FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Se pregătește mutarea „bombă” în Liga 1! Laurențiu Reghecampf vrea să se întoarcă la FCSB

Laurențiu Reghecampf a avut un prim mandat cu mare succes la FCSB +37   FOTO
Laurențiu Reghecampf a avut un prim mandat cu mare succes la FCSB

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 iulie 2021 15:20 / Actualizat duminica, 18 iulie 2021 15:57

Laurențiu Reghecampf, cel mai de succes antrenor al FCSB în ultimul deceniu, e interesat să se întoarcă. Surse din club și din afara lui dau ca sigură reinstalarea lui Laurențiu ca antrenor principal.

FCSB a început slab sezonul acesta, cu un egal la Botoșani într-un meci cu o formație-șantier, o echipă pe care Marius Croitoru încearcă s-o reconstruiască după ce a pierdut mulți titulari în perioada recentă. 

Becali a criticat câțiva jucători, însă nu a vorbit și despre o posibilă înlocuire a antrenorului Dinu Todoran, un tehnician care a recunoscut după meciul din Moldova că deciziile importante nu-i aparțin, sunt ale patronului. Docil, Todoran ar putea să fie totuși schimbat.

„Revine în curând!”. Relația MM-Becali face diferența

E disponibil și e interesat să se întoarcă Reghecampf. El e liber de contract de aproape o lună. Este în discuții cu federația din Kuweit pentru preluarea echipei naționale și cu un club din Qatar. Mai degrabă ar fi tentat să se întoarcă în campionatul românesc dacă relația de amiciție pe care o are cu Becali și cu Mihai Stoica va genera o propunere clară a roș-albaștrilor.

Laurențiu Reghecampf, dorit de Becali la FCSB

Gigi l-ar vrea și el pe Reghecampf. Surse din club și din afara lui susțin că revenirea lui Laurențiu la FCSB ar fi certă, ar urma să fie oficializată în curând. Ar fi al treilea mandat al său la conducerea roș-albaștrilor. În primul a înregistrat un succes cum nu a mai cunoscut clubul în ultimii zece ani: a câștigat două titluri de campion, a dus echipa în "optimile" Europa League și în grupele Champions League. 

Al doilea a fost un eșec: a pierdut un titlu în favoarea Astrei lui Șumudică în primul sezon, în care preluase echipa din mers, apoi a ratat încă un trofeu în concurența cu Viitorul.

Se pregătește mutarea „bombă” în Liga 1! Laurențiu Reghecampf vrea să se întoarcă la FCSB
Laurențiu Reghecampf nu a avut succes în al doilea mandat de la FCSB

Le-a fost mai rău tuturor

De la despărțire, nici Reghecampf, nici FCSB nu au mai dus-o la fel de bine. Clubul a mai fost campion o dată, imediat după plecarea lui, în 2015. Gâlcă s-a aflat atunci în funcția de antrenor principal. Au urmat sezoane în care Astra, Viitorul și CFR, de patru ori, s-au impus în campionat.

Reghecampf a mers în țările arabe și în Bulgaria, unde și jucase, și nu a mai reușit nicăieri să repete parcursul excelent pe care-l avusese la comanda roș-albaștrilor. Acum e tentat să revină în Liga 1 și e posibil să-l înlocuiască în curând pe Todoran.

S-ar înțelege Reghecampf cu Thomas Neubert?

Laurențiu ar fi în situația de a colabora din nou cu Thomas Neubert, preparatorul fizic pe care el l-a adus prima oară în România, la Concordia Chiajna. Ei doi au colaborat cel mai recent la Al Wasl, unde relația s-a răcit atât de tare încât Neubert și secundul Petrea au plecat. Amândoi au semnat cu FCSB. Motivul pentru care s-au certat: banii. 

Asistenții nu mai erau mulțumiți de felul în care Reghecampf negocia cu arabii drepturile lor. Dacă revine acum la FCSB, Laurențiu ar trebui să-l dea afară pe Neubert sau să se împace cu el.

Reghecampf ar trebui să accepte și el comenzile

Becali a povestit că tot el s-a aflat la conducerea echipei și în perioada în care FCSB a avut succes cu Reghecampf pe bancă, însă comportamentul patronului nu era chiar ca acesta de astăzi, nu existau câte două, trei sau patru schimbări după prima repriză, meci de meci. Reghe ar trebui să se adapteze dacă va semna iar cu clubul lui Gigi, fiindcă proprietarul a explicat foarte clar că nu-și va schimba metoda de conducere, el va continua să fie implicat în toate deciziile importante.

Eu o să mă întorc când o să fie momentul și când lumea o să fie pe aceeași direcție! Eu vorbesc foarte mult cu Gigi. Am o legătură foarte strânsă cu el. E o legătură de respect. Dacă un antrenor crede că este jignitor ce face Gigi, n-o să poată să lucreze niciodată cu el!
Laurențiu Reghecampf, la „Prietenii lui Ovidiu”

FC Botoșani - FCSB, prin vizorul fotoreporterului GSP / FOTO: Ionuț Tabultoc
FC Botoșani - FCSB, prin vizorul fotoreporterului GSP / FOTO: Ionuț Tabultoc
FC Botoșani - FCSB, prin vizorul fotoreporterului GSP / FOTO: Ionuț Tabultoc
FC Botoșani - FCSB, prin vizorul fotoreporterului GSP / FOTO: Ionuț Tabultoc
+33 FOTO

Performanțele lui Laurențiu Reghecampf la FCSB:

  • a fost primul antrenor, după Cosmin Olăroiu, în sezonul 2006-2007, care a terminat un sezon pe banca roș-albaștrilor - sezonul 2011-2012;
  • cu el pe bancă, FCSB a reușit în premieră să elimine o deținătoare a Cupei Campionilor Europeni / Ligii Campionilor. (Ajax Amsterdam, în sezonul 2012-2013 din Europa League). Tot atunci, a fost pentru a doua oară în istoria echipei când revine după ce pierduse în tur la o diferență de două goluri;
  • a fost desemnat antrenorul anului în 2012. În acel sezon, FCSB a câștigat titlul, acumulând 79 de puncte!;
  • a învins deținătoarea Ligii, Chelsea, 1-0 pe Arena Națională;
  • a egalat un record vechi, reușind să câștige titlul cu 5 etape înainte de final. Echipa din 2013 a reușit să egaleze performanțele Stelei lui Ienei din sezoane '85-'86 și '86-'87, câștigând titlul cu 5 etape înainte de final!;
  • cu el pe bancă, FCSB a devenit prima echipă din România care s-a calificat în grupele Ligii după ce a trecut 3 tururi preliminare;
  • e singurul antrenor din istoria FCSB-ului care a câștigat titlul din primul an atât ca antrenor, cât și ca jucător.

Mesajul clar al lui Laurențiu Reghecampf: „Dacă un antrenor crede că este jignitor ce face Gigi, n-o să poată să lucreze niciodată cu el!”

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Dan Petrescu, dezvăluiri despre cea mai grea perioadă: „Vino și scapă-mă că nu mai pot! Nu știu ce să fac”

Ondrasek, dat afară de la FCSB după o singură repriză: „Nu poate face față” » Becali i-a găsit înlocuitor: „Prea bun, prea puternic”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (113)
misterverde
misterverde  •  19 Iulie 2021, 15:37
Postat de param0unt pe 19 Iulie 2021, 09:06

Cine e fcsb!?

Fotbal Club Steaua București ;) Echipa cu cele mai mari performante din fotbalul românesc ;) Ps.. taie unghia .. ca lasă semne ;)

ali.bec
ali.bec  •  19 Iulie 2021, 11:55

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

st.il.
st.il.  •  19 Iulie 2021, 11:52

Se întoarce la fcsb cu dna. Lătărețu sau cu coafeza ?. Întreb pentru un prieten...

Vezi toate comentariile (113)
Comentează