FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Sezon de vis pentru Ianis Stoica » Capitolul la care atacantul lui FCSB și-a depășit deja tatăl!

Ianis Stoica a înscris în FCSB - FC Botoșani // foto: GSP
Ianis Stoica a înscris în FCSB - FC Botoșani // foto: GSP

Articol de , , - Publicat marti, 23 noiembrie 2021 08:18 / Actualizat marti, 23 noiembrie 2021 09:09

Ianis Stoica, 18 ani, a bifat duminică al patrulea gol al său în Liga 1 pentru FCSB. Tatăl său, Pompiliu, a înscris doar trei goluri în mai mult de o sută de meciuri disputate la Steaua și la FCSB.

Ianis Stoica e revelația acestui sezon la FCSB, a devenit un fotbalist important al roș-albaștrilor după câteva sezoane în care fusese împrumutat și nu izbutise să se impună nici măcar în liga a doua.

Duminică a marcat, în partida cu FC Botoșani, al patrulea gol din prima ligă pentru FCSB și l-a depășit astfel pe tatăl său la capitolul acesta. Pompiliu Stoica a fost fundaș stânga și a apărut în 108 meciuri pentru roș-albaștri în campionat. El a evoluat și pentru Steaua, și pentru FCSB.

Presa din Anglia anunță: „Arsenal se interesează de Ianis Stoica!” » Becali: „Iau bani mulți”
FCSB
Presa din Anglia anunță: „Arsenal se interesează de Ianis Stoica!” » Becali: „Iau bani mulți”

Pompiliu Stoica, 3 goluri în 108 meciuri

Steaua l-a achiziționat în 2000 de la Astra, i-a adus la pachet pe el și pe Florentin Dumitru, alt apărător lateral. Pompiliu a rămas în Ghencea până în 2004, adică a prins și o perioadă în clubul lui Becali, FCSB, continuator al Stelei în campionat.

Tatăl lui Ianis a adunat 108 meciuri pentru roș-albaștri în campionat și a înscris doar trei goluri. E drept că el evolua pe un post de pe care e cu mult mai greu să înscrii decât îi este atacantului Ianis Stoica.

Sezon de vis pentru Ianis Stoica » Capitolul la care atacantul lui FCSB și-a depășit deja tatăl!
Pompiliu Stoica vs. Steven Gerrard într-un meci din Europa League // foto: Guliver/gettyimages

Ianis Stoica, surpriza cea mai mare

Juniorul va putea să-l întreacă în curând și la numărul total de goluri din prima ligă. Pompi a dat șase goluri în toată cariera lui din Divizia A, denumirea de atunci a eșalonului de elită românesc. Fiul său ar mai avea nevoie, așadar, de încă trei goluri ca să-l depășească.

Randamentul pe care l-a etalat până acum arată că e posibil să mai înscrie măcar trei goluri până la sfârșitul campionatului, din moment ce până acum a adunat patru și a fost titular în numai patru etape. De alte opt ori a fost trimis pe teren pe parcursul meciurilor, așa cum s-a întâmplat și în jocul câștigat cu FC Botoșani, 3-1.

FCSB l-a promovat pe Ianis ca pe un supertalent încă de acum trei ani, doar că evoluțiile pe care le-a avut el sub formă de împrumut anunțau că jucătorul era pe cale să se piardă.

A bifat multe cluburi: Dunărea Călărași, Petrolul, Metaloglobus, Slatina. Nu a fost nicăieri titular de bază. A revenit astă-vară în clubul lui Becali și a profitat de toate ocaziile în care a fost utilizat, uneori ori a fost decisiv.

Copilul ăsta, Ianis Stoica, are un fler extraordinar, apare foarte bine la finalizare. La golul de 2-1 a apărut foarte bine pe colțul scurt și a deviat mingea în poartă.

- Ilie Dumitrescu 

Gigi Becali, despre Ianis Stoica: „E clar, e «nouar»!”

Becali a ajuns să fie și el încântat de Ianis Stoica: „El și Budescu ne-au câștigat meciul cu Botoșani. Profilul lui Ianis Stoica este de număr 9. Toți mi-au spus, MM, antrenorii, chiar și Edi, că e «nouar». Și m-am bucurat, că de «nouar» duce lipsă lumea. La ora asta, nu e de vânzare. E puternic, are fizic, forță, apare în fața porții, e foarte inteligent, nici nu zici că are 18 ani dacă vorbești cu el, ci 23 de ani”, a mai comentat Gigi la ProX. 

Stoica ar putea să-și găsească în curând un loc de titular, fiindcă Becali e dezamăgit de randamentul lui Keșeru: „Nu știu ce se întâmplă cu Keșeru. Când a venit, am zis că e de talie mondială, că joacă la orice echipă din lumea asta. Forță, viteză, șut, protejează mingea, goluri din toate pozițiile. Am zis că e mult mai bun decât era înainte, că a crescut, dar acum nu știu ce se întâmplă, toate mingile le returnează”. 

Datele carierei lui Pompiliu Stoica:

  • Fundaș stânga 
  • 182 de meciuri și 6 goluri în prima ligă 
  • 134 de meciuri și 14 goluri în liga a doua
  • A fost de două ori campion al României, în 2001 și în 2005. La al doilea titlu nu a contribuit mult, a evoluat într-o singură partidă și apoi a plecat la FK Moscova 
  • 8 meciuri și un gol în echipa națională

Datele carierei lui Ianis Stoica:

  • Atacant 
  • 12 meciuri și 4 goluri în Liga 1 
  • 36 de partide și 6 goluri în Liga 2  
  • Încă nu a câștigat vreun titlu de campion cu FCSB 
  • Are trei prezențe în naționala de tineret, în condițiile în care el e cu mult sub limita de vârstă de la categoria aceasta, ar fi eligibil U19, lotul național de juniori A

VIDEO » Ianis Stoica, după FCSB - FC Botoșani: „Suntem jucători profesioniști, ne facem treaba cu orice antrenor”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

FCSB joacă așa cum își dorea Gigi Becali: „Chiar dacă pierdeam, nu aveam niciun fel de nemulțumire” + Laudă jocul lui CFR Cluj și o exclude pe Craiova lui Reghecampf din lupta la titlu

Thomas Neubert, poziție fermă după FCSB - FC Botoșani: „Nu aveți dreptul să comentați munca mea!” » Răspuns pentru fostul jucător?

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (21)
853246084756615
Marcel Popa  •  23 Noiembrie 2021, 12:54

Mai sant unii, care cred ca îl cauta Arsenal Londra.Ilie Dumitrescu a prins un mondial în 94 la care a și înscris și a ajuns numai la Totenham.Fcsb este o echipa moarta ,locul 2 este al lor pe viata.Cupee Europene lipsa și titlul la fel.

silverlining
silverlining  •  23 Noiembrie 2021, 12:46
Postat de observator_federal pe 23 Noiembrie 2021, 11:35

Mai taci. Transfeemakt (scouteri pentru Liga 1 sunt doi gigiști @cataMS și @arhitectul) are grijă ca Fcsb să aibă an de an "lotul cel mai valoros"... De aici exagerările. Mentalitate fecesebistă, lădăroșenie și aroganțe pe placul lui Gigi. Băi, despre Mustață și planurile lui mărețe nimic, nimic? A redus Gigi la tăcere presa nerecunoscătoare și, implicit, pe "suporterii fecesebiști" care oricum nu au idei proprii??

Sa tac? Ce te-a deranjat? Palmaresul meciurilor directe FCSB-CSU? FCSB are 19 victorii, 3 egaluri si 4 infrangeri. Fapte, nu vorbe. Dar pentru cei ca tine, vorbele primeaza.

adrianna.
adrianna.  •  23 Noiembrie 2021, 12:08
Postat de kuba pe 23 Noiembrie 2021, 11:04

La fereze si tatuaje. Acolo si-a depasit tatal. Un ratat la fel ca ***

A trecut o luna?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează