FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ VIDEO

După Becali, încă un patron din Liga 1 e gata să dea bani pentru VAR! Ce plan are LPF

Articol de GSP - Publicat marti, 02 martie 2021 08:46 / Actualizat marti, 02 martie 2021 09:12

Cluburile din Liga 1 cer implementarea de urgență a arbitrajului video în Liga 1, însă LPF și FRF se ceartă cu privire la managementul proiectului și a celui care trebuie să plătească.

Astfel, în frunte cu Gigi Becali, patronul FCSB, și Valeriu Iftime, finanțatorul de la FC Botoșani, cluburile ar putea achita ele e parte din cost, o decizie în acest senz putând a se lua joi, la întâlnirea din LPF și reprezentații cluburilor.

Gigi Becali: „Dau 150.000 de euro”

Gigi Becali, cel care a criticat vehement arbitrajul din Liga 1, a fost primul patron de club din Liga 1 care s-a arătat dispus să suporte din buzunarul lui o parte din costul implementării VAR în Liga 1.

„Eu dau și 150.000 de euro, nu doar 16.000, ca să implementăm VAR odată. Care e problema? Dau cât vor și o să le zic așa «Hai să avem». Dacă e VAR, nu mai poate Hațegan să facă ce a făcut», a spus Becali, potrivit digisport.ro.

Valeriu Iftime: „LPF vrea să votăm dacă dăm sau nu bani”

Și Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, e gata să o ia pe urmele lui Gigi Becali și să dea bani de la el pentru VAR.

„Am vorbit cu Justin Ștefan. Ne-a invitat pe toți șefii din Liga 1 să votăm cine vrea VAR și apoi să vedem cine votează că dă și bani pentru VAR. Noi, cluburile, dacă avem nevoie de VAR, trebuie să plătim într-un fel sau altul. Vedem cu cât contribuie fiecare.

Nu știu dacă toate cluburile vor fi de acord cu plate. Mandatul pe care l-am dat președintelui meu e că vrem VAR și contribuim financiar. Trebuie să ne spună cineva care sunt costurile de menținere. Sunt costurile de implementare și apoi costurile de arbitraj, care vor fi mai scumpe”, a declarat Iftime, potrivit sursei citate.

VAR costa 550.000 de euro

În Comitetul Executiv din 25 februarie, Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal a declarat că un astfel de sistem ar costa 550.000 de euro, iar în aceste momente nu există fondurile necesare. 

VIDEO Justin Ștefan, despre implementarea VAR în Liga 1: „Discuțiile sunt blocate”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Gigi Becali, scrisoare URGENTĂ către CCA: „Ei doi să nu ne mai arbitreze!” » Cum va răspunde Comisia

Basarab Panduru îndeamnă cluburile din Liga 1 la revoltă: „Etapa următoare întârziem meciul 10 minute”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
427951077389201
Mihai Tanase  •  02 Martie 2021, 11:29

N-am văzut nicăieri scris ceva despre cum s-au implementat VAR în alte țări . Să vadă lumea ce și cum în alte țări ,că să știe cui să dea dreptate !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează