FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - RAPID 3-1

„Asta i-a dat pe ei peste cap” » Leo Grozavu dezvăluie ce s-a întâmplat la pauza meciului cu Rapid și care e filosofia sa: „Eu vreau să atac, nu să joc închis și să aștept la «poate iese ceva»”

Leo Grozavu, un antrenor vuilcanic, care vrea spectacol +6   FOTO
Leo Grozavu, un antrenor vuilcanic, care vrea spectacol

Articol de - Publicat duminica, 25 februarie 2024 14:09 / Actualizat duminica, 25 februarie 2024 17:00

Poli Iași a furnizat surpriza etapei și a acestui început de an, reușind să întoarcă scorul de la 0-1 și s-o învingă pe Rapid (3-1), echipa momentului, candidată la titlu, care bifase 5 victorii consecutive în 2024.

Leo Grozavu, antrenorul ieșenilor, recunoaște că „după meci, am mai stat o vreme la stadion, după care m-am dus acasă și am revăzut meciul. Nu prea pot să dorm nici după înfrângeri, dar nici după victorii”.

Îl dau afară pe Șumudică?! Gaziantep îl bagă în ședință! „Fanii își doresc să plece cât mai repede”
TURCIA
Îl dau afară pe Șumudică?! Gaziantep îl bagă în ședință! „Fanii își doresc să plece cât mai repede”

Leo Grozavu, după Poli Iași - Rapid: „N-am dormit până n-am revăzut meciul”

Apoi a explicat cum a gândit jocul înainte de start, dar și la pauză: „Inițial m-am gândit că în condițiile în care îmi lipsește Bouhenna, ceilalți nu prea au o viteză fantastică. Și dacă jucăm în 4 fundași, o să avem probleme. Așa, în 5, poate acoperim mai bine terenul. Și în prima repriză nu le-am dat nicio șansă, n-au prea avut ocazii, mai mult situații, dar nimic care să mă sperie”.

La pauză s-a întâmplat ceva: „Am avut un fel de revelație. Nici noi nu ajungeam la poarta lor! Iar mie asta nu-mi place, să mă închid și să aștept așa, poate iese vreun contraatac, o fază fixă. Le-am spus băieților la vestiar că nu avem nicio șansă dacă jucăm la fel.

Trebuie să facem ceva. A trebuit să schimb căpitanul, pe Bordeianu, care este foarte important în angrenajul nostru, și să-l cobor acolo pe Marchioni. Și am schimbat sistemul din 5-3-2 în 4-2-3-1. A fost și o chestie de inspirație. Uneori îți iese, alteori, nu!”.

Bergodi a fost, ca de obicei, un adevărat gentleman. Noi avem o relație foarte bună, ne respectăm. M-au impresionat și jucătorii: după meci, erau supărați că au pierdut, normal, dar fair-play, jos pălăria! Și galeria lor: nu a rupt, nu a aruncat cu nimic, a fost civilizată. Nu știu, poate că toate astea vin din interiorul clubului, dar e clar că este un alt Rapid.

- Leo Grozavu, antrenor Poli Iași

Leo Grozavu: „Nu voiam un egal fără să le punem probleme”

Tehnicianul echipei din Copou recunoaște că „am avut și șansă, inclusiv la acea greșeală a lui Săpunaru. Apoi, mi-au ieșit și celelalte schimbări, ca niciodată. Pentru că până acum, de câte ori schimbam, cei de pe bancă au intrat așa, fără stare, nu aduceau nimic pozitiv în joc, ba chiar dimpotrivă! Nici n-am avut timp să mă lamentez la 0-1 că egalarea a venit repede. Cred că schimbarea asta de sistem i-a dat pe ei peste cap, pentru că eram convins că n-o să se aștepte la asta.

Poate că s-au gândit că gata, în repriza a doua noi o să jucăm la fel, fără să le punem probleme. Așa că i-am surprins noi primii, iar ei n-au mai avut reacție. Nu pot să mă dau eu mare acum că, vai, am simțit eu, că am gândit asta, că știam că o să se deschidă și că o să-i prind eu pe contre. Nu, pur și simplu ne-a ieșit de data asta”.

Alin Roman ne-a lipsit foarte mult. El a avut o ruptură parțială de ligament colateral, nu a vrut să se opereze și a și avut probleme cu tratamentul. Făcuse doar un antrenament acum, dar nici ăla complet. Îl pusesem joker, să nu-l atace nimeni. E foarte puternic, are picioare bune. E un decar cum nu prea avem: dă bine cu ambele picioare, e finalizator, dar și creator.

- Leo Grozavu, antrenor Poli Iași

Leo Grozavu a mai dezvăluit că „asta e filosofia mea despre fotbal: să atac, nu să mă închid! Înainte de joc, dacă îmi zicea cineva să accept un punct, eram de acord. La pauză puteam să fiu mulțumit, era 0-0. Dar nu!, mi-am zis că dacă e să scoatem un egal, măcar să-i atac, să le punem probleme, nu așa, să așteptăm, poate se întâmplă ceva. Noi avem un campionat închis și mulți mă speculează că eu joc deschis.

Dacă fac o greșeală, gata, ne taxează și la revedere, nu mai poți să-i deschizi! Da, pregătesc organizarea defensivă, dar în primul rând atacul. N-am mare echipă, dar eu zic că am fi putut să fim chiar pe loc de play-off dacă nu pierdeam o grămadă de puncte în meciuri în care am condus și am fost învinși. Dar nu-mi schimb filosofia. Și ies meciuri frumoase cu echipele care joacă și ele deschis”.

Fotbalul se joacă la două porți. Dar principalul obiectiv e să dai gol în poarta adversă, nu doar s-o aperi pe a ta. Așa gândesc eu fotbalul, așa îl antrenez și asta vreau să fac.

- Leo Grozavu, antrenor Poli Iași

Leo Grozavu: „Rapid e puternică, dar încă nu s-a închegat”

Referindu-se la Rapid, Leo Grozavu apreciază că „da, este o echipă care se poate bate la titlu, are forță, are valori. N-o spun așa, să mă laud că am bătut o pretendentă la campionat. A adus acum acești jucători noi, foarte buni, dar care încă nu s-au format ca echipă. Mai sunt de făcut retușuri, ca peste tot. Plus că, am mai spus-o și după meci, Rapid are asta în ADN: să facă așa încât, după o serie bună, să dea cu piciorul în găleata aproape plină. Eu zic că nu s-au relaxat.

O greșeală ca a lui Săpunaru se poate întâmpla oricui. Păi, mă uit la campionatele mari de afară și văd ce gafe fac jucătorii ăia de zeci, de sute de milioane. Și mă gândesc că ce să le cer alor mei?? Am uitat ce au făcut Van Dijk și portarul Alisson? Se întâmplă și la ei, dar la noi! Să nu uităm că noi și în Giulești le-am pus probleme! Am condus, am egalat la doi, nu le-a fost ușor. Vor fi un play-off și un play-out de luptă, orice se poate întâmpla. Și sus, și jos! Noi vrem să ne salvăm, dar și jucând fotbal”.

Și noi avem probleme. Mai am încă jucători din Liga a 2-a, iar cei noi, unii au venit în vară, alții în iarnă, n-ai timp să-i asamblezi. Îi am pe Kabran, Bettaieb, Harrison, Allanzinho, jucători de mare viteză. Ultimul a deprins fotbalul în favele, unde trebuie să lupți să ieși la suprafață. Are o inteligență de joc extraordinară! Dar au nevoie de adaptare la un campionat nou, cu stilul de viață, cu clima, cu mâncarea, cu multe altele.

- Leo Grozavu, antrenor Poli Iași

Când l-am scos, Buș îmi reproșa că mai putea. A trebuit să-i explic că l-am simțit că-și pierduse energia și că trebuia să fac ceva. După golurile de 2-1 și de 3-1 a venit să mă îmbrățișeze. Mi-a zis că a vrut să mă tachineze. I-am spus: «Lasă, nu mă mai tachina tu în timpul meciului, când trebuie să fiu conectat la joc!»

- Leo Grozavu, antrenor Poli Iași

VIDEO. Cum a pregătit Leo Grozavu victoria sezonului

Citește și:

Fotbalistul care a întors soarta meciului Poli Iași – Rapid dezvăluie: „Am trecut prin momente grele, sper să pot să continui”

O exclude pe Rapid din lupta pentru titlu: „Tot FCSB și CFR se vor bate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
FalconCrest
FalconCrest  •  25 Februarie 2024, 17:13
Postat de supereduardo10 pe 25 Februarie 2024, 15:20

Cei curajosi sunt rasplatiti cu noroc. Barvo lui frlicitari a riscat si a castigat . Putea sa o fure si cu 3-4 boabe dar norocul tine cu cei curajosi.

cand ma gandesc cat noroc porcesc si inuman ati avut cu craiova si vitan barzesti chiar nu ai de ce sa evoci ghinionul in meciurile voastre. ati recuperat un punct in 6 etape fatza de primul loc,ati avut destul noroc,acum trebuie sa urmeze din nou serie cu 6 meciuri fara victorie pentru voi.

supereduardo10
supereduardo10  •  25 Februarie 2024, 15:20

Cei curajosi sunt rasplatiti cu noroc. Barvo lui frlicitari a riscat si a castigat . Putea sa o fure si cu 3-4 boabe dar norocul tine cu cei curajosi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează