FOTBAL  »  Superliga  »  DREPTURI TV

LPF a vândut drepturile TV! Gino Iorgulescu a făcut anunțul: „E pe 5 ani! Suntem mulțumiți, cluburile la fel!”

Articol de GSP - Publicat marti, 16 aprilie 2019 18:45

Președintele LPF, Gino Iorgulescu, a anunțat că forul pe care îl conduce a ajuns la un acord de vânzare a drepturilor TV pentru următoarele 5 sezoane. Contractul urmează să fie semnat în cel mai scurt timp! Suma pentru fiecare sezon este de 28 de milioane de euro fără TVA, un total de 140 de milioane.

  • Urmează ca LPF să se semneze contractul cu firma eAd Interactive, cea care urmează, la rândul ei, să vândă drepturile către posturile intersate să preia meciurile din Liga 1.
  • eAd Interactive - urmează să aibă discuții cu RCS-RDS (deținătoarea TV DigiSport), Telekom România (deținătoarea TV TelekomSport), dar și cu Clever Media (deținătoarea Look TV)
  • În cazul în care altă societate media de pe piață e interesantă să cumpere drepturile TV pentru Liga 1, atunci eAD va purta negocieriei și cu aceasta.

"Contractul drepturilor TV pe următorii 5 ani s-a aprobat în Adunarea Generală. Suma este de 28 de milioane fără TVA. Nu intrăm în amănunte, mai sunt nişte schimbari în contract.

Firma respectivă o să vândă celor care sunt interesaţi, ca şi până acum. E şi un interes din străinătate, dar acele societăţi trebuie să ia legătura cu firma care deţine exclusiv drepturile TV.

Noi suntem mulţumiţi, cluburile la fel. Au stat cu emoţii, credeau că nu mai putem face un asemenea contract. Nu s-a făcut licitaţie, pentru că se luau mai puţini bani", a declarat Iorgulescu, într-o conferinţă de presă.

  • Banii încasaţi de la televiziuni depăşesc în premieră, în actualul sezon, pragul mediu de 50% din bugetul total al cluburilor.

Echipele care depind cel mai mult de drepturile TV

CLUB / PONDERE DREPTURI TV ÎN BUGETUL ACTUALULUI SEZON

Gaz Metan 83,3%
FC Botoşani 68,7%
Poli Iaşi 65%
Dunărea Călăraşi 60%
Viitorul 54,5%

Chiar şi clubul care deţine cel mai mic procent în privinţa ponderii drepturi TV vs buget total e la un nivel de aproape 30%. CFR va încasa pe parcursul acestui sezon în jur de 3,7 milioane de euro şi desfăşoară un buget total ce tinde spre 12,5 milioane de euro, cel mai mare din Liga 1.

Echipele pentru care drepturile TV au ponderea cea mai mică

CLUB / PONDERE DREPTURI TV ÎN BUGETUL ACTUALULUI SEZON

CFR 29,6%
FCSB 35%
Craiova 38%
Dinamo 40%
Astra 43,3%

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
cainelup
cainelup  •  17 Aprilie 2019, 09:58
Postat de spanciockfcsb2018 pe 16 Aprilie 2019, 20:35

Steaua are trebui sa ia 14 mil din 28 pentru ca numai de noi se vorbeste. SINGURI MPOTRIVA TUTUROR!

:):):)...se vorbeste. Daaa'.... nu te-ai prins de ce ? Boboru' e ahtiat dupa marlanie, personajele negative si stirile despre astia tin interesul treaz in randurile plebei.

caminero
caminero  •  17 Aprilie 2019, 09:27
Postat de bufnila pe 16 Aprilie 2019, 19:22

e fain cand esti lasat in pace de DNA. Sunt echipe in prima liga care sunt finantate din bani publici, echipe care au fost insolventa si au tapit statul. Pe banii nostri Iorgulescu da inca un tun cu incredintare directa. Firma asta de cat timp exista, ce cifra de afaceri are, ce experienta in domeniu? Cate interviuri cu iorgulescu au fost facute, cate rapoarte de activitate? Transparenta zero, este muuult mai rau decat pe timpul lui Mitica. Nu credeam ca poate fi dar aici suntem.

Băi ***, despre care "banii noștri" vorbești, bre papagal?!? LPF e o entitate (firmă) privată, n-are nici o obligație să facă licitații), și sigur nu folosește banii tăi, pe care oricum nu-i ai!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

demolarii
demolarii  •  16 Aprilie 2019, 23:21

Mai rămâne de văzut dacă vor și televiziunile....poate că e mai rentabil pentru ele dea acești bani pentru programe mai atractive.....

Vezi toate comentariile (22)
Comentează