FOTBAL  »  Superliga  »  CLASAMENTE

Cum arată cel mai bun și cel mai slab prim „11” din Liga 1, după 21 de etape

FCSB și Dinamo domină cele mai bune, respectiv cea mai slabă echipă din Liga 1 la final de an 
FOTO: Imago Images
FCSB și Dinamo domină cele mai bune, respectiv cea mai slabă echipă din Liga 1 la final de an FOTO: Imago Images

Articol de , , - Publicat vineri, 24 decembrie 2021 10:25 / Actualizat vineri, 24 decembrie 2021 10:39

După 21 de etape scurse din acest sezon, FCSB domină componența celor mai bune două echipe din Liga 1, realizate pe baza indexului InStat. În schimb, Dinamo are cele mai multe nume în primul „11” al celor mai slabi jucători.

La final de an, cu 21 de etape din sezonul regulat deja jucate și cu o perioadă de pauză în față, este momentul pentru statistici și ierarhii. Pe baza indexului firmei de monitorizare InStat, GSP a întocmit cea mai bună și cea mai slabă echipă a campionatului.

Sistemul ales e 4-2-3-1, iar concluzia e una surprinzătoare. Dintre cei 22 de fotbaliști ai echipelor titularilor și rezervelor, aproape jumătate provin de la FCSB, echipă care e pe locul 2, la 10 puncte în spatele liderului CFR Cluj! 

Se strică relația Becali - Rotaru? Oltenii au pus ochii pe jucătorii doriți de FCSB » Reacția patronului roș-albaștrilor
FCSB
Se strică relația Becali - Rotaru? Oltenii au pus ochii pe jucătorii doriți de FCSB » Reacția patronului roș-albaștrilor

Echilibru între CFR Cluj, FCSB și CSU Craiova în cele mai bune echipe

În formula de bază, există un echilibru total între grupările care la startul sezonului porneau cu șanse în lupta pentru titlu. FCSB, CFR și CSU Craiova au câte 3 jucători.

În afara trioului de forță, doar două echipe mai sunt reprezentate: Botoșani și Farul. Moldovenii îl au pe Edjouma, un mijlocaș central care s-a remarcat, iar Hagi îl are pe Jefte, care e golgeterul la zi al campionatului.

Echipa A: Bălgrădean - V. Crețu, Găman, Miron, Bancu - Edjouma, Nistor - Omrani, Fl. Tănase, Petrila - Jefte
* au bifat cel puțin 40% din minute

Mult mai surprinzătoare e formula de rezerve, compusă din fotbaliștii aflați imediat sub titular, pentru fiecare poziție în parte. FCSB are nu mai puțin de 7 jucători, un record. 

Echipa B: A. Vlad - Cr. Manea, Vinicius, I. Cristea, Radunovic - A. Albu, Droppa - Cordea, Houri, Oct. Popescu - Keșeru
* au bifat cel puțin 40% din minute

Cea mai slabă echipă: Dinamo are cei mulți jucători

Tot pe baza indexului InStat, se poate alcătui și cel mai slab prim „11” al campionatului. GSP a luat în calcul doar fotbaliștii care au bifat cel puțin 500 de minute, un sfert din totalul minutelor disputate în cele 21 de etape.

Dinamo are în această formulă rușinoasă 3 dintre cei 4 fundași: Crețu, Giafer și Răzvan Popa. Nu există altă formație care să dea mai multe nume în cea mai slabă formulă a sezonului. Clinceni, care e sub Dinamo în clasament, are și ea tot 3 jucători: portarul Păun, mijlocașul Vanzo și atacantul Velios. Această echipă conține cel puțin un fotbalist de la fiecare dintre ultimele 6 clasate.

Cea mai slabă echipă: Păun (Clinceni) - G. Crețu (Dinamo), Giafer (Dinamo), R. Popa (Dinamo), Burnea (Mioveni) - Lixandru (Mediaș) - Vanzo (Clinceni), M. Șerban (Chindia), Ondaan (FCU Craiova) - Sarr (Mediaș), Velios (Clinceni)

43 de goluria încasat Dinamo, care are cea mai slabă defensivă, sub a Clinceniului (41), care e sub ea în clasament, dar la distanță uriașă de FCU Craiova (21 de goluri), care e imediat deasupra în ierarhia generală

Mai multe statistici spectaculoase după prima parte a sezonului - AICI

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Primul jucător care e gata să plece de la CFR Cluj: „A fost anunțat că nu mai intră în calculele lui Petrescu”

Verdict clar al lui Ioan Andone: „Mai conta la Dinamo? Ce să mai joace?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
189254898748309
Claude SH  •  25 Decembrie 2021, 19:21

Miron și Bancu nu au ce cauta în echipa ideala. Poate viitorul selecționer va trage învățămintele unor preliminarii ratate.

cj1960i
cj1960i  •  25 Decembrie 2021, 06:02
Postat de doctor_strange pe 24 Decembrie 2021, 23:39

Foarte mulți nu înțeleg ce citesc, buchisesc ceva, dar nu pricep nimic! Unii nu trec nici de titlu.

Unii nu inteleg nicimacar ce scriu.

cj1960i
cj1960i  •  25 Decembrie 2021, 05:55

Bree, marele R.R.! Asa putina rusinica sa nu ai? F.C.S.B. la 20 de goluri primite au toata apararea+ portarul, iar C.F.R. la 8 goluri, doar unul+portarul?

Vezi toate comentariile (19)
Comentează