FOTBAL  »  Superliga  »  DREPTURI TV

LIGA 1 SUSPENDATĂ // Pierderi uriașe pentru LPF și pentru cluburile din România

Articol de , , - Publicat joi, 12 martie 2020 13:53

Liga 1 a fost suspendată de astăzi cel puțin până pe 31 martie. LPF a încercat cât a putut să amâne oprirea campionatului, presată de contractul de drepturi TV. Dacă nu va mai putea continua competiția, va pierde un sfert din totalul de 28 de milioane de euro, prețul pentru un sezon întreg.

BREAKING NEWS: STOP JOC! FRF anunță SUSPENDAREA tuturor competițiilor de fotbal din România!

Un interes tradus într-o sumă concretă pierdută, dacă pericolul pe care îl reprezintă coronavirusul nu va trece la timp pentru ca stagiunea să fie repornită și dusă până la capăt: 7,5 milioane de euro. 

E vorba despre 27 la sută din valoarea totală de 28 de milioane de euro pe care o au drepturile TV pentru o competiție întreagă. Până acum, au fost disputate 196 de partide dintre cele 268 care compun campionatul complet. Pierderea de 7,5 milioane de euro ar însemna o medie de 530.000 de euro de fiecare club.

„Gaura" aceasta ar conta, mai ales în situația în care cluburile ar trebui să respecte contractele așa cum sunt ele acum, adică să achite salariile până la 30 iunie, fără să poată termina competiția și fără să mai încaseze toți banii. 

CFR a fost primul club care a solicitat stoparea campionatului acum, de teamă că ar putea să apară îmbolnăviri și printre jucători, antrenori, oficiali ai echipelor. Edi Iordănescu, antrenorul lui Gaz Metan, a insistat și el pentru hotărârea aceasta.

„De ce trebuie să luăm măsuri doar după ce un fotbalist va fi infectat? Campionatul va fi oprit, în mod sigur, de marți, însă ar trebui să fie stopat chiar acum, să nu mai disputăm nici etapa asta! E penibil să jucăm cu tribunele goale, iar riscurile pe care le suportă echipele, mai ales cele care au de jucat meciuri în deplasare, sunt prea mari!" e opinia pe care a exprimat-o miercuri Marian Copilu, președintele campioanei.

O pierdere esențială ar constitui-o sumele din drepturile TV. Banii din biletele vândute nu reprezentau, oricum, o bucată semnificativă din bugetele cluburilor, cu unele excepții. Craiova avea constant mulți spectatori în tribune, deci încasa mai mulți bani decât primeau formațiile obișnuite din Liga 1.

CORONAVIRUS SUSPENDĂ FOTBALUL ROMÂNESC: ce e de știut

VEZI ȘI:

DINAMO // Fenta lui Florin Prunea » Cum a driblat managerul situația penibilă de la cumpărături

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
mihneadds
mihneadds  •  12 Martie 2020, 20:31

Pierde iorgulescu bani, ***. Cluburile se lipsesc de banii astia numai sa nu se imbolnaveasca

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

freekick
freekick  •  12 Martie 2020, 17:29

Nasol ...

sibelius
sibelius  •  12 Martie 2020, 17:23
Postat de yangtzhe pe 12 Martie 2020, 16:38

Am citit câteva articole legate de întreruperea campionatului și ceea ce s-a uitat e că și jucătorii, echipa tehnică, oficialii clubului și federației/ligii, oamenii de ordine au și ei familii , că sunt la fel de vulnerabili ca oricare dintre noi. Legat de ,,pierderi", e un bun prilej pt cluburi să-și regândească-reconsidere capitolul ,,abonamente". La măsurile luate în toate domeniile (în țară și străinătate), să spui că întreruperea campionatului ar fi în favoarea unui anumit club e cel puțin o dovadă de neseriozitate.

Nu e in favoarea unui club, dar unele cluburi beneficiaza mai mult decat altele de situatie si nu ma refer la CFR Cluj aici.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează