FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

Antrenorul iese la atac și își pune la zid fostul club: „Am luat două salarii în cinci luni! Ne-au pus într-o poziție penibilă!”

Laszlo Balint, alături de Marius Croitoru, doi tehnicieni care au avut un sezon trecut complicat / Sursă foto: Imago Images / Răzvan Păsărică
Laszlo Balint, alături de Marius Croitoru, doi tehnicieni care au avut un sezon trecut complicat / Sursă foto: Imago Images / Răzvan Păsărică

Articol de - Publicat joi, 22 iunie 2023 18:44 / Actualizat joi, 22 iunie 2023 19:21

Laszlo Balint, fostul antrenor de la UTA, reclamă faptul că are de încasat restanțe salariale consistente de la „Bătrâna Doamnă”, pe care șefii arădenilor nu s-ar înghesui să i le plătească. Tehnicianul de 44 de ani a făcut mai multe dezvăluiri despre plecarea sa de la Arad.

„Mi s-a spus că există încredere totală în staff și că mergem la club pentru semifinala Cupei cu un singur scop, calificarea în finală. La ora 8 fără 10 am fost înștiințat că echipa are alt antrenor. Sunt lucruri care nu se fac în fotbalul profesionist, dar, trecând peste aspectul ăsta, eu am acceptat absolut tot. 

Am spus «Vreau banii pe care i-am muncit, nimic mai mult! Știu că nu aveți acum, treceți acolo o dată la care dumneavoastră credeți că mi-i puteți da». Au pus sfârșitul lunii mai. S-a depășit termenul, nu am fost sunat, nu mi-a trimis nimeni vreun mesaj.

Atunci am zis să o fac eu. Am trimis notificare oficială cu avocatul meu, să atenționez clubul că a întârziat. Nu vreau să ajungem la memoriu. Nici pe cale oficială nu a spus nimeni din club nimic, aveam pretenția că am o anumită relație cu cei din club”, a reacționat Balint, într-o intervenție la Sport Total FM.

Mircea Rednic, la reunirea UTA-ei: „Mă deranjează că se vorbește așa despre mine și fiica mea” + mesaj ferm pentru jucători: „Nu accept!”
UTA
Mircea Rednic, la reunirea UTA-ei: „Mă deranjează că se vorbește așa despre mine și fiica mea” + mesaj ferm pentru jucători: „Nu accept!”

Laszlo Balint; „Am luat două salarii în cinci luni! Eu și staff-ul meu ne-am plătit chiriile din banii noștri”

Laszlo Balint a continuat, afirmând că, în decurs de cinci luni, a încasat doar două salarii:

„Absolut nimeni nu m-a sunat. Nici pe mine, nici pe băieții din staff-ul meu. Asta în condițiile în care eu și cu băieții din staff-ul meu am luat două salarii în cinci luni, ne-am plătit chiriile din banii noștri.

Eu n-am ieșit niciodată să zic că-s probleme cu banii. Pe lângă asta, în luna ianuarie, când s-a achitat salariul pe noiembrie la echipă, staff-ul a fost singurul care nu a fost plătit din tot clubul, au fost plătiți inclusiv maseurii, absolut toată lumea! În momentul în care am sesizat, ne-au spus că a fost o greșeală de contabilitate. 

Mi s-a părut puțin penibilă poziția în care am fost puși noi, dar am trecut peste pentru că am vrut să ajut clubul”, a adăugat Gyuszi Balint. 

Laszlo Balint, demis de la UTA înainte de finalul play-out-ului

Laszlo Balint a fost îndepărtat de la UTA cu doar patru runde înainte de finalul play-out-ului. Conducătorii „Bătrânei Doamne” n-au mai avut răbdare cu omul care preluase echipa din mers în noiembrie și care nu găsea sub nicio formă soluții pentru a scoate echipa din criză. Șefii de la Arad s-au temut ca nu cumva omul care a readus UTA în prima ligă în 2020 să nu fie și cel care o conduce înapoi spre „matineu” și l-au înlocuit cu Mircea Rednic. 

Gyuszi Balint începuse campionatul anterior cu pretenții de titlu, la unul dintre cluburile de top ale campionatului, CS Universitatea Craiova. De unde a fost demis rapid, după nici două luni în care rezultatele au lăsat de dorit.

VIDEO Laszlo Balint, despre situația naționalei: „Să acceptăm că atât putem azi, dar avem șanse de calificare”

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Are și FCSB un Borza! Cine poate fi soluția-surpriză, de numai 16 ani, din noul sezon!

EXCLUSIV Dinamoviștii vor fi la Tribunal vineri, dar nu știu dacă se va respecta termenul de judecată!

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (9)
cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  23 Iunie 2023, 08:56

S a prins si pseudopatronul de la Uta in final cum il ardeai tu si impresarul tau Apostu! Acum e randul lui Rednic)) au scos altii castanele din foc pt tine de 2x! Pune mana si revizuieste materia de la licenta aia Pro ca ramai repetent sa spun asa)) Bani aruncati pe geam pt tine si stafful tau. Vorba aia : papa bun, *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  23 Iunie 2023, 06:16

Tu esti un antrenor de max div B si am fost generos! Ca fotbalist aveai interdictie sa treci de centrul terenului)) nu e de mirare ca echipele antrenate de tine nu jycau nimic. Cineva spunea de un studiu de caz si avea mare dreptate cind afirma asta! Analist la tv e singurul loc pt tine! Vorbesti mult si nu spui nimic! Ai ramas celebru pt faza cind erai contestat si ai a Spus ca si Inzaghi e contestat))) penibil baietica! Bani pe ce? Care munca? Tu ai iluzia competentei

DoarUTAconteaza
DoarUTAconteaza  •  22 Iunie 2023, 22:06

Bine ii face Balint ..." Papagalului Meszar". A crezut in el, UTA este cea care i-a facut firma, a fost adus si a doua oara, a avut mereu Buget de play off si joc de Liga a doua.. Si UTA a avut cel mai slab joc de posesie din Liga, acasa ,la Arad, a devenit " studiu de caz" ..ca nu reusea sa castige. Nu a scos nici un tanar, dar...a renuntat la portarul Moldovan si la alti tineri care, la alte echipe au fost titulari. Un " habarnist" cu diploma...asta este Balint. Tare sint curios...cind va mai antrena in prima liga,..ca s-a convins lumea ca nu are valoare ....el are doar "papagal".,...vorbeste...vorbe si promite neascoperit.. Normal ,...pentru dezastrul produs la UTA...el trebuia sa aduca...bani de acasa.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close