FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

LPF iese la atac după noile măsuri anunțate de Guvern și cere accesul spectatorilor pe stadioane: „Discriminare! Sportul nu este cobaiul nimănui”

Liga 1 ar trebui să se reia pe 13 iunie, însă fără spectatori în tribune, conform planului inițial +49   FOTO
Liga 1 ar trebui să se reia pe 13 iunie, însă fără spectatori în tribune, conform planului inițial

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 mai 2020 09:32

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a reacționat după ce Klaus Iohannis, președintele României, a susținut că de la 1 iunie se vor putea ține spectacole cu 500 de spectatori, însă în cadrul competițiilor sportive nu se va permite accesul fanilor.

Concret, oficialul LPF consideră că și o partidă de fotbal ar putea găzdui fără probleme un număr limitat de persoane, fără să existe vreun risc major de infectare cu noul coronavirus: „Stadionul de fotbal este un spațiu care permite luarea cu usurință a măsurilor de distanțare socială în raport cu alte spații”.

Justin Ștefan, secretar general LPF: „Sunt convins că Guvernul va îndrepta această eroare”

LPF iese la atac după noile măsuri anunțate de Guvern și cere accesul spectatorilor pe stadioane: „Discriminare! Sportul nu este cobaiul nimănui”


„Am găsit pe internet o Hotărâre privind anumite propuneri de modificare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 dispuse pe durata stării de alertă. Hotărârea, emisă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, face o mare eroare, prin excluderea meciurilor de fotbal din rândul activităților la care pot participa 500 de spectatori. 

Evenimentele sportive desfășurate pe un stadion sunt asimilate, fără nicio îndoială, spectacolelor desfășurate în aer liber. Interdicția de a organiza competiții sportive cu spectatori crează o situație discriminatorie pentru cluburile de fotbal, privite ca operatori economici, în raport cu alți operatori economici care organizează activități similare precum spectacole, concerte, alte evenimente culturale organizate în aer liber, festivaluri publice sau private. O astfel de decizie este de natură să prejudicieze atât cluburile de fotbal din Liga 1, cât și fanii interesați să participe la meciurile de fotbal cu respectarea condițiilor de distanțare socială si a celor referitoare la purtarea măștii. 

Stadionul de fotbal este un spațiu care permite luarea cu usurință a măsurilor de distanțare socială în raport cu alte spații, așa încât o analiză corectă ar trebui să implice stabilirea numărului de spectatori în funcție de numărul de locuri disponibile, situație în care evenimentele sportive desfășurate pe stadioane ar putea să se desfășoare chiar și cu mai mult de 500 de spectatori (spre exemplu, 500 de spectatori în fiecare tribună, dacă tribunele sunt bine delimitate și permit accesul separat al spectatorilor). 

Sunt convins că Guvernul va îndrepta curând această eroare și va întelege că sportul nu este cobaiul sau sperietoarea nimănui, chiar dacă se bucură de o vizibilitate mai mare în raport cu alte activități. Sunt convins că Ludovic Orban și echipa sa de miniștri vor analiza cu atenție doleanțele fotbalului profesionist din România și vor lua decizii în acord cu realitatea economică și socială în care se găsește acest sport. Sunt poate câteva milioane de români care așteaptă ca fotbalul să se reia cât mai curând, pentru a afla deznodământul Ligii I din acest sezon. Tocmai de aceea măsurile gândite de politicieni trebuie să sprijine această activitate și să nu determine sub nicio formă blocarea ei sau îngreunarea situației în care se află fotbalul și sportivii în raport cu alte activități sau cu lucrătorii din alte domenii”, a postat Justin Ștefan pe Facebook.

Gigi Becali: „Înseamnă că și la fotbal pot fi 500 de oameni”

Și Gigi Becali (61 de ani), finanțatorul FCSB, este de aceeași părere. „Cum adică? Se poate să fie 500 de oameni la un spectacol? Dacă e vorba de spectacol în aer liber... Ce înseamnă? Înseamnă că și la fotbal pot fi 500 de oameni. Cu siguranță așa va fi! Nu putea omul să spună specific pe stadion. A zis că pot fi 500 la spectacol. Gata! Nu putea să spună «Pe stadion». Ce e fotbal? E spectacol. Au voie 500 de oameni. Punct”, a declarat patronul vicecampioanei României.

VIDEO Președintele Klaus Iohannis dă undă verde sportului: „Competițiile se pot relua de la 1 iunie, dar fără spectatori!”

„Tot de la 1 iunie, vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceștia vor trebui să fie așezați pe scaune, la distanțele care sunt impuse de regulile de distanțare, cu un control foarte strict la intrare și, evident, cu respectarea tuturor normelor de igienă. Competițiile vor fi posibile în aer liber, mai puțin sporturile de contact, și se vor desfășura în această etapă fără spectatori”
Klaus Iohannis

FOTO Cele mai spectaculoase cadre surprinse în timpul pandemiei de coronavirus din București

+45 FOTO

Citește mai multe știri de actualitate:

FCSB. Mihai Stoica, vehement după ultima decizie din România: „Am început să vorbim singuri, unii și în somn. E inutil!”

Gigi Becali a răbufnit, în direct la TV: „Bă, nu puteți să vă luați de mine!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
dogbv
dogbv  •  29 Mai 2020, 19:05

90% din cluburile din Romania se incadreaza la 500 spectatori per meci, deci se poate face o derogare....

rocky2
rocky2  •  29 Mai 2020, 16:28
Postat de farasportincazarma pe 29 Mai 2020, 12:28

In primul rand frumoasa, sugestiva, caracteristica, poza din articol. Galeria Stelei, echipa cu cei mai multi suporteri, cu cel mai bun palmares si cea mai cunoscuta si respectata in Europa, in pofida incercarilor disperate ale unora de a o readuce in cazarma. In alta ordine de idei, patetica si ridicola, ca de obicei, prestatia celor care incearca sa fie avocatii trecutului toxic, ai sportului facut in unitati militare, dupa modelul celui mai pur stil stalinist. Regretabil ca asta inca se mai intampla, in 2020, in Romania, unica tara din UE care a mentinut cazarmile sportive ale armatei (CSA) si militiei (Dinamo).

Esti pe etnobotanice! Nu vad nicaieri scris stea0a acolo! Nici Gigi nu crede ca echipa lui e stea0a! Doar niste rataciti dezechilibrati mai pot crede asa ceva!

farasportincazarma
farasportincazarma  •  29 Mai 2020, 13:54
Postat de babacloanta pe 29 Mai 2020, 13:38

hahahaha ..ai luato pe aratura ..te-a marcat cele 3 luni de interdictii ..numai elucrubratii in comentariu ..sper sa nu te depisteze dsp-ul c ate baga in carantina .

Mult mai greu decat interdictiile si izolare este indiscutabil sa citesti bazaconiile insirate de tot felul de nauci pe net, mai ales când acestea sunt o sfidare la limba romana, asa cum putem vedea din ultima perla emisa de babacolanta!!! Sa vedem ce a mai produs : " te-a marcat cele trei luni" e clar nu cu cine avem de a face, nu???

Vezi toate comentariile (13)
Comentează