FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

EXCLUSIV Continuă problemele în Liga 1: „Vom mai avea jucători pozitivi. Ultimul val începe de azi, n-am scăpat!”

FOTO: Facebook @osksepsi
FOTO: Facebook @osksepsi

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 ianuarie 2021 23:20 / Actualizat luni, 01 februarie 2021 00:51

Cu lotul decimat de jucători infectați cu coronavirus, Leo Grozavu (53 de ani) se declară mulțumit de zestrea acumulată în ultimele 3 meciuri. Îl îngrozește următoarea lună, mai ales că nici el nu e în cea mai bună formă, fiind încă în convalescență

  • Sepsi Sf. Gheorghe joacă următorul meci marți, de la ora 17:00, în deplasare, la Pitești. 

- Cum sunteți, domnule Grozavu? V-ați refăcut?
 - Sunt în recuperare, mulțumesc de întrebare. Am stat 10 zile în spital, acum mă simt bine. De trei zile sunt acasă. Încă mă resimt, obosesc mai repede, am stări de moleșeală. Starea generală e ok, în revenire.

- Ce v-a spus medicul? 
- Să mai am răbdare măcar o lună de zile. Nu cred că-mi revin total mai devreme. Să nu cumva să stau în frig, e foarte important în aceste momente de recuperare.

Sepsi, fără Leo Grozavu în perioada următoare

- Deci nu reveniți curând la echipă? 
- Mi-aș dori ca de săptămâna viitoare să revin. Poate după ce se întorc băieții de la Pitești. Fac și niște ședințe de oxigenare hiperbarică. La antrenament va fi mai greu, o să văd cum mă feresc. Poate mă ajută și vremea.

- 5 puncte în 3 meciuri în care ați avut măcar 9-10 absenți. E bine? 
- Nu putem să spunem că nu suntem bucuroși. Sigur, apare o nemulțumire după meciul de sâmbătă. Pentru că am avut 2-0 la pauză, dacă rezultatul ar fi curs altfel, poate ne-am fi mulțumit și cu un egal. Una peste alta, eu zic că am ieșit bine în aceste 3 meciuri. Cred că dacă am fi avut măcar 4 jucători în plus, ar fi fost rezultate și mai bune. Per total suntem însă mulțumiți.

Leo Grozavu: „Am greșit! Nu am gestionat bine situația"

- S-au terminat problemele? 
- Nu! Azi avem iar emoții cu acest test Covid, cu siguranță că dacă mai depistăm jucători pozitivi o să fie jale male. Iar feelingul meu e că mai pierdem. N-am scăpat încă, nu știu ce s-a întâmplat, dar n-am reușit să gestionăm deloc situația. E clar că e și vina noastră, nu are rost să căutăm vinovați. Important e să învățăm din tot, să știm pe viitor cum se gestionează situația când intră acest virus nenorocit în vestiar.

- Dacă vă zicea cineva că aveți 5 puncte în 3 meciuri, dar să nu mai jucați, le luați? 
- Cu ambele mâini. Sunt corect! Nu mă așteptam să batem Astra, aveam doar speranțe minime să luăm ceva de la Viitorul. Ca să fiu cinstit, nu-s nemulțumit nici de punctul cu Voluntari. E bun și punctul ăla, deși atunci când ai 2-0 trebuie să câștigi.

- Încă vă sperie virusul... 
- Dacă avem azi din nou infectați, urmează încă două săptămâni de carantină. Marea noastră durere e că am pierdut tot fizic. Am dus în toamna trecută echipa la un nivel foarte bun, cu multă forță. Toată lumea vorbea frumos de noi, iar ca să-ți faci o asemenea identitate e nevoie de timp, de muncă, nu de azi pe mâine. Trebuie să o luăm de la 0, iar dacă trebuie să mai suferim, e nevoie să ne repoziționăm. Abia la începutul lunii martie cred că vom începe din nou să ne revenim, să construim. Am pierdut tot ce-am făcut.

- Ați greșit în a gestiona situația, deși de multe ori ați atras atenția... 
- Parcă am fost pociți. Mereu am spus-o în cadrul clubului. Cred că și în discuțiile cu tine am spus că mi-e foarte frică de acest moment. Uite că de ce mi-a fost frică n-am scăpat. Mă gândeam la orice, dar parcă nu la o infectare într-o asemenea manieră. La ce am pățit, nici nu pot fi supărat sau resemnat. E incredibil.

- Teoretic, măcar 3 luni veți avea imunizat lotul... 
- Sper să se formeze anticorpi. De azi cred că începe ultimul val. 100% picăm și azi la ceva, sigur va ieși pozitiv măcar un jucător. Bine că încep să mai revină din ceilalți, deși va fi nevoie de muncă să-i punem la punct fizic. Important e să nu avem găuri mari în axul central, la fundași și mijlocași. Până acum am avut noroc că nu prea au lipsit de acolo.

A contat mult nucleul de jucători în aceste meciuri. Dacă ne picau fundașii centrali sau mijlocașii, atunci am fi avut mari probleme. Din păcate, am pierdut mult din ce am construit în ultimele luni

Problemele nu au fost la rezultate în aceste zile, ci doar că a fost greu să ne pregătim. Nu l-am avut nici pe Ovidiu, preparatorul nostru, aici a fost o problemă. Nu am reușit să ne pregătim cum trebuia, s-a pierdut din agresivitate, din capacitatea de a lupta
- Leo Grozavu, antrenor Sepsi

VIDEO. Leo Grozavu e nesigur de vaccinul împotriva coronavirusului: „Sunt puțin circumspect”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

Laszlo Balint, apariție furioasă la interviuri: „Vreau să pierd din cauza prostiei mele, nu din alte motive!”

EXCLUSIV Leo Grozavu, despre vaccinarea anti-COVID-19: „Sunt circumspect. E nevoie de timp să mă conving”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează