FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - RAPID

VIDEO Rapid a pierdut primul meci din 2024! Victorie uriașă pentru Poli Iași: clasamentul acum

Poli Iași - Rapid 3-1
Poli Iași - Rapid 3-1

Articol de , - Publicat sambata, 24 februarie 2024 22:04 / Actualizat sambata, 24 februarie 2024 23:21

Rapid a pierdut în deplasare cu Poli Iași, scor 1-3, în etapa #27 din Superliga. Pentru giuleșteni e prima înfrângere din 2024, după 5 victorii la rând.

Programul complet al etapei #27

Cronica meciului » Rapid „bărbierește” un eșec ce pune frână în lupta pentru titlu! Iașul, mândră cetate!

Bucureștenii fac un mare/uriaș pas greșit în lupta pentru titlu, practic, și-au dat cu stângul în dreptul în Copou. Slabi rău în apărare, ratangii în atac, elevii lui Cristiano Bergodi au bifat prima înfrângere în 2024 în Liga 1, după cinci victorii la rând.

Săpunaru s-a închinat când a realizat ce gafă a făcut » Moment inexplicabil înaintea golului marcat de Poli Iași
Poli Iași - Rapid 3-1
Săpunaru s-a închinat când a realizat ce gafă a făcut » Moment inexplicabil înaintea golului marcat de Poli Iași

Ieșenii, jos pălăria! Poli nu e echipă să retrogradeze direct în niciun caz, iar dacă va ajunge la baraj nu va avea probleme. Victoria trupei lui Grozavu a fost primită cu bucurie în Berceni, dar și cu mare tristețe la Săftica.

Prima repriză a fost toată de încălzire

Un 0-0 perfect adevărat după prima repriză. Tot căutând a 6-a victorie consecutivă, Rapid a uitat fotbalul în Giulești. Și unii, și alții au căutat șuturile de la distanță, de la plus 16 metri. Dar și unii, și alții au avut mari probleme în a ține de minge. Sărăcăcios fotbal, deh, miza! Ca să fim diplomați. Și greșeli, cu duiumul!

Burmaz mereu acolo, în fața golului, adulmecând reușita care să scuture plasa adversă. Punând pericol. Krasniqi, reinventat după ce alunecase pe tobogan la CFR Cluj. Însă niciun rapidist nu a putut face diferența.

La ieșeni, aflați în hora retrogradării, doar Luca Mihai (25) a avut o tentativă de a-l surprinde pe Aioani, șut tare, din afară, dar pe lângă poartă.

Rapid a aruncat la coș avantajul creat de golul lui Krasniqi

În repriza secundă a pornit show-ul! Două goluri rapide, cu două "chifle" ale elevilor lui Cristiano Bergodi. "Diagonala" lui Papeau l-a găsit împiedicându-se pe Burmaz, dar atacantul a pasat cumva din cădere către Krasniqi (52), care și-a dovedit clasa, cu un șut curat.

Părea că Rapid a găsit cheia care să desfacă lacătul victoriei, doar că, incredibil pentru nivelul lui, Săpunaru a "bărbierit" un balon, Sergiu Buș a profitat, lui Aioani i-a fost frică să facă penalty, iar Bettaieb (55) i-a executat pe giuleșteni. Primul lui gol în Liga 1.

Burmaz (58 și 66) a avut apoi două ocazii, una mai uriașă ca alta. Lansat cu o pasă măiastră de Krasniqi, "bombardierul" sârb l-a luat la țintă pe Ailenei, din unghi. Apoi, după o centrare de manual a lui Oaidă, a reluat cu capul, dar Ailenei a scos splendid.

Leo Grozavu i-a curentat pe giuleșteni, schimbări de maestru

Giuleștenilor le-a trecut glonțul pe la ureche. Oricum, se simțea că nu le mai iese nimic și erau loviți de "blestemul egalurilor", ca și în alte ocazii în actualul campionat. Era bun și un punct, nu?! Alin Roman a oferit un assist superb pentru Harrison (83), englezul școlit la Spurs a săltat mingea elegant pe lângă portar și a marcat.

Dar asistentul Grigoriu a indicat ofsaid, VAR a validat decizia. Mircea Lucescu și alți 8.000 de spectatori în Copou. Doamne, ce gol a putut să dea Alin Roman! Golgheterul moldovenilor i-a lăsat fără grai pe giuleșteni în minutul 88, o execuție de Europa, sub transversală! Funsho n-a băgat piciorul, nici el nu și-a asumat riscuri.

Privirea descumpănită a lui Șucu spune totul!

Un gol extraordinar la care au contribuit trei jucători aruncați în luptă de Leo Grozavu în partea secundă, Allanzinho, Jatoba și Roman. Pentru ca antrenorul să fie recompensat total, Harrison (90Ă4) a înscris pentru 3-1, după o fază în care ieșenii și-au bătut joc de toată defensiva Rapidului!

Într-un cadru TV a apărut preț de câteva secunde chipul deziluzionat al patronului Rapidului, Dan Șucu. Privirea omului șocat de realitate!

Poli Iași a ucis speranțele Rapidului pentru câștigarea campionatului, a administrat o înfrângere dureroasă pentru giuleșteni, scor 3-1. Ce veste bună pentru FCSB! Ce veste proastă pentru Dinamo!

Clasamentul din Superliga

8.016fani au fost la meci, număr oficial

FINAL. Poli Iași - Rapid 3-1

  • Au marcat: Bettaieb 54, Roman 87, Harrison 90+4 / Krasniqi 52
  • Click AICI pentru statistici
  • VIDEO cu fazele
  • Bergodi, fost antrenor la Poli în 2009, și team managerul Rapidului, Ionuț Voicu, fost fotbalist la Poli în 2014-2017, aplaudați în Copou

Roman, gol superb pentru Iași

Alin Roman a intrat în repriza a doua și a marcat un gol superb în minutul 87, cu un șut direct în vinclu, de la 14 metri. Aioani a rămas țintuit pe centrul porții. După ce mingea a intrat în plasă, Roman a început să plângă.

Pentru Roman, acesta a fost primul meci în 2024, el abia a revenit după o accidentare.

Săpunaru, gafă uriașă la golul lui Bettaieb

Cristi Săpunaru a făcut o gafă imensă la golul celor de la Iași. A dat pe lângă minge și l-a lăsat pe Buș singur cu Aioani, atacantul lui Poli i-a pasat lui Bettaieb, care a marcat primul lui gol în Liga 1.

Rapid a pierdut primul meci din 2024! Victorie uriașă pentru Poli Iași: clasamentul acum

Poli a schimbat sistemul la pauză, a trecut la 4-1-4-1. A urcat Marchioni închizător, iar în fața lui sunt Allanzinho, Mihai, Saghiri și Bettaieb.

Poli Iași - Rapid, echipe de start

Poli Iași: Ailenei - Todoroski, Samoya, Fl. Ilie, Marchioni, Stefanovici - L. Mihai, Bordeianu, Saghiri - Buș, Bettaieb
Rezerve: Niga, Martac, Katanec, Farcaș, Itu, Jatoba, A. Roman, Oliveira, Harrison, Kabran
Absenți: Lung, Ispas (accidentați)
Antrenor: Leo Grozavu

Rapid: Aioani - Braun, Săpunaru, Iacob, Borza - Krasniqi, Djokovic, Al. Albu, Papeau - Burmaz, Rrahmani
Rezerve: Drăghia, Bădescu, Cristea, Dr. Grigore, Oaidă, Hromada, Funsho, Hasani, Petrila, El Sawy, Cîrjan
Absenți: Emmers, Onea, Kait (accidentați)
Antrenor: Cristiano Bergodi

Stadion: „Emil Alexandrescu”
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti). A1: Artene Ovidiu (Vaslui), A2: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti)
VAR: Dumitrache Bogdan (Bucureşti), AVAR: Rusandu Lucian (Sfântu Gheorghe)

UPDATE. 500 de fani ai Rapidului sunt la meci

Sectorul rapidului e plin - 500 de fani. Vor câștiga prin neprezentare duelul galeriilor. Cea tradițională a lui Poli, „Băieții veseli”, lipsește de la startul sezonului, după ce s-a înlocuit sigla veche, singurul element care mai făcea legătura cu echipa de tradiție a Iașului, Poli 1945. Actuala Poli e înființată în 2010, prin mutarea Tricolorului Breaza la Iași.

UPDATE. Mircea Lucescu a ajuns la meci

Mircea Lucescu e prezent în Copou și va urmări meciul dintre Poli Iași și Rapid de la fața locului. El a venit alături de nepotul său și a ajuns în același timp cu Dan Șucu.

Mircea Lucescu e Cetățean de Onoare al Iașiului.

Alături de Șucu, la meci au venit și Victor Angelescu, Daniel Niculae și Vasile Maftei.

Mai puteți citi:

Horațiu Moldovan, out de la echipa națională? „Ar fi o nedreptate”

Dan Șucu a enervat un fost mare internațional: „S-au umflat mușchii pe el. Cu ce drept face asta?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (109)
D_veselu
D_veselu  •  26 Martie 2024, 13:56
Postat de _Adrian_1 pe 18 Martie 2024, 15:07

LINISTE, MAI NOU AFLAM CA ZECESEBE AR FI JUCAT AMICALE CU SILKEBORG :)) Ia mai zi rabdumbe, este ca de fapt zecesebe a castigat la rand ultimele 9 campionate? BHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH

Spune-i bă șeptare că NU ERAU ELIMINAȚI DACĂ BĂTEAU IN DUBLA MANȘĂ SILKEBORG , că aveau 7 puncte și încă 2 meciuri de disputat în grupă. Mai mult, chiar și desființați de danezi și fără vreo motivație ... au scos încă un egal cu Anderlecht in penultimul meci ... deci dacă ar fi avut și cele 6 puncte in loc să încaseze zecesebirea, terminau la egalitate de puncte - 8 - cu belgienii și se calificau mai departe de pe locul 2, în urma rezultatelor directe. SILKEBORG a rămas doar cu zestrea primită de la zecesebe: 6 puncte din 6 partide și au terminat pe 3. I-am explicat și eu de doua ori, dar văd că tot insistă că pentru ei "n-a contat umilința aia". :-)))

FalconCrest
FalconCrest  •  22 Martie 2024, 16:15
Postat de _Adrian_1 pe 18 Martie 2024, 15:07

LINISTE, MAI NOU AFLAM CA ZECESEBE AR FI JUCAT AMICALE CU SILKEBORG :)) Ia mai zi rabdumbe, este ca de fapt zecesebe a castigat la rand ultimele 9 campionate? BHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH

septare,noi cand am jucat cu nsite danezi de 100 de ori mai buni am facut 0-0. acolo am jucat cu rezervele rezervelor ca oricum eram eliminati. suntem campioni,asta este tot ce conteaza. tu iti dai seama ca daca,castigam etapa 30-a aveam 15 puncte avans fatza de locul 2,dar dupa injumatatire erau 7,5 puncte cu 10 etape inainte de final. ce a facut dupa magica Steaua? a reusit sa ajunga la 7,5 puncte avans dar cu doar 9 etape inainte de final,nu cu 10. UNITI SPRE TITLU 27. plang de fericire ca suntem campioni.

_Adrian_1
_Adrian_1  •  18 Martie 2024, 15:07
Postat de FalconCrest pe 25 Februarie 2024, 16:09

septare nenorocit. "venim,venim,venimi"ha ha ha. p.s.:cu danezii aia am jucat amicale si daca ii bateam noi cu 100-0 tot eram eliminati,tu nici macar nu stii regulamentele bai pro99stule.

LINISTE, MAI NOU AFLAM CA ZECESEBE AR FI JUCAT AMICALE CU SILKEBORG :)) Ia mai zi rabdumbe, este ca de fapt zecesebe a castigat la rand ultimele 9 campionate? BHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH

Vezi toate comentariile (109)
Comentează