FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FC BOTOȘANI

VIDEO + FOTO Petrea, salvat de rezerve! FCSB a întors în 8 minute scorul cu FC Botoșani

FCSB a învins-o pe FC Botoșani, scor 3-1, în prima etapă a returului din Liga 1 +17   FOTO
FCSB a învins-o pe FC Botoșani, scor 3-1, în prima etapă a returului din Liga 1

Articol de , - Publicat duminica, 21 noiembrie 2021 22:26 / Actualizat duminica, 21 noiembrie 2021 22:44

FCSB a învins-o pe FC Botoșani, scor 3-1, în prima etapă a returului din Liga 1. Rezervele Valentin Gheorghe și Ianis Stoica au întors scorul pe Arena Națională, cu golurile lor din ultimul sfert de oră, și au salvat astfel primul meci de la revenirea lui Toni Petrea. Tănase a închis tabela.

Programul complet al etapei #16

FCSB - FC Botoșani 3-1. Cronică de la Arena Națională: „Sfântul” Gheorghe și revanșa lui Budescu

Normalitatea la FCSB e una singură. Sigur, o normalitate denaturată de poftele unui patron cu idei de manager și care crede că fotbalul se rezolvă prin telefon, SMS în caz de urgență. "Plăcerile nevinovate" ale lui Becali se disting ușor: "Lampard" Popescu fundaș stânga, pe bancă "aripă" de meserie Radunovici. 

Cristea, printre remarcații meciurilor trecute, nejustificat ajuns pe bancă. Două surprize și o certitudine, căci "rafalele" la care a fost supus Budescu n-aveau cum să-l mai țină în prima echipă. O primă "poftă" și-a făcut-o. Următorul pariu se face pe minutul primei schimbări. Sau o dublă modificare.

A avut mingea, ce-a făcut cu ea?

La FCSB minunile durează 3 luni. Iar Botoșaniul a venit la București fix când veleitățile manageriale ale patronului-antrenor au reieșit la suprafață. Ce-și putea dori mai mult Croitoru? Poate o urmă de luciditate. Primul sfert de oră a arătat ca o luptă oarbă între două echipe preocupate de orice altceva în afara fotbalului. Cu un plus de partea gazdelor, mai implicați, mai puși pe fotbal. Măcar au ținut de minge, bilă verde din lojă pentru Toni Petrea.

Așa se joacă fotbalul!

I s-a tot repetat patronului atotștiutor că a avea mingea nu-i rețeta succesului. Demonstrația a avut-o în minutul 25. Din trei pase defensiva FCSB s-a clătinat. Pe unde altundeva dacă nu pe partea "găselniței" Ovidiu Popescu. Cât de simplu e fotbalul! "Exteriorul" criticat de Gigi Becali și-a găsit loc la Ongenda, iar Braun, singur cu Vlad, n-a iertat. În doar 3 pase s-au demontat ideile unui patron nemulțumit pentru că nu vorbea.

Semne de viață pentru FCSB

Nicio schimbare până-n minutul 30, niciuna la pauză. Poate o problemă adevărată în acest caz, când jocul chiar nu merge. A fost nevoie de 50 de minute pentru ca FCSB să apară periculos în careul lui Pap. Cu Tănase la timonă. Două șuturi, unul blocat in-extremis, în nici 20 de secunde. Întâiul moment când Botoșaniul și-a amintit că a venit la București. 

Nu pentru un meci cu Dinamo, ci cu FCSB. Nimic în 45 de minute, mult mai multe idei în 15 minute după pauză. Tănase, acțiune-blitz cu Keșeru, șut în tribună.

Inspirația lui Toni? Sau Gigi?

Schimbarea lui Keșeru cu Budescu a trădat primele semne că Becali e în fața TV-ului. Într-un moment în care echipa e condusă, a scos de pe teren singurul atacant. Și-a băgat "ținta" preferată din ultimele zile, exact pe postul unde a dezamăgit la Voluntari. Cel de număr 9. 

Lăsat pe bancă, și el cu evoluții bune de când a ajuns la FCSB, Vali Gheorghe a trezit-o pe FCSB. A primit o minge pe 16 metri, preluare cu stângul, piruetă cu adversar, șut din întoarcere cu dreptul. N-a mai durat mult, Budescu i-a demonstrat lui Becali că fotbalul se joacă și cu exteriorul și "din talent", nu doar cu forță. 

Centrare în "gura" porții. Stoica pune latul și aduce maximum FCSB-ului dintr-un joc ce părea să fie un eșec total. Golul lui Tănase din prelungiri a conturat sfertul de oră minunat al unei echipe ce-a suferit mult în prima repriză, s-a trezit ușor în a doua și a defilat în ultimele minute.

FOTO. Cele mai tari imagini din FCSB - FC Botoșani:

+13 FOTO

Clasamentul actualizat din Liga 1:

FINAL. FCSB - FC Botoșani 3-1

FCSB - FC Botoșani: echipele de start

FCSB: Vlad - V. Crețu, Vinicius, Miron, Ov. Popescu - Olaru, Ad. Șut, Fl. Tănase - Cordea, Keșeru, Oct. Popescu
Rezerve: Straton, Haruț, Budescu, I. Cristea, I. Stoica, V. Gheorghe, Perianu, Oaidă, Radunovic
ANTRENOR: Toni Petrea

FC BOTOȘANI: E. Pap - Racovițan, Dawa, Șeroni, Țigănașu - E. Papa, Edjouma - Braun, E. Florescu - Santos - Ongenda
Rezerve: M. Contra, Patache, M. Roman, Kage, Fili, D. Croitoru, Petkovski, Tîrcoveanu, Souza
ANTRENOR: Marius Croitoru

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitru: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti) / A1: Mitruţi Daniel (Craiova), A2: Vatamanu Cosmin (Bucureşti)

FCSB, 4 schimbări față de ultimul meci cu Iordănescu Jr.

Față de ultimul meci cu Edi Iordănescu antrenor, 0-0 cu FC Voluntari, în „11”-le FCSB-ului au fost 4 modificări. Astfel, Iulian Cristea, Haruț, Oaidă și Budescu au fost înlocuiți cu Miron, Ovidiu Popescu, Cordea, respectiv Keșeru.

La FCSB, au surprins în primul rând titularizarea lui Ovidiu Popescu în flancul stâng al defensivei, având în vedere că Risto Radunovic, titularul de până acum al postului, a revenit după suspendare.

Citește alte știri din Liga 1:

Cristian Bălgrădean ar putea pleca de la CFR Cluj! Cine îl urmărește pe portarul campioanei

MM Stoica, soluție inedită pentru a evita greșelile de arbitraj: „Hai să facem o românească până avem VAR”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (326)
870797579666969
Ernest Pap  •  22 Noiembrie 2021, 15:01

GSP-uleee, cum, FCSB -ul a întors rezultatul în 8 minute ? SUNTEȚI GLUMEȚI !!! Dacă a arătat ceva Botoșaniul , a arătat că dacă voia putea să câștige acest meci DAR ÎNȚELEGEREA BECALI - IFTIME TREBUIA RESPECTATĂ. Botoșaniul a trebuit să livreze prompt și conștiincios cele 3 puncte . Să fim serioși asta a fost „ întoarcerea rezultatului îîn 8 minute ” .

367678170245994
Gabriel Miulescu  •  22 Noiembrie 2021, 10:05

Meritul in ghilimele este al lui Croitoru si Botosani! Se stia rezultatul cu mult timp inainte de a se desfasura meciul.

ortega
ortega  •  22 Noiembrie 2021, 09:33

Blat oribil ... *** *** ... *** de la Botoșani ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (326)
Comentează