FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Gustavo, „ucigașul tăcut” al Craiovei » Brazilianul, decisiv pentru echipa lui Laurențiu Reghecampf în 2022

Gustavo // Foto: Imago
Gustavo // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 01 martie 2022 12:14 / Actualizat marti, 01 martie 2022 17:04

Brazilianul Gustavo, 30 de ani, e noul ”lunetist” al Universității Craiova. Omul care rezolvă situațiile ”dificile”. În ultimele 5 meciuri n-a strălucit, dar a marcat 4 goluri, dintre care 3 foarte importante.

Universitatea Craiova nu rupe gura târgului în 2022, cum n-a făcut-o nici toamna trecută, în prima parte a stagiunii. Dar acum, măcar a adunat punctele necesare asigurării locului în play-off: 13 în ultimele 5 etape. Puncte la obținerea cărora, pe fondul unor meciuri cu lumini și umbre, un mare merit îl are Gustavo. 

Minus 1 milion de euro! » Clubul din Liga 1 ar fi decis să se retragă din campionat peste două etape
RETRAGERE
Minus 1 milion de euro! » Clubul din Liga 1 ar fi decis să se retragă din campionat peste două etape

Gustavo, noul ”lunetist” al Universității Craiova

Brazilianul a devenit, practic, noul "lunetist" al lui Laurențiu Reghecampf, "funcție" pe care, în lipsa "titularului" Koljici, a preluat-o de la celălalt "trăgător de elită" al juveților, Andrei Ivan (11 goluri, 6 pase decisive). În Bănie, el este abia al 14-lea din lotul lui Reghe în ierarhia indexului InStat (233). Cu toate astea, în ultima vreme, a fost esențial în stabilirea destinației punctelor și i-a scos pe juveți la liman în mai multe momente dificile. 

Exact ca un lunetist contactat să "rezolve" strict cazurile "grele", sud-americanul a venit, a studiat "terenul", și-a căutat cea mai bună poziție, "a asamblat" arma, și-a fixat "ținta" și a "lichidat-o". După care a "împachetat" și a "dispărut" fără urmă de la "locul crimei". 

În ultimele 5 meciuri din Liga 1, "Gusti" a înscris astfel 4 goluri (2 assist-uri), iar trei dintre ele au fost cruciale. La 1-1 cu CFR Cluj l-a "executat" pe Bălgrădean în ultima secundă a unei partide dramatice. 

Împotriva rivalei locale FCU Craiova, în ascensiune la acea vreme, le-a deschis alb-albaștrilor drumul spre victorie într-un derby tensionat, iar pe Chindia, deși are doar 1,72 m înălțime, a pus-o "la pământ" printr-un gol înscris cu capul, la singura sa ocazie în 90 de minute!

Citește și alte știri din Liga 1:

A jucat la FCSB și nu-l înțelege pe Keșeru: „Nu-ți convine să te înjure Becali? Stai pe 6.000 de euro, atunci!”

De ce nu „funcționează” Edjouma la FCSB: „A găsit copii râzgâiați. E ceva incredibil echipa aia!”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  01 Martie 2022, 18:56

...sa l trimitem in ucraina...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează