FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERLIGA / UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV Eroul tăcut al Băniei! Laurențiu Popescu a dus Universitatea Craiova în Europa după ce a fost doar o soluție de avarie: „Răbdător și respectuos”

Laurențiu Popescu, eroul Universității Craiova
Foto: Eduard Apostol
Laurențiu Popescu, eroul Universității Craiova Foto: Eduard Apostol

Articol de - Publicat luni, 27 mai 2024 14:49 / Actualizat luni, 27 mai 2024 15:06

Laurențiu Popescu, portarul de 27 de ani al Universității Craiova, a fost remarcabil în meciul cu U Cluj, securizând calificarea alb-albaștrilor în preliminariile Conference League. Gazeta Sporturilor vă prezintă omul ce stă în spatele fotbalistului.

„Îl caracterizăm pe scurt: modest, răbdător, respectuos, om de echipă, atașat de club, foarte serios în pregătire. A fost rezervă mult timp, dar a muncit, a muncit și a muncit, crescând etapă cu etapă. Este și un familist, un băiat credincios, cu bun simț”, a fost caracterizarea făcută de oficialii Universității Craiova eroului echipei din meciul decisiv de calificare în Conference League.

Laurențiu Popescu, 27 de ani, a salvat formația și în timpul regulamentar în partida cu U Cluj (1-1, 5-4 după penalty-uri), apoi a fost providențial la loviturile de departajare. L-a blocat pe Dan Nistor, care ar fi putut marca golul decisiv pentru ardeleni, după care a parat și execuția lui Filip Ilie.

Dacă mă crezi, a fost atât de mare adrenalina, încât nu îmi mai amintesc nimic. Îl știam bine pe Dan Nistor, am fost și colegi. Mă bucur că a tras în stânga. La primul, mi-a părut rău că nu am așteptat mai mult. Ne propunem campionatul, acesta este mereu obiectivul Universității
Laurențiu Popescu, portar Universitatea Craiova

Alex Chipciu are cale liberă spre FCSB! » Curățenie totală la U Cluj: „Trebuie să lupte, nu să stea la căldurică!”
SUPERLIGA / U CLUJ
Alex Chipciu are cale liberă spre FCSB! » Curățenie totală la U Cluj: „Trebuie să lupte, nu să stea la căldurică!”

A crescut de la an la an

Actualul titular al juveților a urcat, treaptă cu treaptă, până la statutul de titular. A fost luat de la Școala de Fotbal „Gică Popescu”, a încheiat junioratul la Universitatea, după care a tot fost împrumutat. La Pandurii, la Iași, la FC Brașov.

Inițial, a fost (re)adus ca „soluție de avarie” în vara 2022 după ce italianul Mirko Pigliacelli a plecat la Palermo. Mai erau David Lazar și Giedrius Arlauskis, portari cu experiență, unul cochetând cu naționala, altul având 7 titluri de campion în România!

A fost și la echipa secundă, după care a reapărut la prima formație. Și-a așteptat rândul și s-a remarcat în cantonamentul din Antalya, în 2023. Și șefii l-au remarcat și au auzit lucruri pozitive despre el.

38de meciuri a adunat Laurențiu Popescu în actualul sezon, încasând 45 de goluri. În 9 meciuri, a menținut neatinsă plasa porții sale

Eroul tăcut al Băniei! Laurențiu Popescu a dus Universitatea Craiova în Europa după ce a fost doar o soluție de avarie: „Răbdător și respectuos”

Conexiune specială cu Daniel Tudor, antrenorul cu portarii al juveților

Popescu, doljean din Filiași, are și o conexiune extraordinară cu antrenorul cu portarii al Craiovei, Daniel Tudor. Fostul erou al lui Dinamo din finala Cupei României din 2003, fost campion cu Dan Petrescu în 2009 la Urziceni, printre altele. Un fost portar care s-a remarcat la loviturile de la 11 metri, inclusiv în victoria fulminantă a Unirii la Glasgow, cu Rangers, scor 4-1, în grupele Champions League.

„L-au ajutat mult și sfaturile lui Dani, și relația construită între ei. Se vede pe teren”, au declarat craiovenii. Dani Tudor a lucrat mulți ani în fotbalul din Rusia, la Kuban, Terek, Arsenal Tula, Spartak Moscova, dar și la CFR Cluj.

1,4milioane de euro este cota portarului pe transfermarkt

75de partide a strâns Laurențiu Popescu pentru juveți, în 19 meciuri nu a încasat gol

Citește și:

Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Nationala
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Cine anticipa așa ceva în grupa României? Clasament uluitor după șocul Belgia - Slovacia 0-1
Euro 2024
Cine anticipa așa ceva în grupa României? Clasament uluitor după șocul Belgia - Slovacia 0-1
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei
Nationala
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (3)
Karkaleki
Karkaleki  •  29 Mai 2024, 18:35
Postat de brera30 pe 29 Mai 2024, 10:26

Cred ca merita si Popescu o convocare la echipa Nationala.

Nu-s decit patru deocamdata. De ce sa nu fie si al cincilea?

brera30
brera30  •  29 Mai 2024, 10:26

Cred ca merita si Popescu o convocare la echipa Nationala.

Karkaleki
Karkaleki  •  28 Mai 2024, 17:39

Problema cu Popescu e o inconstanta ... constanta. Cumva, portarii sint ca vinul, aia mai batrini sint mai buni (Silviu Lung e un exemplu bun in sensul asta). Poate si Popescu la fel, are nevoie de timp sa mai creasca si sa se maturizeze. Pe de alta parte, macar el chiar era conectat la importanta meciului, spre deosebire de coechipierii lui care erau deja in vacanta.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează