FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Justin Ștefan a explicat tratamentul diferit aplicat la Dinamo și la Iași: „Nu cred că-și permite nimeni să simuleze”

Justin Ștefan, explicații pentru fanii lui Dinamo
Justin Ștefan, explicații pentru fanii lui Dinamo

Articol de - Publicat luni, 27 iulie 2020 16:49 / Actualizat luni, 27 iulie 2020 19:12

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a oferit lămuriri despre situația de la Dinamo și despre problema ridicată de suporterii-acționari, că ar exista tratament preferențial pentru echipele din Liga 1.

  • CONTEXT: Dinamo, situată pe loc retrogradabil în play-out, cere ca nicio echipă să nu retrogradeze în acest an. Lotul „câinilor” este decimat de coronavirus, iar conducerea roș-albilor își dorește încheierea campionatului;
  • Pentru moment, LPF nu cedează în fața insistențelor și așteaptă finalizarea anchetei epidemiologice a DSP Ilfov, după care va începe să programeze și trupa din Ștefan cel Mare.

Justin Ștefan a avut astăzi o întrevedere cu oficialii clubului Dinamo, Bogdan Bălănescu și Ionel Dănciulescu, în care au căutat cele mai bune variante pentru depășirea actualei situații. Secretarul general al LPF le-a oferit explicații fanilor dinamoviști, care acuză un tratament discriminatoriu din partea autorităților.

„Magazionerul de la Dinamo a fost testat pozitiv. S-a folosit aceeași probă pentru un al doilea test, de verificare. Și acesta a ieșit pozitiv. 

La Iași, Cabral a fost pozitiv în primă instanță, s-a făcut încă un test cu aceeași probă, care a ieșit negativ. Am solicitat o a treia testare, pe o nouă probă. S-a prelevat și rezultatul a fost negativ, iar meciul s-a putut disputa. 

La CFR s-a retestat zilnic de când au apărut cazurile, pentru a avea situația în real time. Nu știu dacă testele lor au devenit negative peste noapte. Am încredere în autorități și nu cred că ne permitem să ne jucăm cu astfel de lucruri. Am văzut că inclusiv la Mogoșoaia angajații pozitivi au repetat testele și au devenit negativi. Nu cred că-și permite nimeni să simuleze. Acum, cei de la CFR au programul mult mai încărcat decât Craiova, deci rămân la ideea că trebuie să plecăm de la buna credință, până la proba contrarie”, a declarat Justin Ștefan la Digi Sport Special.

Când pot reveni dinamoviștii la antrenamente

„Câinii”, care au 21 de cazuri de COVID-19 la echipă, sunt în carantină de pe data de 22 iulie.  Aceștia vor repeta testele marți. Jucătorii care nu au fost infectați cu noul coronavirus pot să reia pregătirea dacă testele ies din nou negative, la fel ca și cei care fost pozitivi, iar la testul de mâine vor fi negativi. 

În funcție de rezultate, se va decide când se va începe pregătirea și dacă LPF poate să programeze echipa lui Mulțescu, care a jucat ultimul meci pe 12 iulie, 1-1 cu Poli Iași.

VIDEO Cluburile au votat! Pe cine au ales campioană în sondajul primit de la LPF 

Citește și alte știri despre Liga 1: 

Dinamo speră să scape de izolare! Marți, zi decisivă pentru echipa lui Mulțescu

EXCLUSIV Mircea Lucescu a demisionat și NU va mai antrena Dinamo Kiev! Comunicatul trimis lui Ovidiu Ioanițoaia

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
andrei.f
andrei.f  •  28 Iulie 2020, 12:28

Iustine, pe cine vrei tu să prostești? Ce probă contrarie mai vrei când jucătorul dinamovist lazăr, dat bolnav de club pt a amâna la nesfârșit meciurile, este bine mersi și hoinărește prin munți cu familia. Iustine, ai grijă, te joci cu focu !

sibelius
sibelius  •  28 Iulie 2020, 11:49
Postat de creeperno pe 27 Iulie 2020, 22:36

Si dinamo de ce nu s-a testat zilnic?

Pentru ca nu a platit nimeni testarea.

doardinamo1948
doardinamo1948  •  28 Iulie 2020, 04:58

Justin bibăr de România.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează