FOTBAL  »  LIGA 1  »  DINAMO

Laude, dar și presiune pe Florin Bratu! ”Poate fi modelul Pep Guardiola”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 februarie 2018 18:35

Dinamoviștii cred în Florin Bratu. Dar au și pretenții de la antrenorul care a câștigat anul trecut Liga Elitelor la juniorii A, ducând clubul, în premieră, în Youth Champions League. Șeful centrului de juniori de la Dinamo, Gabriel Răduță, a explicat ce așteptări sunt de la noul tehnician.

"Fotbaliștii de Academia clubului au jucat în majoritatea finalelor la aproape toate categoriile de vârstă. Fotbaliștii noștri sunt crescuți și se dezvoltă cu o mentalitate de învingători, așa cum ne-a obișnuit brandul Dinamo de-a lungul timpului.

Sunt tineri care știu ce înseamnă istoria lui Dinamo și sunt formați cu atitudine, determinare și profesionalismul specific. Pentru mine, personal, este o bucurie enormă să văd ca vine un fost tânăr antrenor al centrului, care a avut succese la nivel intern și știe cu prisosință ceea ce înseamnă acest club.

Și la nivel internațional avem exemple, iar cele mai la îndemână sunt cele ale lui Pep Guardiola și Luis Enrique, ambii proveniți din fotbaliști de înalt nivel la Barcelona, deveniți ulterior antrenori în cadrul La Masia, după care au fost propusalți de rezultate la prima echipă. Ambii au făcut istorie.

Florin Bratu este omul potrivit la locul potrivit. Cunoaște filosofia clubului, tradiția, istoria și, mai ales, profilul fotbalistului care trebuie să îmbrace tricoul clubului nostru. În tot acest timp, fotbaliști formați la academia noastră au plecat la echipe din străinătate. În plus, am reușit să aducem la prima formație a lui Dinamo foarte mulți fotbaliști de la centru, continuând să promovăm tineri crescuți în filosofia clubului. Cu venirea lui Florin Bratu, eu îmi doresc mai mulți jucători din centru, talente adevărate, în cadrul primei echipe", a spus Răduță.

Un număr de 14 fotbaliști, împrumutați la diverse echipe din România, vor fi monitorizați de către staff-ul tehnic al lui Bratone, pentru ca la vară să poată face pasul la prima echipă. Portarul Eșanu (Balotești), fundașii Denis Ciobotariu (Chindia), Negotei (Metaloglobus), Anghel (Popești Leordeni), mijlocașii Mihaiu (Voința Săcele), Vlad Vlăduț (Metaloglobus) și atacantul Neicuțescu (Chindia) vor fi urmăriți fie de Bratu însuși, fie de colaboratorii săi, pentru a vedea care merită să facă pasul la vară la prima echipă, aceștia fiind elevii lui Florin la juniorii A.

Alți 7 fotbaliști împrumutați din primele trei ligi vor fi monitorizați, iar Bratone va studia fișele lor tehnice. Unii îi vor fi adversari în play-out. Portarii Iustin Popescu și Burci, de la Chindia, respectiv Metaloglobus, fundașii Dima (Sepsi) și Apetrei (Slobozia), mijlocașii Patrick Petre (Sepsi), Manole și Târcoveanu (ambii de la Gaz Metan Mediaș).

17 fotbaliștiau fost promovați în ultimii ani de la juniori la prima echipă, unii dintre ei aducând peste un milion de euro clubului: Costache, Nedelcearu, Muțiu, Eșanu, M. Popescu, Olteanu, Dudea, Târcoveanu, Manole, P. Petre, I. Gheorghe, Moldoveanu, L. Gheorghe, Longher, Dima, R. Grigore și V. Cristian

Rezultate ale Centrului de Juniori în ultimii 5 ani
Ediția 2013/2014
Juniori A - semifinala / loc 3
Juniori B - Locul 1
Juniori C - Locul 1

Ediția 2014/2015
Juniori A - Locul 2

Ediția 2015/2016
Juniori B - Locul 2
Juniori C - Locul 1

Ediția 2016/2017
Juniori A - Locul 1 și Supercupa României
Juniori B - Locul 2, Cupa României și Supercupa României

Playtech: BOMBĂ! Valeriu Gheorghiţă, anunţul care aduce o mare schimbare în România! Vestea uriașă din ultimele ore


Comentarii (10)
fibra
fibra  •  01 Martie 2018, 10:36

Ii avem pe Guardiola ,Messi,Mbappe ,numai ca in mizerie. Adio jurnalism de calitate.

255601551624794
Mircea Raicu  •  01 Martie 2018, 07:28

Călinescu _ " Dinamo e un brand european " În ce sens ? Sau dacă te referi la Dinamo Zagreb , D.Moscova , Minsk etc ... Doar Dinamo București nu prea mai e în ultimile decenii , din păcate .

255601551624794
Mircea Raicu  •  01 Martie 2018, 07:22

În mod cert Bratu poate fi pe modelul Pep Guardiola , mai trebuie schimbate ceva litere , dar și Bret merge se aude aproape la fel... Pe același model de logică și Dinamo poate fi pe modelul Barça doar că aici mai complicat la litere.Se poate ca în loc de D. Bucarest să se jongleze puțin , funcție de imaginația fiecăruia. Oricum un articol excelent !!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează