FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

VIDEO + FOTO Începe licitația pentru noul stadion din România » Contract de 68 de milioane de euro

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2023 11:14 / Actualizat marti, 16 mai 2023 11:50

În timp ce FC Argeș se chinuie să supraviețuiască în SuperLiga, proiectului noului stadion „Nicolae Dobrin” din Pitești prinde tot mai mult contur. 

CNI a scos la licitația construcția noii arene. În ianuarie Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru viitorul stadion din Pitești, iar acum Compania Națională de Investiții a scos la licitație un contract de 339 de milioane de lei (aproximativ 68 de milioane de euro), potrivit economedia.ro. 

GALERIE FOTO. Cum va arăta noul stadion din Pitești 

+9 FOTO

Licitație pentru noul stadion din Pitești 

Contractul se va întinde pe 8 ani. Astfel, 7 luni va dura proiectarea, în timp ce 29 de luni (2 ani și jumătate) sunt atribuite construirii stadionului. Restul de 60 de luni reprezintă garanția lucrării. 

Potrivit sursei citate, depunerea ofertelor va începe pe 7 iulie, iar departajarea se va face în funcție de preț și experiența constructorului. 

Noul stadion „Nicolae Dobrin”, unul care va avea o capacitate de 15.200 de locuri. Obiectivul va cuprinde 5 niveluri: subsol, parter și 3 etaje. Viitorul stadion va mai beneficia, printre altele, de o sală multifuncțională, un centru pentru copii și juniori, spații de antrenament pentru sporturi precum lupte, box, judo și karate, dar și o sală de forță. La stadion vor fi și 457 de locuri de parcare. 

Proiectul va fi finanțat majoritar de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, dar și din bugetul local al municipiului Pitești. Și alte surse de finanțare, „legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, vor fi acceptate, conform Hotărârii de Guvern, mai scrie sursa citată. 

La Bacău: 5.200 de locuri pentru 52 milioane de euro

În România se mai pregătește construirea unei noi arene, la Băcău. Dar între cele două arene va fi o diferență considerabilă în ceea ce privește prețul. Stadionul din Argeș va fi mai mic cu 5.200 de locuri decât cel din Bacău, dar și mai ieftin cu 52 de milioane de euro.

Complexul sportiv din Bacău ar urma să conțină stadionul destinat pentru fotbal și rugby, o pistă de atletism, centru SPA cu bazin de înot și terenuri de sport în aer liber.  Stadionul ar urma să aibă o capacitate de 20.800 de locuri și are un cost estimat de 120 de milioane de euro, conform agendaconstrucțiilor.ro, ceea ce l-ar transforma în al doilea cel mai scump stadion din istoria țării după Arena Națională, obiectiv cu o capacitate de 55.000 de locuri.

Citește și:

Dan Petrescu se gândește să plece de la CFR Cluj! Unde ar putea ajunge

Hagi se ia de Gigi Becali: „Înainte nu-i voia, acum îi laudă!?” + reproșuri în serie: „Nu se ține cont de părerea mea, e prea mult!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (26)
Sofa_King
Sofa_King  •  17 Mai 2023, 19:28

Facand o raportare pret/capacitate putem avea o idee cam unde se fura mai mult.

istet10
istet10  •  17 Mai 2023, 16:38
Postat de ArchBishop pe 17 Mai 2023, 15:37

Bine ca daca e vorba despre ceva bun economic "trebuie sa se faca privat", dar pentru o arena inutila, care va sta goala trei sferturi din an, va convine sa bagati mana in buzunar. O stii pe aia cu "paine si circ"? Pe vremea romanilor era gratis, acum paine nu aveti si circul il platiti. Succes, Romania.

Cate arene de fptbal facute de privati ai vazut in lumea civilizata? F putine.

ArchBishop
ArchBishop  •  17 Mai 2023, 15:37
Postat de istet10 pe 17 Mai 2023, 13:42

Parpalache, fabrica aia e treaba intreprinzatorului sa o faca.

Bine ca daca e vorba despre ceva bun economic "trebuie sa se faca privat", dar pentru o arena inutila, care va sta goala trei sferturi din an, va convine sa bagati mana in buzunar. O stii pe aia cu "paine si circ"? Pe vremea romanilor era gratis, acum paine nu aveti si circul il platiti. Succes, Romania.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează