FOTBAL  »  LIGA 1  »  STEAUA

„Crezi că ai realizat ceva?” » Lecția de viața primită de Ilie Dumitrescu din partea mamei: „Dădusem două goluri la Steaua, dar ea m-a temperat”

Ilie Dumitrescu în 1994, în tricoul echipei naționale, foto:
Ilie Dumitrescu în 1994, în tricoul echipei naționale, foto:

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 iunie 2021 20:37 / Actualizat duminica, 20 iunie 2021 22:22

Ilie Dumitrescu, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria Stelei, a povestit într-un interviu acordat în urmă cu doi ani pentru GSP un moment extraordinar, o lecție de viață primită la începutul carierei, care l-a ajutat să rămână cu picioarele pe pământ. 

  • Ilie Dumitrescu are 33 meciuri / 13 goluri pentru Steaua în cupele europene;

Lecția de viața primită de Ilie Dumitrescu din partea mamei: „Acea discuție m-a temperat”

„Mi-amintesc o discuție interesantă cu mama. Jucasem titular la Steaua, la începutul meu la nivel de seniori, și dădusem două goluri în prima etapă, cu FC Brașov. 3-2 s-a terminat meciul ăla, țin minte și acum. Și eram în bucătărie. Tata era cu «Sportul», că alt ziar nu mai era atunci, și citea. Mama mi se părea supărată, așa. 

«Ce ai?», am întrebat-o?. «Hai, zi-mi ce să-ți fac de mâncare». Și s-a apucat să facă o omletă. Și mi-a zis: «Crezi că ai realizat ceva dacă ești pe prima pagină? Unde locuiești?». «Aici, unde să locuiesc?». «Când o să ai tu număr la poartă, atunci să-ți imaginezi c-ai realizat ceva! Deocamdată stai la noi în casă!».

Simțul proprietății, «număr la poartă». Și un mesaj că era cazul să rămân modest, să nu-mi pierd capul fiindcă dădusem două goluri și mă remarcaseră în «Sportul». De unde eram foarte fericit, m-a așezat discuția cu mama, m-a temperat”, a explicat Ilie Dumitrescu pentru GSP. 

„Crezi că ai realizat ceva?” » Lecția de viața primită de Ilie Dumitrescu din partea mamei: „Dădusem două goluri la Steaua, dar ea m-a temperat”
Ilie Dumitrescu, 52 de ani, fost mare jucător al Stelei

Ce copilărie a avut Ilie Dumitrescu: „Voiam să joc fotbal încontinuu”

Am avut copilărie normală pentru vremurile alea. În vacanțe mă trezeam, îmbrăcam tricoul pe care-l aveam și jucam fotbal până la cinci, șase seara. Nu-mi doream altceva, aș fi jucat fotbal încontinuu. Ce să vă mai spun despre copilărie... N-am avut tablouri în casă, eram o familie normală de la bloc. Tata m-a susținut foarte mult. Îmi lua ghete de la Pionierul, nu știu ce făcea, cum făcea de le găsea. Dădea 500, 600 de lei, nu mai țin minte exact cât costa o pereche, dar nu se găseau, oricum, tata le lua de la cineva care ieșea cu ghete din fabrică, un angajat. Îmi oferea orice ca să pot să joc fotbal. Bine, îi și plăcea fotbalul, era înnebunit! A venit la toate meciurile mele cât am fost junior.
- Ilie Dumitrescu 

„Auzi, mă, tu crezi că de asta a dat Dinamo două milioane pe mine?!” » Ce a pățit Cristi Munteanu cu Torje, la primul său meci
DINAMO
„Auzi, mă, tu crezi că de asta a dat Dinamo două milioane pe mine?!” » Ce a pățit Cristi Munteanu cu Torje, la primul său meci

Citește și alte știri cu Ilie Dumitrescu:

Ilie Dumitrescu la 52 de ani » 5 povești altfel cu Mister: de la punga de cireșe a Danei Budeanu la „creola superbă” din Anglia

Incredibil! Ce i-ar fi cerut Ilie Dumitrescu unui jucător: „Tu îți dai seama ce înseamnă asta, ești nebun? Dai vestiarul în aer!”

Playtech: ȘOCANT! Gigi Becali a PLÂNS în hohote. Ce s-a întâmplat în fața a mii de oameni


Comentarii (4)
m1k3
m1k3  •  21 Iunie 2021, 09:16
Postat de remarque pe 20 Iunie 2021, 23:15

care 500-600? In fine, Ilie Dumitrescu un exponent al fotbalului romanesc care s-a bazat doar pe talent. Neserios si superficial, ***. Florinel Coman parca e Dumitrescu reincarnat. Ca talent si metehne

Dumitrescu la 20 de ani se califica in finala CL...a jucat la Spurs, West Ham, Sevilla cand jucau maxim 3 stranieri...fix Florinel Coman e :)))

valu4ever
valu4ever  •  21 Iunie 2021, 08:47

PE *** CA sa nu priceapa nimeni!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

xxrapi
xxrapi  •  21 Iunie 2021, 07:31

Chiar daca acum este ,elegant spus,un tip libertin si acea discutie de acasa nu l-a schimbat prea mult de cand era tanar ,povestea este cu adevarat demna de a fi cunoscuta de catre TOTI tinerii fotbalisti. O povestioara , lectie de viata.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează