FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

VIDEO Laszlo Balint intervine în scandalul de xenofobie din Superligă: „Mi-au înjurat mama și tot neamul doar pentru că sunt maghiar. Trebuie luate măsuri”

Laszlo Balint / Sursă foto: GSP
Laszlo Balint / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 16 februarie 2023 17:25 / Actualizat joi, 16 februarie 2023 19:17

Laszlo Balint (43 de ani), antrenorul celor de la UTA, a vorbit în conferința de presă de joi despre decizia Comisiei de Disciplină în scandalul de xenofobie de la meciul Sepsi - FCU Craiova. Covăsnenii au avut câștig de cauză și au primit victoria la „masa verde”, iar tehnicianul salută măsurile luate ieri.

Născut la Brașov, dintr-o familie de etnici maghiari, Balint spune că a avut la rândul său de-a face cu scandările reprobabile de pe stadioanele din România. Antrenorul „Bătrânei Doamne” consideră că e nevoie de măsuri punitive de fiecare dată când fanii depășesc limita bunului simț pe stadioane și recurg la scandări de natură xenofobă.

Laszlo Balint intervine în scandalul de xenofobie din Superligă

„Cred că este un subiect destul de delicat, care vine la interpretarea legilor. Eu tot ce pot să vă spun e că în fotbal, chiar dacă nu este un sport în care ne îmbrăcăm doar în alb şi vorbim doar în epitete şi metafore, se întâmplă să auzi anumite vorbe care supără şi deranjează. Când devine repetitiv sau o sfidare, cred că trebuie luate măsuri.

Decizia Comisiei de Disciplină confirmă părerea mea că arbitrul a procedat corect. Tot personal vă spun că am fost pe multe stadioane unde am fost înjurat doar pentru că sunt maghiar. Mi-a fost înjurată mama, mi-a fost înjurată toată familia. Mi-a fost înjurat neamul. O chestie izolată o poţi ignora.

Dar dacă un grup organizat face asta în mod repetat şi sfidător, e clar că nu poate fi tolerat acest comportament. Trebuie luate măsuri. Cei care merg la meciuri trebuie să le trateze ca pe o bucurie”, a spus Balint, în cadrul unei conferințe de presă.

FCU Craiova s-a revoltat după decizia Comisiei de Disciplină: „Ne-au executat”

Comisia de Disciplină a dictat ieri meci pierdut la „masa verde” de olteni la Sepsi - FCU Craiova, stârnind furia patronului Adrian Mititelu.

Ieri, după două amânări, Comisia de Disciplină a FRF a dictat 3-0 în favoarea lui Sepsi, care face 37 de puncte și își consolidează locul 6, ultimul care duce în play-off. Forul prezidat de Daniel Cernat a considerat că, deși FCU nu și-a asumat deplasarea ultrașilor la Sf. Gheorghe, clubul din Bănie este responsabil pentru comportamentul fanilor recalcitranți și trebuie sancționat cu forfait.

În baza aceleiași decizii, galeria echipei pregătite de Nicolo Napoli a fost interzisă la șase jocuri disputate în deplasare sau pe teren neutru. De asemenea, Comisia a amendat drastic ambele echipe, pe FCU cu 22.500 lei (4.500 euro), iar pe Sepsi cu 25.000 de lei (5.000 euro). Covăsnenii au fost penalizați pentru nereguli organizatorice.

Citește și alte știri de actualitate: 

Un patron din Liga 1 a răbufnit după decizia de la Sepsi - FCU Craiova: „E incredibil! Un asemenea precedent e de o gravitate maximă!”

„A fost o execuție!” » Reacție dură a lui Adrian Mititelu, după ce FCU Craiova a pierdut la „masa verde” cu Sepsi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
dobrin
dobrin  •  20 Februarie 2023, 23:50
Postat de laur_gr pe 20 Februarie 2023, 22:14

Daca protectia e doar pentru unii si nu pentru toti, este discriminare.

Sigur ca este, dar eu ma refeream la ce poate fi actionabil in justitie.

laur_gr
laur_gr  •  20 Februarie 2023, 22:14
Postat de dobrin pe 16 Februarie 2023, 21:48

Discriminare este numai cand e vorba de o categorie protejata (minoritati etnice, sexuale, religioase, etc). Dan Petrescu nu se incadreaza in nici una din categoriile protejate.

Daca protectia e doar pentru unii si nu pentru toti, este discriminare.

digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  17 Februarie 2023, 09:19
Postat de abavati pe 16 Februarie 2023, 21:03

Ba, tu ești mai prost decat admite constituția, după capul tau in colțuri ar trebui ca doar romanii sa aibe dreptul sa-i înjure pe unguri, pe rromi, pe evrei, ma rog pe oricine nu le da bine in poza, dar ferească sfantu' sa se ia cineva de urmașii agatarsilor, corect????

Amice, fuguta inapoi la scoala ptimara si mai urmeaza niste ore de citire, apoi la scoala generala si fa analize pe text. Ce ai raspuns tu nu are niciun fel de legatura cu ce a comentat omul. Intrebare, esti si ungur?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează