FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - DINAMO 1 - 1

Leii in arena

Articol de GSP - Publicat luni, 01 octombrie 2007 00:00

Primele clujenilor au crescut cu 100 de milioane de lei vechi in decurs de doua zile, jucatorii primind vestea pe teren, inainte de meci. Conducerea CFR-ului, prin vocea presedintelui Iuliu Muresan, anunta vineri ca elevii lui Andone vor evolua contra dinamovistilor pe recompense-record la victorie, 150 de milioane de fiecare jucator.

Simbata, patronul Arpad Paszkany a plusat. Le-a promis feroviarilor suplimentarea primei cu cite 50 de milioane de om, dorind sa-i ambitioneze in tentativa de revansa in fata celor care le-au barat anul trecut drumul spre competitia acompaniata de acordurile muzicii lui Handel. Ieri, cind cele doua loturi au iesit sa inspecteze terenul de joc, cu o ora si jumatate inainte de startul partidei, Paszkany a coborit din tribuna, in mijlocul jucatorilor lui Ando. Dupa ce i-a imbarbatat si le-a transmis inca o data sa-i bata pe "ciini", bossul din Gruia le-a dat vestea cea mare: cite 250 de milioane de caciula, daca Stancioiu si compania vor parasi victoriosi terenul.

Dupa ce a facut anuntul, Paszkany a plecat, lasindu-i pe jucatori sa mediteze la oferta facuta, si s-a indreptat spre Andone, comunicindu-i acelasi lucru. Apoi, cu o scurta bataie pe umar, de imbarbatare, finantatorul s-a retras inapoi in tribuna, asteptind ca strategia sa sa dea roadele scontate macar de aceasta data. Asta pentru ca primele de 25.000 RON nu sint o noutate, visiniii evoluind in partida din stefan cel Mare, din returul trecut, pe aceleasi sume. Atunci insa, au pierdut cu 1-0.

Prima eliminare
Fundasul dreapta clujean, Tony da Silva, s-a aratat mihnit de faptul ca a parasit terenul eliminat pentru prima oara in cariera. "La cel de-al doilea cartonas galben decizia arbitrului a fost justa, am fost depasit si trebuia sa fac acel fault. Nu stiu insa pentru ce am luat primul cartonas. Regret foarte mult, mai ales pentru ca a fost prima mea eliminare", a spus fotbalistul francez de 27 de ani. (Eduard Apostol)

Avertismentul lui Fabbiani

Inainte de startul partidei, cind cele doua formatii se aflau pe gazon, argentinienii din ambele tabere, Cristian Fabbiani si Mariano Fernandez, au profitat de revedere pentru a depana amintiri din campionatul Argentinei, unde cei doi au evoluat inainte de venirea in Liga I, dinamovistul la Nueva Chicago, iar clujeanul la Lanus. "Shrek" si-a avertizat conationalul ca va pierde meciul, moment in care Fernandez a izbucnit in ris. (Mihai Mateas)

Lobby, aclamat
Confruntarea de aseara a prilejuit si alte reintilniri, in afara celei a sud-americanilor, Oprita si Trica fiind protagonistii unei alte revederi intre fosti colegi, cei doi evoluind impreuna la Steaua, in 2002. Andone si stefan Radu au rememorat momente din perioada in care "Falcosul" antrena Dinamo, iar fundasul inca nu era o certitudine in defensiva "ciinilor". Altfel, Lobont a fost singurul dinamovist care nu a fost huiduit la iesirea la incalzire, goalkeeper-ul intorcindu-le aplauzele spectatorilor. (Mihai Mateas)

Precaut

Walter Zenga a inceput derby-ul de aseara intr-o formula precauta. In linia mediana a debutat cu doi jucatori defensivi, Margaritescu si Ropotan, linga "aripile" Cristea si Catalin Munteanu, care au mai facut schimb de locuri pe durata meciului. "China" s-a vrut a avea mai multe sarcini de aparare, in timp ce Ropotan a avut misiunea de a ajuta la constructie. Internationalul de tineret a fost preferat si fiindca este mai bine pus la punct cu pregatirea decit Bostina, si pentru ca se anunta un meci de lupta cu clujenii.


"Arbitrajul a ajutat-o foarte mult pe Dinamo. In mod normal, ar fi trebuit sa cistigam"

Galiassi De Sousa

"Din pacate, Dinamo a jucat in 12! Numai eu trebuia sa primesc doua penalty-uri"
Cristian Fabbiani

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează