lui Balint? Vătăjelu! Balint l-a folosit pe poziția lui Bancu, fundaș stânga, și pentru că purtătorul banderolei mai are de efectuat 3 etape de suspendare din cele 6 primite după „roșul" încasat în finalul semifinalei retur cu Sepsi, din Cupa României (0-1). 

Însă odată cu revenirea căpitanului, este de așteptat ca „Vătă" să ridice nivelul concurenței pe flancul drept al defensivei, acolo unde s-a achitat bine de sarcini în mandatul lui Reghe.

Postul pe care se anunță concurență maximă, de fapt continuarea duelului din sezonul precedent, este cel de vârf. Markovici vs Koljici e 2-0 după amicalele amintite, iar internaționalul de tineret chiar are prim-planul, în condițiile în care atacantul bosniac este în continuare dator pe tabela de marcaj. 

Rămâne de văzut ce rol va juca proaspăt transferatul Raul Silva. Fundașul central brazilian a venit cu cifre InStat decente din Portugalia, unde a evoluat la Estoril, însă, fiind în urmă cu pregătirea, n-a fost utilizat deocamdată nici măcar un minut.

3dintre cele 6 goluri ale oltenilor în amicalele disputate în Austria au fost înscrise de Ivan (două din penalty). Au mai punctat Markovici (2) și Roguljici (1)

15 iuliee data la care Universitatea debutează în campionat, acasă, pe „Ion Oblemenco". Adversar: Sepsi

Cu Heidenheim au fost și aspecte care m-au nemulțumit. Jucătorii care nu aveau mingea nu au avut o dinamică mulțumitoare, iar în multe momente am construit lent. O explicație ar fi încărcătura fizică și mentală acumulată în pregătiri. E bine că nu am primit gol, pentru prima dată în acest stagiu
 - Laszlo Balint, antrenor CSU Craiova

VIDEO Alexandru Bourceanu: „E momentul ca FCSB să ia titlul”

Citește și:

3 pentru un titlu » Casele de pariuri au stabilit cotele pentru noul sezon al Ligii 1

Bani în plus, dar cu două condiții esențiale! Oferta cu șase zerouri primită de LPF din partea deținătorului drepturilor TV

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
dandana
dandana  •  06 Iulie 2022, 11:02
Postat de ionescugeorge77 pe 05 Iulie 2022, 14:22

...e momentul sa cucerim titlu ...

Cred că glumești! Trezește-te la realitate. Avem aceeași echipa care nu poate mai mult de locul 3

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  05 Iulie 2022, 15:18

Hai Stiinta!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  05 Iulie 2022, 14:22

...e momentul sa cucerim titlu ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează