FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZII

LIGA 1. Două vești mari pentru echipele din România: Guvernul acceptă propunerile

Liga 1 ar urma să revină pe 13 iunie
Liga 1 ar urma să revină pe 13 iunie

Articol de , , - Publicat marti, 26 mai 2020 07:35

LIGA 1. În aceste zile se va anunța protocolul privind măsurile de relaxare începând de la 1 iunie, iar fotbalul va primi două vești bune.

Fotbalul câștigă aproape tot ceea ce dorește în vederea reluării campionatului. După ce în urmă cu două săptămâni au cedat rugăminților cluburilor și au acceptat să renunțe la carantina de 14 zile pe care echipele ar fi trebuit să o facă înainte de a putea relua antrenamentele, autoritățile, în frunte cu Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului, sunt gata să accepte încă o doleanță a celor din Liga 1.

Unul dintre punctele de care fotbaliștii, antrenorii și președinții cluburilor s-au cramponat, fiind extrem de vocali în ultima perioadă, era cel legat de cerința Guvernului ca echipele să stea într-un regim închis de antrenamente. Presiunile cluburilor au avut efect și, în cadrul comisiei MTS-Ministerul Sănătății, care elaborează protocoalele medicale ce trebuie respectate, s-a acceptat ideea ca de săptămâna viitoare, jucătorii să nu mai fie siliți să stea în cantonament. 

Unul din membrii acestei comisii a dezvăluit pentru GSP: „S-a ajuns oricum la concluzia că acest circuit închis nu ar fi putut continua două luni sau mai mult, atât cât va dura până se va termina actualul campionat. Și fie că îl lași acasă pe jucător după 4-5 săptămâni, fie că îl lași după două, e cam același lucru. Foarte probabil, se va accepta ideea să nu mai existe obligatoriu acest cantonament închis, iar jucătorii să poată merge acasă zilnic, adică să fie un regim normal".

„Jucătorii vor semna declarații pe propria răspundere"

Totuși, va exista un punct în protocolul medical în care fotbaliștii vor fi vizați. „O să fie obligați să semneze o declarație pe propria răspundere că, din momentul în care părăsesc baza, nu se expun în zone publice aglomerate, nu intră în contact cu alte persoane și alte lucruri de acest gen. Practic, va fi un fel de asumare a responsabilității pe care să o poarte fiecare fotbalist în parte", a mai spus respectiva sursă a Gazetei.

„Gică Popescu are dreptate, vor sări jucătorii pe geamuri și vor fugi din cantonament. Cei din Guvern să-i lase pe cei care ne conduc în fotbal să ia deciziile. Decizii fotbalistice, normale!"
Ilie Poenaru, antrenor Clinceni

„Dacă mi-e teamă de virus? Văd şi eu ce zic specialiştii, că trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus. Aşa că hai să dăm drumul, mergem înainte! Păi, noi suntem în criză de când ne-am născut. Cam greu să se ţină pandemia de noi, de români" 
Vasile Miriuță, antrenor Hermannstadt 

„Nu am putea să ținem jucătorii închiși o lună. În momentul în care îi ții o lună de zile în cantonament vor fi legume" 
Gică Popescu, președinte Viitorul

Vor și „verde" pentru meciurile amicale

Cluburile mai au o cerință care speră să fie acceptată: posibilitatea de a disputa jocuri de verificare înainte de reluarea partidelor oficiale. Prin intermediul LPF și FRF, șefii din Liga 1 susțin că trebuie luate în calcul modelele din alte țări, inclusiv cele din jurul nostru, care în această perioadă permit confruntările amicale.

 Exemple: Austria, Ucraina, Slovenia, Serbia, Croația! Cum Liga 3 și mare parte din meciurile din Liga 2 au fost anulate, iar formațiile din play-off-ul ligii secunde vor începe campionatul la 3 săptămâni după Liga 1, amicalele se vor face între formațiile de pe prima scenă.

„Dacă ai un caz de coronavirus în lot, n-ați auzit?, pierzi la «masa verde», te împuşcă, te leagă, te ascund! Am mai avut propuneri să mergem în cantonament în Antalya, în Afganistan, acum toată lumea se bagă în seamă" 
Mircea Rednic, antrenor Poli Iași

Amical Dinamo - Rapid? Inițiativă neașteptată a lui Adrian Mihalcea: „Avem nevoie de meciuri cu echipe care să ne pună probleme”

S-ar putea anunța și data de reluare pentru Liga 1

În cadrul pachetului de ridicare a altor restricții, FRF și LPF speră ca Guvernul să anunțe și o dată de la care să fie permisă disputarea meciurilor. Aproape sigur, Ministerul Sănătății va accepta weekend-ul 13/14 iunie ca start pentru Liga 1, caz în care calendarul virtual schițat de forurile organizatoare va putea fi respectat.

LIGA 1. Două vești mari pentru echipele din România: Guvernul acceptă propunerile

Niciun caz pozitiv în Liga 1

Aproape toate cluburile de pe prima scenă au realizat și al doilea set de teste Real Time PCR, care trebuia efectuat la distanță de 7 zile față de momentul intrării în cantonament. Până în acest moment nu există niciun caz de fotbalist, antrenor, membru al staff-ului care să fie pozitiv. Singurul semn de întrebare a fost legat de Ricardinho, de la Voluntari. 

După ce a revenit din Portugalia, lui i-au apărut anticorpi la testul rapid și era suspect că ar fi pozitiv. Ulterior, după ce a efectuat și testul PCR, rezultatul a fost negativ. Chiar și așa, el nu a putut intra în cantonament cu restul echipei fiindcă se întorsese din Portugalia și, conform legii impuse de Guvern, a fost obligat să intre în carantină pentru 14 zile.

CRAIOVA. Pigliacelli a terminat carantina, nu și Bergodi

Craiova s-a confruntat cu multe probleme în privința fotbaliștilor străini pe care i-a repatriat. Primul care a fost silit să intre în carantină a fost Gustavo, care a ajuns la București chiar de la Londra, o zonă extrem de afectată de infecția cu coronaviurs. 

Și bulgarul Ivanov a fost nevoit să se autoizoleze la domiciliu, unde era verificat de două ori, în fiecare zi, de către inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică. Pigliacelli, care a venit de la Roma, a terminat ieri carantina de 14 zile, efectuată la un hotel din Craiova. Bergodi, care a călătorit și el pe ruta Roma-Lisabona-București-Craiova, e și el în carantină, unde trebuie să mai stea câteva zile.

CFR Cluj are probleme cu Arlauskis

Campioana a reluat antrenamentele, se află în cantonament, însă nu se poate baza pe unul dintre fotbaliștii de bază. Giedrius Arlauskis, care se află acasă, în Lituania, nu a găsit nicio posibilitate, pe rută aeriană, pentru a ajunge în România. 

S-a luat în calcul inclusiv ca el să parcurgă distanța cu mașina, însă și în acest caz ar fi fost extrem de complicat fiindcă ar fi fost nevoie să se folosească o rută ocolitoare din cauza restricțiilor care există în momentul de față din cauza pandemiei. 

Dacă Arlauskis nu ajunge până la finalul acestei săptămâni, Liga 1 se va relua pe 13 iunie, iar Guvernul va menține obligativitatea ca persoanele care intră în țară să se autocarantineze, atunci goalkeeper-ul lituanian nu va putea să apere în prima etapă de play-off, în care CFR va disputa chiar derby-ul cu FCSB.

Vin străinii și la Poli Iași

După mai multe încercări nereușite, au ajuns în Copou jucătorii Nicandro Breeveld, Kevin Luckassen şi Rodny Cabral, care au fost blocaţi în Olanda în ultima perioadă. Ei au călătorit de la Amsterdam, via Billund (Danemarca). 

Sosirea lui Linas Klimavicius din Lituania este prevăzută și ea pentru zilele aceastea, iar Gai Assulin ar trebui să ajungă din Anglia la finalul lunii. Va trebui ca toţi fotbaliştii lui Poli să stea două săptămâni în izolare în Iaşi înainte de a începe antrenamentele alături de colegi.

VIDEO Imagini noi de la stadionul Arcul de Triumf

Citește mai multe știri din Liga 1:

Dezvăluiri despre dezastrul de la Dinamo: „Eu știu lucruri din interior! Acolo e o gaură”

Transferul lui Florinel Coman în MLS încă are puls: „Când se reia fotbalul, există această posibilitate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
bast
bast  •  26 Mai 2020, 11:57

n-au stat, mă, destul acasă? Și dacă se îmbolnăvesc 2 jucători de la aceeași echipă, întră toată echipa în carantină iar clubul pierde meciurile la masa verde?

babacloanta
babacloanta  •  26 Mai 2020, 11:56

semifinalale cupei?

valdino
valdino  •  26 Mai 2020, 10:24

Guvernul accepta propunerile...numai ca urmeaza :))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează