FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Mihai Stoica anunță obiectivul FCSB în finalul de an: nu vrea iarnă mai jos de -8!

Articol de , , - Publicat marti, 23 noiembrie 2021 08:51 / Actualizat marti, 23 noiembrie 2021 09:05

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a anunțat care e targetul echipei pentru ultimele etape care se vor disputa până la finalul anului: distanța față de CFR Cluj să nu fie mai mare decât cea din prezent, însă programul e incomparabil mai accesibil pentru trupa din Gruia.

FCSB a câștigat cu Botoșani și a refăcut ecartul de 8 puncte față de CFR, la care se afla și înainte de această rundă.

Până la finalul lui 2021 se vor mai disputa încă 5 etape, iar obiectivul clubului patronat de Gigi Becali e ca diferența față de concurenta principală în lupta pentru titlul de campioană să nu se mărească până la Anul Nou. 

Cornel Dinu: „Un apropiat de FCSB a recomandat pariul «2 pauză, 1 final» cu FC Botoșani. A luat 120 de milioane, era să cad de la masă!”
FCSB - FC BOTOȘANI 3-1
Cornel Dinu: „Un apropiat de FCSB a recomandat pariul «2 pauză, 1 final» cu FC Botoșani. A luat 120 de milioane, era să cad de la masă!”

Mihai Stoica: „Targetul, maximum 8 puncte în spatele lui CFR în iarnă”

„Având în vedere cum arată programul nostru în comparație cu cel al CFR-ului, cred că targetul e să nu fim la mai mult de 8 puncte în spatele lor la minipauza de iarnă. Apoi, în cele 9 runde din 2022, sperăm să reușim să diminuăm din această distanță”, a declarat MM Stoica la Telekom Sport.

Obiectivul anunțat de managerul general al roș-albaștrilor e unul extrem de greu de îndeplinit fiindcă următoarele 5 runde, 4 dintre ele fiind programate în luna decembrie, sunt accesibile și chiar foarte accesibile pentru CFR, în vreme ce adversarele FCSB-ului sunt, cu o singură excepție, doar grupări care au ca obiectiv prezența în play-off.

Program FCSB în următoarele 5 etape

  • CSU Craiova (d) - foarte greu 
  • UTA (a) - greu 
  • Gaz Metan (d) - ușor 
  • Rapid (a) - greu 
  • Sepsi (d) - foarte greu

8 punctea realizat FCSB în turul campionatului cu adversarii pe care îi va întâlni în următoarele 5 runde

Program CFR Cluj în următoarele 5 etape

  • Clinceni (a) - foarte ușor 
  • Chindia (d) - ușor 
  • Mioveni (a) - foarte ușor 
  • Farul (d) - foarte greu 
  • FC Argeș (a) - ușor

15 punctea realizat CFR în turul campionatului cu adversarii pe care îi va întâlni în următoarele 5 runde

Dacă pentru CFR, programul e un imens avantaj, de partea FCSB-ului e faptul că nu mai e angrenată și în alte competiții și va avea timp să se pregătească mai bine, dar și pentru refacere între etape. În schimb, CFR mai are de disputat două jocuri în grupa din Conference League, primul fiind chiar joi seară, în deplasare, în Danemarca, împotriva lui Randers. 

Totuși, în etapele de campionat care se vor disputa imediat după aceste confruntări europene, clujenii au parte de două oponente modeste, Clinceni și Mioveni, ambele pe teren propriu.

2022 va debuta fix cu FCSB vs CFR Cluj

Ultima etapă din acest an se va disputa în weekend-ul de dinaintea Crăciunului, mai exact pe 20-21 decembrie. Apoi, Liga 1 va lua o pauză de o lună și se va relua pe 22 ianuarie, când e programat chiar derby-ul primelor două clasate din acest moment. FCSB va fi gazdă, iar confruntarea va avea loc pe Arena Națională. 

Sezonul regulat se va încheia pe 5-6 martie, urmând ca luna februarie să fie una extrem de aglomerată, cu jocuri în fiecare final de săptămână, dar și cu două runde intermediare.

CFR e echipă puternică, cu orice antrenor. Cu CFR e foarte greu, ce să mai comentăm? Ei câștigă toate meciurile! Fac ce fac, presează adversarul și tot câștigă, cum au făcut cu Voluntari. 

Voi spuneți că CFR nu joacă, dar eu nu văd așa. E un joc care nu e spectaculos, dar ei joacă fotbal, unul care năucește adversarul. Noi jucăm mai pe spectacol, ei în forță.

- Gigi Becali, patron FCSB, la Pro X

1,35e cota pe care CFR o are în momentul de față pentru a câștiga titlul, la distanță imensă față de FCSB (5,50), în vreme ce CSU Craiova are o cotă de 10

Cum a fluctuat diferența dintre CFR și FCSB

EtapaAvans pentru CFR
34 puncte
57 puncte
69 puncte
712 puncte
99 puncte
126 puncte
146 puncte
158 puncte
168 puncte

Anul trecut: +3 pentru FCSB

Sezonul precedent, tot după 16 etape, situația era complet diferită față de cea din prezent. Nu doar că FCSB nu avea puncte de recuperat, dar conducea ierarhia și deținea chiar și avans. Roș-albaștrii aveau 37 de puncte anul trecut, cu 3 peste ceea ce au acum, ceea ce înseamnă un procent de nici 10%. 

În schimb, clujenii au în prezent 42 de puncte, față de 34 câte acumulaseră după primele 16 runde în 2020. Ceea ce se traduce printr-un surplus de aproape 25%! 

Până la urmă, chiar și la finalul campionatului precedent, tot CFR a devenit campioană, deși, în premieră de când a fost introdus sistemul cu play-off, sezonul regulat a fost câștigat de FCSB, care nu s-a mai impus și la finalul celor 10 runde din play-off.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Cornel Dinu, devastator la adresa transferurilor de la Dinamo: „Niște recruți refuzați în pacte militare” » Fotbalistul de la Voluntari care l-a impresionat

Sezon de vis pentru Ianis Stoica » Capitolul la care atacantul FCSB-ului și-a depășit deja tatăl!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
189254898748309
Claude SH  •  24 Noiembrie 2021, 06:12

Pentru CSU Craiova e meci de totul sau nimic cel cu Fcsb. Dacă mai pierd și acest meci va fi foarte greu pentru ei sa spere la ceva în acest an. În plus, pot sa iasă în aceasta etapa din zona Play Off.

rumunek
rumunek  •  23 Noiembrie 2021, 16:08

E clară diferența de program, dar să pui la CFR o deplasare la Farul ca foarte grea e un pic cam mult. Mai complicat ar putea fi acasă cu Argeșul, la fel poate deplasarea la Chindia. Depinde de vreme, de ce meci a avut în Europa eventual în săptămâna precedentă. Nu cred că se va menține la 8 puncte diferența, ar fi o mare surpriză, cred că va crește. E greu de crezut că FCSB va lua toate punctele la UCv și Sepsi, in schimb CFR poate se împiedica la un meci, dar nu mai mult.

2106063943052176
Nelu Covrijay  •  23 Noiembrie 2021, 15:40

La meteo au zis ca pe sfarsitul lu' ianuarie vor fi -20. Numa' zic...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează