FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OUT

Depunctări la mișto » Deși nu le mai afectează cu nimic, LPF continuă să sancționeze echipele care fac figurație în Liga 1

Gaz Metan și Clinceni fac figuraţie pentru drepturile TV / foto: GSP
Gaz Metan și Clinceni fac figuraţie pentru drepturile TV / foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 22 aprilie 2022 09:56 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2022 10:23

Comisia de Disciplină pare că le penalizează pe Gaz Metan şi pe Academica Clinceni pentru datoriile către foştii jucători şi antrenori, dar, practic, depunctările continue nu le mai afectează pe cele două formaţii care vor dispărea din vară. 

Miercuri, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis să depuncteze din nou formațiile Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș din cauza datoriilor neachitate către foștii jucători, iar în acest moment ambele echipe, clasate pe ultimele două locuri din play-out, au ajuns să aibă minus de puncte.

Ilfovenii încă se aflau deasupra bornei 0 în clasament, au fost depunctați cu încă 4 puncte pentru niște datorii către foștii jucători Cristian Gavra și Aurelian Păun, iar în acest moment se află pe penultimul loc din clasamentul play-out-ului, cu -3 puncte. 

Gaz Metan a scăpat mai ieftin de această dată, fiindu-i luate doar două puncte pentru niște datorii pe care le are față de David Andrei Cristea, și a ajuns la -27 în dreptul punctajului. 

Ardelenii au fost depunctati de 11 ori în decurs de două luni calendaristice. Clubul a bifat un record în acest sens, pierzând nu mai puțin de 50 de puncte din cauza datoriilor față de foștii jucători.

Se salvează sau rămân pe drumuri » Dinamo riscă să calce pe urmele lui Gaz Metan!
Dinamo
Se salvează sau rămân pe drumuri » Dinamo riscă să calce pe urmele lui Gaz Metan!

Gaz Metan și Clinceni fac figuraţie pentru drepturile TV

Aceste penalităţi nu le mai afectează deloc pe cele două echipe şi nici nu le constrânge să plătească vreodată datoriile. Gaz Metan şi Academica vor dispărea la finalul sezonului, ele mai sunt ţinute în competiţie doar pentru ca eAD, proprietarul drepturilor TV, să nu ceară reducerea sumei totale pe care o achită anual, 28,5 milioane de euro.

LPF plăteşte cheltuielile lui Gaz Metan

Ca să nu intre în conflict cu firma care deţine drepturile TV, Liga a decis să „împrumute” clubul din Mediaş pentru ca acesta să îşi acopere costurile pentru organizarea meciurilor până la sfârșitul sezonului: deplasări, masă, cazări, baremurile arbitrilor. "Noi le-am dat împrumut şi banii se recuperează când revin în Liga 1.

Nu e o sumă foarte mare. E în jur de 50-60.000 de euro”, a spus Gino Iorgulu ca acesta să îşi acopere costurile pentru organizarea meciurilor până la sfârșitul sezonului: deplasări, masă, cazări, baremurile arbitrilor. 

„Noi le-am dat împrumut şi banii se recuperează escu. Practic, LPF nu îşi va mai recupera niciodată această sumă, dar ar fi pierdut mai mulţi bani dacă Gaz Metan s-ar fi retras din competiţie prematur.

Cum a fost depunctată Gaz Metan:

DatăPuncte pierdute
11 februarie2
23 februarie8
2 martie4
9 martie8
16 martie2
23 martie10
6 aprilie6
13 aprilie8
20 aprilie2

Băieţii joacă gratis, abia aşteaptă să se termine sezonul şi să plece. Și eu voi pleca, mai mult ca sigur, chiar dacă sunt din Mediaș. Echipa nu poate să mai ajungă nicăieri. Se desființează!.

- Flavius Boroncoi, antrenor Gaz Metan

Situația echipei nu mai e normală de mult timp, e greu să vii cu aceeași poftă la antrenament. Mergem să ne antrenăm ca să nu pierdem timpul, dar e greu să nu primești de atâta timp bani, să ai atâtea luni, te duci la meci și riști să fii umilit, e foarte greu.

- Robert Ion, mijlocaş Clinceni

Cum arată clasamentul din play-out ACUM

  1. Rapid 35 de puncte
  2. Sepsi 33p
  3. FC Botoșani 32p
  4. FCU Craiova  28p
  5. UTA 26p
  6. CS Mioveni 25p
  7. Chindia 22p
  8. Dinamo 13p
  9. Clinceni -3p
  10. Gaz Metan -27p

VIDEO Ce preocupări aveau jucătorii de la Mediaș? Ilie Poenaru: „Nu a venit unul să mă întrebe cum poate progresa, ei stăteau pe telefoane”

Citește și alte știri din Liga 1: 

Miză colosală în lupta CFR Cluj - FCSB: parcurs mai accesibil în preliminariile UCL » Care ar putea fi adversarele celor două + toate scenariile

„Blestemul” lui Gigi Becali?! Cel mai bun om de la CFR Cluj s-a prăbușit în play-off!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
bjk86
bjk86  •  22 Aprilie 2022, 14:08
Postat de Steaua_inseamna_CSA pe 22 Aprilie 2022, 12:55

Ați recurs la depunctări istorice, doar pentru a se salva dinamo, dar alte echipe din vârf au datorii de zeci de milioane de EUR și se luptă bine merci la titlu. dinamo e coaptă de datorii, i-ați aprobat o reorganizare care e mai mult o salvare anormală într-un campionat normal. După reorganizare o să-i aprobați și modificarea stemei și a tot ce vor ei, numai să supraviețuiască. O să le găsiți și un palmares, o istorie fabricată, etc. dinamo tot în B o să ajungă, este rușinea țării!

Ba da destepti mai sunteti, Dinamo e vinovata si pentru razboiul din Ucraina, asa-i? Cum mama dracu puteti zice ca au depunctat gazul si clinceniul pt a salva Dinamo? Exista un regulament, nu depuncteaza asa la intamplare, dar na, ura asta va intuneca judecata..

hansolo10
hansolo10  •  22 Aprilie 2022, 13:07

daca este sa gasim un lucru bun in situatia asta inuman de dreapta in care au depunctat medias si clinceni doar pentru a salva vitan barzesti,este faptul ca vitan barzesti joaca cu clinceni si medias cand nu mai conteaza pentru vitan barzesti ce fac in meciurile alea,tot pe antepenultimul loc termina indiferent ce fac cu medias si clinceni.

Steaua_inseamna_CSA
Steaua_inseamna_CSA  •  22 Aprilie 2022, 12:55

Ați recurs la depunctări istorice, doar pentru a se salva dinamo, dar alte echipe din vârf au datorii de zeci de milioane de EUR și se luptă bine merci la titlu. dinamo e coaptă de datorii, i-ați aprobat o reorganizare care e mai mult o salvare anormală într-un campionat normal. După reorganizare o să-i aprobați și modificarea stemei și a tot ce vor ei, numai să supraviețuiască. O să le găsiți și un palmares, o istorie fabricată, etc. dinamo tot în B o să ajungă, este rușinea țării!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează