FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCU CRAIOVA

BREAKING NEWS Sepsi - FCU Craiova 3-0 la „masa verde”! Verdict la Disciplină în scandalul de xenofobie: 6 etape în deplasare fără galerie pentru olteni

Galeria celor de la FCU Craiova pe terenul lui Sepsi, foto: GSP +45   FOTO
Galeria celor de la FCU Craiova pe terenul lui Sepsi, foto: GSP

Articol de , , , - Publicat miercuri, 15 februarie 2023 14:25 / Actualizat miercuri, 15 februarie 2023 16:41

A venit verdictul Comisiei de Disciplină a FRF în cazul scandalului de xenofobie de la meciul Sepsi - FCU Craiova, din etapa a 23-a a SuperLigii. 

UPDATE 15:40 | DECIZIA Comisiei de Disciplină: Sepsi câștigă cu FCU Craiova la „masa verde”, 3-0!

  • Sepsi câștigă cu 3-0 partida cu FCU Craiova, la „masa verde”!
  • FCU Craiova nu va avea galerie în următoarele 6 meciuri disputate în deplasare sau teren neutru!
  • 25.000 de lei amendă primită de Sepsi;
  • 22.500 de lei amendă primită de FCU Craiova;
  • Verdictul NU este definitiv și poate fi atacat cu apel la comisiile din România, apoi la TAS.

Sepsi este foarte nemulțumită de decizia Comisiei de Disciplină. „E incredibil, cum să primim noi amendă mai mare decât Craiova?!”, a spus Attila Hadnagy, directorul general al celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, conform corespondentului GSP la Comisia de Disciplină. 

După decizia Comisiei de Disciplină, Sepsi va avea 37 de puncte și s-ar desprinde în play-off de următoarea clasată, Petrolul, care are acum 33 de puncte. Decizia mai poate fi atacată la Comisia de Apel, apoi la TAS. 

EXCLUSIV Reacția celor de la FCU Craiova: „A fost o execuție!”

„Asta a fost soarta CRAIOVEI în toată istoria ei! Am trecut prin momente infinit mai grele, mergem înainte!”, a postat Adrian Mititelu, pe contul personal de Facebook.

 „O decizie nechibzuită. A fost o execuție! Sunt două aspecte: ori a fost o execuție pentru ca Burleanu să determine galeriile să înceteze cu scandările xenofobe sau a fost o operațiune pentru ca Sepsi să ajungă în play-off cu orice preț. Cred însă că această decizie va atrage o și mai mare ură împotriva secuimii, dacă Sepsi va ajunge în play-off”, a adăugat Adrian Mititelu, într-o reacție pentru GSP.

UPDATE 14:33 Decizia e în pronunțare, avocații celor două echipe sunt optimiști

În urmă cu scurt timp, avocatul celor de la Sepsi a ieșit din sediul Ligii, precizând că „decizia este încă în pronunțare”, dar și că e optimist în ceea ce privește șansele lui Sepsi de a ieși învingătoare de la Disciplină.

Optimism e și în tabăra olteană, care speră cel puțin într-o decizie de rejucare a partidei. 

UPDATE 13:46 Avocatul Dan Idita a plecat de la Ligă 

Puțin peste o oră a stat Dan Idita, avocatul oltenilor, la sediul LPF, pe care l-a părăsit în jurul orei 13:45, din nou fără să ofere declarații.

Sepsi - FCU Craiova 3-0 la „masa verde”! Verdict la Disciplină în scandalul de xenofobie: 6 etape în deplasare fără galerie pentru olteni
Dan Idita pleacă de la sediul Ligii

UPDATE 12:40 Avocatul lui Mititelu a ajuns la sediul Ligii

Dan Idita, omul care apără interesele Craiovei, și-a făcut apariția la sediul LPF la ora 12:40. Grăbit, cu telefonul la ureche, nu a dialogat deloc cu reprezentanții presei. Sepsi e reprezentată de avocatul Dragoș Baltă.

Sepsi - FCU Craiova 3-0 la „masa verde”! Verdict la Disciplină în scandalul de xenofobie: 6 etape în deplasare fără galerie pentru olteni
Dan Idita, avocatul lui Mititeu / foto: Cătălin Stroia (GSP)

UPDATE ora 10:44: Pe ce se bazează avocații Craiovei? 

GSP a aflat cum plănuiește avocatul oltenilor, Dan Idita, să gestioneze apărarea lui FCU. Acesta va invoca, în primul rând, principiul meritului sportiv, consacrat de Articolul 54 din statut, coroborat cu Legea 7, punctul 5 din Legile Jocului, cu prevederile articolului 54, alineatul 6 din RD al FRF, care subliniază că, în cazuri de rasism sau xenofobie, nu se pedepsesc cluburile, în cazul în care culpa nu le aparține.

Avocatul va solicita, în subsidiar, să se constate culpa exclusivă a organizatorului, care a încălcat propriul plan de acțiune, adică articolele 82-83 din ROAF, Legea 4. Oltenii mizează, așadar, pe lipsa oricărei culpe și a oricărui mijloc de a se fi putut implica în organizarea meciului.

În al treilea rând, invocând regulamentele în vigoare, avocatul lui Mititelu exclude posibilitatea ca ambele echipe să piardă la „masa verde”, o variantă care, conform legilor în vigoare, s-ar fi putut materializa în unele condiții. 

FOTO. Articolul 54 din ROAF invocat de avocatul lui FCU Craiova

Sepsi - FCU Craiova 3-0 la „masa verde”! Verdict la Disciplină în scandalul de xenofobie: 6 etape în deplasare fără galerie pentru olteni

Decizia de astăzi poate influența prezența oltenilor în play-off, care au reintrat în calcule după ultimele două victorii din campionat.

__________________________________________________________

*** Știrea inițială

Ambele părți fac presiuni, mai ales că este de așteptat să fie dat verdictul, după două amânări. Gazdele pretind victoria la „masa verde”, scor 3-0, susținând că trebuie respectat regulamentul FRF, care prevede: 

„Dacă oprirea jocului a fost cauzată şi de spectatorii aflaţi în sectorul destinat oaspeţilor, atunci și clubul vizitator va fi sancţionat cu pierderea jocului prin forfait". 

Antrenorul lui Sepsi, Cristiano Bergodi (58 de ani), spune că "ar fi un scandal" dacă formația lui nu ar fi declarată câștigătoare la „masa verde”.

Cum se apără FCU Craiova în scandalul de xenofobie » Documentul care va fi folosit miercuri la Comisia de Disciplină
FCU CRAIOVA
Cum se apără FCU Craiova în scandalul de xenofobie » Documentul care va fi folosit miercuri la Comisia de Disciplină

Adrian Mititelu: „E vina gazdelor!"

În replică, patronul FCU Craiova, Adrian Mititelu, consideră că vina aparține gazdelor. Oltenii încearcă să convingă comisia că, potrivit Planului de acțiune pentru asigurarea securității în stadion, forțele de ordine aveau obligația de a-i evacua pe fanii recalcitranți. 

+41 FOTO

„Regulamentul FRF este aberant! Toată responsabilitatea este a organizatorului. Dacă voiau, puteau să evacueze galeria. Noi vrem rejucarea meciului”, a declarat Mititelu, pentru GSP. 

Ulterior, finanțatorul FCU a adăugat la Digi Sport: „Dacă decid împotriva noastră e abuz în serviciu!”

VIDEO Imagini cu momentul primei întreruperi a meciului din Sepsi - FCU Craiova

Citește și alte știri despre FCU Craiova:

Cum se apără FCU Craiova în scandalul de xenofobie » Documentul care va fi folosit miercuri la Comisia de Disciplină

Mititelu anunță ce se întâmplă la următorul meci acasă al Craiovei: „Se încadrează în înțelegere sau vor fi evacuați!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (113)
istet10
istet10  •  20 Februarie 2023, 16:16
Postat de szokeszabi pe 20 Februarie 2023, 14:49

Si ce fac? Avem un job, luam salariu, platim taxe, cumparam in magazine din tara, mergem in concediu in tara si in strainatate ... cam asta fac si romanii, si maghiarii, nu? Altceva ce facem, ca te deranjeaza? Ca traim, ca existam? Soarta, obisnuieste-te.

Pai eu la asta faceam referire? Eu fac referire la nesimtirea lor si la lipsa de loialitate. Faptul ca un nesimtit ungur de aici spune sa-l las in pace cu Constitutia, ca nu-l intereseaza. Altul confunda in mod intetionat natiunea cu nationalitatea si afirma ca Transilvania este un cadou, nefiind pamant romanesc. Ei, vezi, astia, pe langa injuraturi, nu ar trebui lasati sa traiasca printre noi. Sa-ti mai amintesc de aia care spun ca 1 decembrie nu este sarbatoarea lor, ei fiind cetateni romani? Asta insemnand lipsa de loialitate fata de statul a carui cetatean esti. Ca mancati, beti si mergeti in vacante si sunteti prostalai si nu dati noroc cu bere, chiar nu ma privesc. Sa faceti asta pana nu mai puteti.

szokeszabi
szokeszabi  •  20 Februarie 2023, 14:49
Postat de istet10 pe 20 Februarie 2023, 11:10

Trebuie injurati nu pt locul de nastere, ci pt ce fac.

Si ce fac? Avem un job, luam salariu, platim taxe, cumparam in magazine din tara, mergem in concediu in tara si in strainatate ... cam asta fac si romanii, si maghiarii, nu? Altceva ce facem, ca te deranjeaza? Ca traim, ca existam? Soarta, obisnuieste-te.

istet10
istet10  •  20 Februarie 2023, 11:10
Postat de szokeszabi pe 20 Februarie 2023, 10:57

O idee ... poate galeria ar trebui sa incurajeze echipa favorita si sa nu injure maghiarii. Ah, dar cum sa faca asa ceva... trebuie injurati maghiarii, au vina ca s-au nascut in jud. Covasna, acolo unde au trait de cateva sute de ani.

Trebuie injurati nu pt locul de nastere, ci pt ce fac.

Vezi toate comentariile (113)
Comentează