FOTBAL  »  LIGA 1  »  MTS

LPF, scrisoare către Eduard Novak după anunțul MTS! Cere fani pe stadioane în Liga 1

Articol de GSP - Publicat marti, 06 aprilie 2021 14:01 / Actualizat marti, 06 aprilie 2021 14:14

LPF, prin secretarul general Justin Ștefan, a trimis o scrisoare către MTS și ministrul Eduard Novak.

Liga Profesionistă de Fotbal a reacționat după ce MTS a anunțat că meciurile găzduite de București la EURO vor avea 13.000 de spectatori în tribună. 

Astfel, LPF îi cere lui Novak să permită accesul fanilor pe stadioane la meciurile din Liga 1 și a propus câteva măsuri pentru a asigura protecția suporterilor împotriva coronavirusului:

Meciurile de EURO de la București, cu spectatori! Anunțul MTS
EURO 2020
Meciurile de EURO de la București, cu spectatori! Anunțul MTS
  • Accesul în stadion se va face numai după ce fiecare spectator care deține un bilet valabil, va fi termoscanat non-contact (ca și în cazul accesului în mall-uri, magazine etc), refuzul efectuării acestui control conducând la interzicerea persoanei pe stadion
  • Pe biletele de acces se vor tipări informații suplimentare care pot ajuta la identificarea oricărui spectator, informații ce pot fi puse la dispoziția autorităților sanitare în cazul în care va fi nevoie de acest lucru
  • Organizarea zonelor de acces în incinta stadionului prin marcaje care să indice distanța fizică regulamentară de 1,5 metri între persoane
  • Portul obligatoriu al măștii; 
  • Montarea în stadion a unui număr suficient de dispozitive non-contact pentru igienizarea mâinilor;
  • Dezinfectarea zonelor comune înainte de începerea partidei;
  •  Locuri libere între spectatori (cel puțin trei scaune).

 Scrisoarea LPF către MTS 

Stimate domn,

Revenim prin prezenta la adresele anterioare prin care vă solicitam sprjjinul pentru pemiterea accesului suporterilor în stadioanele pe care se dispută meciurile din Campionatul Național Liga 1. 

Aceste adrese nu au primit niciun răspuns până la acest moment din partea ministerului pe care il reprezentați și, având în vedere comunicatul de presă al MTS din data de 06.04.2021 cu privire la faptul că "meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor desfășura cu spectatori în tribune" , vă solicităm să emiteți un memorandum ce va fi prezentat Guvernului României pentru a se permite accesul suporterilor cluburilor membre LPF în stadioanele pe care se dispută partidele din competiția Campionatul Național Liga I.

Numărul permis de spectatori se va stabili în funcție de dimensiunea și alte caracteristici ale locației de desfășurare a partidei de fotbal (nu mai mult de 25% din capacitatea stadionului), tribunele stadioanelor fiind în aer liber si nu în spații închise, cu respectarea normelor de distanțare socială, fapt ce diminuează considerabil riscul de infectare/transmitere a virusului Covid 19.

Considerăm că formularea "nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special (...) este declarat eveniment de interes public și importanță națională" este una nefericită, având în vedere solicitarea iubitorilor de fotbal din România de a li se pemite accesul pe stadioanele din țară (solicitare neluată în seamă de aproximativ un an de zile), cu respectarea unor proceduri clare, ca de exemplu:

- Pentru eliminarea oricărei aglomerări în zona porților de acces, se va mări durata pentru care este posibil accesul în stadion, înainte de începerea partidei de fotbal;
- Accesul în stadion se va face numai după ce fiecare spectator care deține un bilet valabil, va fi termoscanat non-contact (ca și în cazul accesului în mall-uri, magazine etc), refuzul efectuării acestui control conducând la interzicerea persoanei pe stadion;
- Pe biletele de acces se vor tipări informații suplimentare care pot ajuta la identificarea oricărui spectator, informații ce pot fi puse la dispoziția autorităților sanitare în cazul în care va fi nevoie de acest lucru;
- Organizarea zonelor de acces în incinta stadionului prin marcaje care să indice distanța fizică regulamentară de 1,5 metri între persoane;
- Portul obligatoriu al măștii; 
- Montarea în stadion a unui număr suficient de dispozitive non-contact pentru igienizarea mâinilor;
- Dezinfectarea zonelor comune înainte de începerea partidei;
- Locuri libere între spectatori (cel puțin trei scaune).

Menționăm că lista măsurilor expusă anterior nu este una exhaustivă și va fi adaptată/completată cu reguli transmise de autorități.

Ne arătăm încă o dată disponibilitatea pentru a vă sprijini cu tot ce este necesar pentru elaborarea memorandumului ce va fi prezentat Guvernului României, iar în măsura în care considerați că experiența echipei LPF vă poate fi de folos, vă stăm la dispoziție.
În speranța că această solicitare nu va trece neobservată, vă transmitem sincere salutări.
Cu stimă,

Pentru LIGA PROFESIONISTĂ DE FOTBAL
Secretar General - Justin ȘTEFAN.

VIDEO Justin Ștefan, speriat de declarațiile lui Burleanu: „Să nu cumva să ajungem să legăm redeschiderea stadioanelor de vaccinare!”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Acționar din Liga 1, revoltat după anunțul MTS: „E o decizie halucinantă. COVID-ul nu merge la Euro, dar vine în Liga 1?”

Un fost campion cu Dinamo dezvăluie: „Am dat bani de la mine ca să plec” » Cum a ratat un transfer în Bundesliga din cauza clubului și a impresarilor

Playtech: Dana Budeanu este desființată de o vedetă TV. În ce hal a putut s-o jignească


Comentarii (2)
cirus11
cirus11  •  06 Aprilie 2021, 14:43

Ce pretentii pe capul LPF... de parca au luat vreo SINGURA masura in interesul spectatorilor de pe stadioane in ultimii 10 ani. Nu au facut nimic!!! Acum mor de grija fanilor (adica de fapt de grija cluburilor ca nu mai au bani din bilete).... Cum sa vii cu cererea asta cand azi mai sunt 10 paturi libere la ATI covid in toata tara? ... Penibil.

mal.
mal.  •  06 Aprilie 2021, 14:37

Dacă ar fi să se permită 1/3 din doritori (nu 1/3 din locurile pe scaune) ar fi simplu... cei 15-20 de spectatori nu ar strica socotelile epidemiologilor!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează