FOTBAL  »  Superliga  »  CSA STEAUA VS FCSB

LPF a răspuns punctual întrebărilor-cheie din războiul CSA - FCSB: „Marcă, palmares, continuitate, condiția de promovare? Lucrurile sunt clare. Sper că v-am lămurit”

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit pe larg despre conflictul juridic dintre CSA Steaua și FCSB.
Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit pe larg despre conflictul juridic dintre CSA Steaua și FCSB.

Articol de GSP - Publicat joi, 04 februarie 2021 16:14 / Actualizat joi, 04 februarie 2021 17:13

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit pe larg despre conflictul juridic dintre CSA Steaua și FCSB. 

LPF a creat o emisiune săptămânală, în care oficialii intră în dialog cu fanii fotbalului. Cel mai dezbătut subiect a fost de departe cel al disputei dintre CSA Steaua și FCSB. Justin Ștefan, secretarul general al Ligii, a răspuns, punctual, fiecărei întrebări. 

Justin Ștefan, lămuriri în conflictul CSA - FCSB

1. Are CSA Steaua dreptul să promoveze în Liga 2, în actuala formă? 

„Sunt oameni care se întreabă dacă Steaua poate promova în forma actuală. Am mai spus. Au spus-o și cei de acolo, sub o formă sau alta. Potrivit legislației naționale nu poți fi membru decât dacă ești club de drept privat. În acest moment, este de drept public. Când ajunge în Liga 2, e obligat să își schimbe forma de activitate. Când face asta, va câștiga juridic posibilitatea de a evolua în Liga 1. Evident, în măsura în care câștigă acest drept sportiv. 

Când se va discuta de acel transfer, trebuie să fie vorba de un investitor privat. Aici este o discuție mult mai complexă. Modelul finanțării din bani publici e uzitat în alte sporturi. În ceea ce privește fotbalul, lucrurile sunt clare. Ai încălca cele două tratate ale Uniunii Europene. Ca să clarificăm. E clar, la nivelul Ligii 2 va fi nevoie de un transfer!”, a spus Justin Ștefan.

„CSA Steaua are marca, FCSB se vrea continuatoarea”

2. Cine deține marca și palmaresul? 

„Lucrurile sunt clare. Marca e la Armată, conform unor hotărâri judecătorești. Palmaresul nu e tranșat. FCSB afirmă că e continuatoarea, atât timp cât CSA Steaua și-a reînființat secția de fotbal abia în anul 2017. 

Potrivit instanțelor, s-a stabilit că marca FC Steaua București aparține Clubului Sportiv al Armatei. În 2016, FCSB și-a schimbat denumirea, respectând decizia instanțelor. Au fost întrebări în ceea ce privește palmaresul. M-am interesat și eu. Am solicitat mai multe explicații de la UEFA. Având în vedere că litigiul dintre cele două s-a referit doar la marcă, nu la lotul de jucători, la locul din Liga 1 sau la alte lucruri, continuitatea, în opinia forului european, nu a fost pusă sub semnul întrebării”, a spus secretarul general al LPF.

VIDEO. Justin Ștefan, comparație între imaginea FRF și imaginea LPF: „S-au descurcat mai bine”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

EXCLUSIV CCA, o nouă delegare controversată! „Fluieră” derby-ul din Bănie, după ce a făcut praf Craiova - FC Argeș

CSA Steaua reclamă, după Dinamo - FCSB: „Nu-i mai atribuiți palmaresul echipei lui Gigi Becali”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (842)
manutd.steaua
manutd.steaua  •  05 Februarie 2021, 11:05

Deci pana la urma,daca vor in liga 2,trebuie sa vanda ce-au evaluat la 37 milioane de euro?

silvio__
silvio__  •  05 Februarie 2021, 09:20
Postat de catalynn pe 05 Februarie 2021, 02:03

Nici pe departe ... In fine, atât pe ziua de ... ieri! :-))) NB! :-)))

Un Range Rover... sau Urus??? :)))

3660239897394365
Lungu Jannot  •  05 Februarie 2021, 07:00

Când ajunge în Liga 2, e obligat să își schimbe forma de activitate?An acest caz ce se va antampla cu palmaresul,care se presupune ca este al csa si nu este transmisibil in privat.

Vezi toate comentariile (842)
Comentează