FOTBAL  »  Superliga  »  SANCȚIUNE

Verdictul Comisiei de Disciplină, după ce Farul a cerut 3-0 „la masa verde” cu Academica Clinceni

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 februarie 2022 16:23 / Actualizat miercuri, 16 februarie 2022 16:48

Academica Clinceni a fost amendată de Comisia de Disciplină din cadrul FRF, după o sesizare depusă de Farul, cu o zi înaintea meciului direct.

Echipa din Ilfov și Farul se vor întâlni joi, de la 20:00, într-un meci restant. Înaintea duelului, noua echipă a tehnicianului Florin Stângă  a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat regulamentul cu privire la lista de fotbaliști trimisă la LPF. Plângerea a fost făcută de Farul, care susținea, prin președintele Gică Popescu că „Academica nu are în lot 8 jucători formați la nivel național și 4 formați în propria pepinieră”

Moartea unei echipe
EDITORIAL
Moartea unei echipe

Academica Clinceni, amendată cu 10.000 de lei.

FC Farul Constanţa vs. ASC FC Academica Clinceni - Plângere - Admite în parte sesizarea formulată de FC Farul Constanţa aşa cum a fost modificată. În temeiul art. 79.12 din RD, se sancţionează clubul AFC Academica Clinceni cu penalitate sportiv de 10.000 lei. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată 
– se arată în decizia Comisiei de Disciplină

Articolul în baza căruia a fost dictată sancțiunea precizează că „Neîndeplinirea condițiilor de participare în competiții, astfel cum sunt prevăzute de ROAF, se sancționează cu penalitate sportivă de la 5.000 la 50.000 de lei și, în caz de neconformare în termen de 30 de zile, cu neprogramarea la jocurile oficiale și penalitate sportivă”.

Ultima clasată din Liga 1 a fost reclamată de Farul după ce meciul programat inițial pe 30 ianuarie a fost amânat din cauză că ilfovenii aveau cazuri de COVID și nu puteau înscrie pe foaia de joc cel puțin 13 jucători. 

Gică Popescu, în ianuarie: „Academica Clinceni nu respectă regulamentul”

Atunci, Gică Popescu, președintele Farului, acuza faptul că Academica nu a respectat regulile privind numărul de jucători care trebuie înscriși la LPF.

„Am contestat. Cerem câștigarea meciului cu 3-0 și retragerea licenței celor de la Clinceni. Lista nu e conformă cu regulamentul. Academica nu a respectat regulamentul. Articolul 19 Bis din ROAF spune că o echipă participantă la competiție trebuie să aibă pe listă cel puțin opt jucători formați la nivel național, patru formați la nivelul clubului și maximum patru non-europeni”, spunea fostul internațional în ianuarie în emisiunea „Liga DigiSport”.

„E trist că LPF nu respectă regulamentul. A acceptat ca cei de la Clinceni să nu aibă în lot 8 jucători formați la nivel național și 4 formați în propria pepinieră. Așa spune regulamentul. Din câte am văzut, Clinceni a încetat recent raporturile contractuale cu 4 jucători. De ce nu a adus alții?  Aceste mizerii, anunțate de mine, le-au fost aduse la cunoștință celor de la LPF, dar Liga pare că susține o asemenea mizerie.  

Ai echipa a doua, ai juniori. De ce ai doar 6 jucători pe lista A și 10 pe lista B? E vina mea? De ce acceptă Liga ca o echipă să înregistreze cu un număr redus de jucători când poate pune 25? Iar 8 dintre ei trebuie să fie formați la nivel național și 4 formați în propria pepinieră
- Gică Popescu, pe 29 ianuarie, la ProX.

VIDEO CFR sau FCSB? Antrenorul Laszlo Balint a analizat lupta pentru titlu

Citește și: 

OFICIAL Un sfert din Liga 2 e în insolvență! Al cincilea club care a primit avizul instanței

Cum va arăta primul „11” al lui Gaz Metan cu Dinamo, meci blocat la pariuri » 8 juniori în lotul deplasat de Poenaru

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  16 Februarie 2022, 23:34

Gică Popescu nu are dreptate. Poți să ai mai puțini jucători decât minim 8 formați ls nivel național și 4 în propria pepinieră, dar nu poți avea 25 de juvători pe lista A; acele locuri se pierd. Și CFR Cluj e în aceeași situație ( sau era cu ceva timp în urmă).

Vezi toate comentariile (1)
Comentează