FOTBAL  »  Superliga  »  DOSAR

LPF reacționează în „cazul Ion Craiu” » Ce a decis în privința observatorului cercetat de poliție

Ion Craiu
Ion Craiu

Articol de - Publicat luni, 26 februarie 2024 11:42 / Actualizat luni, 26 februarie 2024 12:50

Liga profesionistă (LPF) a decis să-l suspende pe observatorul Ion Craiu, cercetat de poliție pentru mai multe infracțiuni.

Ion Craiu (55 de ani), fost campion al României cu Steaua, în prezent observator LPF, este cercetat de poliție într-un dosar complex.

Imagine brutală cu arbitra-asistent din La Liga » Umplută de sânge după o lovitură puternică
SPANIA
Imagine brutală cu arbitra-asistent din La Liga » Umplută de sânge după o lovitură puternică

Acuzațiile care i se aduc sunt de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități în formă continuată.

Liga profesionistă a luat act de acuzațiile care i se aduc lui Craiu și, potrivit unui comunicat dat publicității luni, a decis să-l suspende.

LPF a decis să-l suspende pe Ion Craiu

Liga Profesionistă de Fotbal, în urma informațiilor apărute recent în spațiul public, cu privire la persoana domnului Ion Craiu, a decis, ca o consecință a unei atente analize a acestora, suspendarea acestuia de la delegări, ținându-se cont de riscurile majore asupra imaginii și reputației LPF.
Precizăm că domnul Ion Craiu, membru în cadrul Corpului de Observatori de joc din cadrul LPF, se va afla în stare de suspendare până în momentul finalizării procesului penal în care este implicat

Comunicat LPF

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul București, procurorii au pus în executare 12 autorizații de percheziție domiciliară și 9 persoane sunt cercetate penal.

Cei incriminați sunt acuzați că au falsificat fișe medicale, un proces amplu și de durată. Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a 5 inculpați. Alte 3 persoane au fost arestate la domiciliu.

Implicat ar fi și Ion Craiu, fost golgeter la ASA Tg. Mureș și campion cu Steaua în 1987, cu un meci jucat în Ghencea. „Este bănuit că ar fi fost intermediar și că ar fi obținut de la clinica din Sectorul 4 fișe medicale contrafăcute pentru cei care voiau să obțină permisul de conducere sau să obțină valabilitatea acestuia.

El ar fi obținut în cadrul acestei anchete fișa medicală pentru o amică ce ar fi avut probleme neurologice grave și ar fi avut nevoie de un control medical amănunțit.

Aceasta a reușit să obțină permisul de conducere în baza acelui document și nu este singura persoană care ar fi reușit acest lucru”, ar fi acuzațiile împotriva lui Craiu, potrivit Știrilor ProTV.

LPF reacționează în „cazul Ion Craiu” » Ce a decis în privința observatorului cercetat de poliție
Ion Craiu, reținut / FOTO: Captură @Antena 1

De ce sunt acuzați, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul București:

În concret, membrii grupului au organizat un amplu proces de falsificare a fișelor medicale, prin contrafacerea semnăturii medicilor de la specialitățile necesare procesului de examinare clinică, atestând în mod nereal că examinările medicale ar fi fost realizate de personal medical autorizat. Prin această modalitate, înscrisurile oficiale în discuție erau eliberate cu calificativul „apt”, fără ca beneficiarii acestora să fi fost supuși unui control medical real
- Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București

Ion Craiu apare și în „cazul Shanghai”, investigația GSP

Fost fotbalist la nivelul primului eșalon, Ion Craiu a fost delegat observator ultima oară la FC Voluntari - UTA, scor 0-1, pe 17 februarie 2024.

Craiu a fost implicat și în „cazul Shanghai”, investigația GSP din 2018 despre rețeaua condusă de doi cetățeni chinezi, care obligau fete din România, unele de 14-17 ani, să se prostitueze, le sechestrau în apartamente cu gratii și le băteau.

LPF reacționează în „cazul Ion Craiu” » Ce a decis în privința observatorului cercetat de poliție
Ion Craiu / FOTO: Captură TV @Antena 1

El a fost unul dintre polițiștii interceptați de DIICOT când îi considera „jegoși” pe cetățenii care reclamau lucrurile dubioase de la restaurantul „Shanghai”, unul din locurile unde fetele erau duse să se prostitueze.

Procurorii au pus la dosar convorbiri care arată cum Craiu făcea servicii șefului mafioților în 2005, de atunci el fiind avansat de două ori și promovat șeful Poliției Parlamentului. Craiu s-a pensionat la cerere în august 2017.

Mai puteți citi:

Gigi Becali, altă rafală de declarații sexiste după arbitrajul din FCSB - FC Botoșani: „Se alege praful când femeia arbitrează bărbatul! E sora noastră, vine la mine la Biserică, dar să arbitreze doar femei” Gigi Becali i-a păcălit pe cei de la U Cluj în cazul lui Ianis Stoica

Cum va arăta echipa Rapidului fără Alexandru Albu și Andrei Borza, excluși din lot » Bergodi trebuie să improvizeze

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează