FOTBAL  »  Superliga  »  CLUBURI

Liga oaspeților » Situație incredibilă în campionat: 25% dintre cluburi sunt fără „casă”, dar FRF și LPF asistă tăcut

FCSB este nevoită să părăsească „Arena Națională”, care va găzdui meciuri de la EURO 2020
FCSB este nevoită să părăsească „Arena Națională”, care va găzdui meciuri de la EURO 2020

Articol de , , - Publicat vineri, 12 martie 2021 07:20 / Actualizat vineri, 12 martie 2021 07:36

Un sfert dintre echipele din Liga 1 se plimbă, luându-și casele în spinare, fără stadioane proprii. Gigi Becali încearcă să o mute pe FCSB la Pitești, Hermannstadt a jucat la Mediaș, Clincenii au mers la Călărași, Chindia nici nu mai știe pe care arenă poate fi gazdă.

Numele cluburilor nu mai constituie un indiciu despre locurile în care au loc partidele. FCSB e o echipă din București, însă ea va evolua acasă la Pitești. Sibiul joacă la Mediaș, Chindia e gazdă la Ploiești sau la Buftea, Clincenii merg la Călărași când au programate meciuri „pe terenul propriu”.

FCSB va trebui să se mute de pe Arena Națională după derby-ul cu CFR, de peste două etape. Stadionul va intra în gestiunea UEFA, care-l va pregăti pentru jocurile de la Campionatul European. Arena va găzdui patru partide din turneul final.

FCSB, peste tot „acasă”

Destinația la care s-au gândit Becali și oamenii lui: Pitești. FC Argeș nu are în proprietate stadionul, deci nu se poate opune, iar aprobarea depinde de primărie. Președintele „violeților”, Bogdan Stoica, a explicat situația: „Domnul Argăseală l-a sunat pe Jean Vlădoiu și s-a interesat dacă FCSB ar putea juca aici în play-off. Noi suntem doar chiriași, nu proprietari, așa că numai primarul poate să lămurească situația”.

Edilul Cristian Gentea calculează în funcție de echipa lui: „Nu m-a sunat nimeni de la FCSB, nici nu știu cum să răspund, m-ați luat pe nepregătite. Să vedem și care va fi clasarea lui FC Argeș, dacă o să jucăm în play-off și noi sau vom fi în play-out”.

Echipa lui Becali e obișnuită să fie pe drumuri. În anii recenți a mai jucat „acasă” la Buzău, la Giurgiu, la Pitești. Ba chiar s-a întâmplat să folosească drept teren propriu și arena rivalei CFR, pentru un joc cu ȚSKA Sofia, în preliminariile Europa League.

Cu trei zile înainte de meci, Chindia nu știa unde joacă!

Chindia este exemplul extrem de echipă plimbată încontinuu. Târgoviștenii au arena proprie în renovare și, într-un an și jumătate de când se află în prima ligă, nu au putut să evolueze acasă.

Clubul a închiriat într-o vreme arena „Ilie Oană”, din Ploiești, până când prahovenii nu au mai fost de acord să-i primească pe dâmbovițeni. Iar cu o lună în urmă s-a petrecut o situație hilară. Chindia juca împotriva UTA. Târgoviștenii au încercat să meargă tot la Ploiești, au fost refuzați. S-au gândit pe urmă la stadionul Astrei Giurgiu, doar că era nevoie ca arădenii să accepte locul. 

UTA a refuzat să se deplaseze la Giurgiu. Până la urmă, Liga a programat jocul la Buftea, fără ca Aradul să mai fie întrebat. „Cu mai puțin de 48 de ore înaintea meciului ne-au anunțat să mergem la Buftea, că acolo vom juca!”, povestesc oficialii de la UTA. Baza de la Buftea e folosită de Federație pentru antrenamente și meciuri ale loturilor naționale de juniori, acolo nici nu este un stadion propriu-zis, bun pentru Liga 1.

10.000 de leicostă închirierea stadionului din Pitești pentru un meci care nu necesită aprinderea instalației de iluminat. În nocturnă, tariful se dublează

13.000 de europlătea FCSB ca să închirieze Arena Națională pentru un meci din campionat. Suma constituia doar chiria, la care mai erau adăugate și alte costuri pe care le presupunea organizarea partidei

Toți încalcă regulile, FRF și LPF doar asistă

Fiecare club notează în dosarul pentru licențiere un stadion propriu și o variantă de rezervă, o arenă pe care s-ar muta în cazurile speciale. În Liga 1 sunt echipe care au consumat și rezerva rezervei! Chindia s-a plimbat pe patru stadioane pentru meciuri considerate acasă: Ploiești, Buftea, Giurgiu, Buzău. FCSB a jucat și ea la Buftea un meci cu Sepsi, 0-0.

A evoluat în general pe Arena Națională, iar acum se va muta la Pitești. Clincenii sunt în al doilea sezon al lor în Liga 1 și nu au stadion cu instalație de iluminat, deși nou-promovatele sunt scutite, la licențiere, doar în primul sezon de îndeplinirea criteriului nocturnei.

VIDEO. „Steaua by night”! Imagini SENZAȚIONALE cu noua arenă din Ghencea, cu luminile aprinse

Citește mai multe știri din Liga 1:

Confuzie la Dinamo » DDB face un anunț alarmant: „Șansele să adunăm suma pentru licență sunt mici, dacă nu facem asta”

Cifrele nu mint! E prea slab pentru Liga 1 » Pariul lui MM Stoica, dezastru la FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
200330753699692
Ioska Cotoz  •  12 Martie 2021, 11:27

un stadion este construit ca ca produca bani si implicit recuperarea investitiilor ,cu poze cu iluminatul stadionului pe timp de noapte nu se va recupera nicidata bani investiti,totusi este un stadion sa gazduiasca meciuri nu un brad de Craciun.

200330753699692
Ioska Cotoz  •  12 Martie 2021, 11:21

un stadion este construit ca ca produca bani si implicit recuperarea investitiilor ,cu poze cu iluminatul stadionului pe timp de noapte nu se va recupera nicidata bani investiti,totusi este un stadion sa gazduiasca meciuri nu un brad de Craciun.

200330753699692
Ioska Cotoz  •  12 Martie 2021, 11:09

de ce nu se modernizeaza si stadionul Progresul care candva nu asa demult era considerat cel mai modern si frumos stadion.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează