FOTBAL  »  Superliga  »  VAR

MM Stoica, soluție inedită pentru a evita greșelile de arbitraj: „Hai să facem o românească până avem VAR”

Mihai Stoica
Mihai Stoica

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 noiembrie 2021 12:46 / Actualizat sambata, 20 noiembrie 2021 14:37

Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, a venit cu o soluție inedită după Chindia - Rapid, un nou meci decis de erorile de arbitraj.

Mihai Stoica a oferit, mai în glumă, mai în serios, o idee pentru evitarea greșelilor grave de arbitraj, cel puțin până când arbitrajul video va fi implementat și în România, sezonul următor.

„Hai, domnule, să facem o chestie românească. Hai să facem o chestie intermediară, să punem un televizor la al patrulea oficial. Şi aşa meciurile se dau toate la televizor şi sunt toate filmate live. «Băi, alo, vezi că e nasoală rău de tot, veniţi încoace şi uitaţi-vă la TV, vedeţi o reluare»”, a declarat Stoica pentru Telekom TV.

Chindia - Rapid, decis de o greșeală mare de arbitraj

În ultimul minut al timpului regulamentar, Marzouk a trimis mingea în poarta lui Căbuz, cu o execuție ușoară, din interiorul careului mic. Vârful giuleștenilor a plecat dintr-o poziție evidentă de ofsaid în momentul devierii lui Cristian Săpunaru.

MM Stoica, soluție inedită pentru a evita greșelile de arbitraj: „Hai să facem o românească până avem VAR”
Marzouk, în poziție de ofsaid în momentul devierii lui Săpunaru FOTO: Captură Digi Sport 1

Prost plasat, asistentul Sebastian Gheorghe nu i-a indicat „centralului” Andrei Chivulete ofsaidul, iar reușita a fost validată, în ciuda protestelor vehemente din tabăra gazdelor. Emil Săndoi a fost extrem de nervos la final și a fost surprins cerând explicații pe drumul către vestiare.

Dacă scoatem din context faza golului 2, se putea vorbi despre o victorie meritată a Chindiei. Dar o greșeală imensă de arbitraj a privat-o de două puncte. Din nou se pune acut problema arbitrajului video. Faza asta se rezolva fără niciun fel de problemă 
-Mihai Stoica, la Telekom Sport

Jucătorii Rapidului, criticați de Mihai Stoica

La finalul partidei, Mihai Stoica, managerul general al FCSB și expert TV Telekom Sport, a analizat în studio prestația echipei lui Mihai Iosif și a dezvăluit ce a discutat cu președintele giuleștenilor, Daniel Niculae.

„Rapid nu are lot. Ca să reacționezi la pauză, trebuie să vii cu cineva de pe bancă. Ai intrat cu Marzouk, despre care nimeni nu ştie cine este. Chiar am discutat cu Daniel Niculae şi era conștient că nu are lot. Nu are mijlocaș central care să dezechilibreze adversarii.

Crepulja şi Săpunaru au pierdut duelurile. La meciurile astea alta e problema, nu ce a spus Iosif, despre automulţumire. Intervine o presiune enormă. Dacă nu câștigi cu doi oameni în plus, te faci de râs. Automulţumirea nu există la asemenea meciuri. Rapid e o echipă care, dacă are formulă completă, cu Albu, poate primi greu gol. 

E greu să îi marchezi. Îi are pe Săpunaru şi Grigore, care nu trebuie să stea departe de poartă. Dar în ofensivă sunt jucători care nu au spus nimic în fotbalul românesc. Rapid are probleme şi cu suspendările. Sunt jucători care primesc ușor cartonaşe galbene”, a zis Mihai Stoica pentru sursa citată.

Rapid are probleme mari şi ştiam că are probleme mari. Rapid are jucători din Liga 2, care au făcut carieră în Liga 2. I-a adus pe Belu, Săpunaru, Grigore, Junior Morais. Când Rapid trebuie să atace, are probleme. Are fundaşi lenţi, care au probleme atunci când trebuie să-şi asume riscuri. În faţă nu au avut jucători care să decidă duelurile unu la unu. Sefer e interesant, cu un stâng bun, dar nu e experimentat. Romario Moise și Alami vin din Liga 2
-Mihai Stoica

Citește alte știri din Liga 1:

Vedeta Farului, interviu spectaculos în Marca despre Liga 1: „Am refuzat oferte importante, după ce Hagi m-a sunat personal! E uimitor să-l ai antrenor”

Alexandru Bourceanu, fascinat de Edi Iordănescu: „Vine cu lucruri care în România se lucrează la prea puține echipe”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (41)
guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  21 Noiembrie 2021, 11:12
Postat de ertyuiop pe 21 Noiembrie 2021, 10:56

Oare daca Dinamo ar conta in lupta pt titlu si-ar dori VAR sau ar avea un avantaj fara VAR? Poti sa raspunzi obiectiv la o intrebare pt care toata lumea e unanim deacord? Cazul CFR e edificator in acest sens!

Asa crezi tu mm?mai degraba var-ul va incurca pe voi decat pe dinamo ba siderurgistule ca n-ati mai avea 11m si eliminati de la adversar etapa de etapa.

ertyuiop
ertyuiop  •  21 Noiembrie 2021, 10:56
Postat de ios_ge pe 20 Noiembrie 2021, 20:18

Raspandacule fîcîsîbîst împrastii minciuni. Dinamo nu s-a opus introducerii VAR. Da' de la fîcîsîbîsti nu ma mai mira nimic.

Oare daca Dinamo ar conta in lupta pt titlu si-ar dori VAR sau ar avea un avantaj fara VAR? Poti sa raspunzi obiectiv la o intrebare pt care toata lumea e unanim deacord? Cazul CFR e edificator in acest sens!

remarque
remarque  •  20 Noiembrie 2021, 23:55

MM crede ca si PSD-ul ca poti face variante romanesti la fotbal, certificate de vaccinare, justitie, codul rutier, etc. Pai esti afiliat la o organizatie care stabileste niste reguli dupa care se joaca acest joc. Nu poti tu pune inca 2 arbitrii, nu poti modifica numarul jucatorilor, dimensiunile trenului, forma mingii, timpul de joc sau orice altceva legat de joc. Din principiu. Regulile se schimba unitar la FIFA si se aplica universal la toate entitatile afiliate.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează